Виетнам и Камбоджа - древност и съвремие

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София - Хо Ши Мин - Пном Пен - Сием Рип - Хой Ан - Ханой - София
Продължителност
15 дни / 12 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е1313

от 5057 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

РАННО ЗАПИСВАНЕ

Виетнам е известен със своите райски плажове и богатството на исторически паметници. Тук могат да се видят и средновековни императорски цитадели, и френски колониални квартали и партизански катакомби от времето на Виетнамската война. А природните забележителности на такава малка страна изумяват с величието си: гигантската делта Меконг, най-голямата пещера в света, Шондонг, заливът на 3000 острова Халонг. Местната кухня с приятен френски акцент ще бъде отлична подправка за вашата почивка.

За всеки средностатистически европеец Камбоджа е нещо изключително екзотично: в тази страна няма нищо, което да е познато за един турист от Европа. Ето защо всяка година стотици хиляди хора от цял ​​свят идват тук, за да получат незабравимо изживяване и да изпитат радостта от новите открития.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / София – Истанбул – Хо Ши Мин
Заминаване от летище София за Истанбул с последващ полет до Хо Ши Мин.

ВТОРИ ДЕН / Хо Ши Мин - Сайгон - вечеря
Син чао! Добре дошли в град Хо Ши Мин. Ще бъдете посрещнати от местен гид и шофьор на международното летище Tan Son Nhat за трансфер до хотела. Сайгон или Хошимин е най-големият град на Виетнам. Той е оживената икономическа столица и културен трендер на страната, но въпреки това съхранява вечните традиции на древна култура.

Вечерта ще се запознаете с шофьорите си и ще се качите на гърба на скутерите им за първо вълнуващо гмуркане в кипящата атмосфера на Сайгон. Това е преживяване веднъж в живота за тези с приключенски дух. Трафикът в Сайгон е натоварен, но тази дейност гарантира високо ниво на безопасност с поддържани велосипеди, опитни шофьори и оборудване за безопасност. Ще се придвижите, както останалите един милион пътника, до скритите кътчета на града. Това е чудесна възможност да попиете различните атмосфери, да опитате малко местна храна и да получите по-задълбочена представа за ежедневието на Сайгон.
Вечеря в местен ресторант.
Нощувка в хотела

ТРЕТИ ДЕН / Хо Ши Мин - Сайгон – закуска, обяд
Закуска в хотела
Тръгваме от Сайгон и се отправяме към тунелите Ку Чи. Първата ни спирка е да посетим семейство, произвеждащо оризова хартия, възможност да научим как се прави тази съществена съставка на виетнамската гастрономия и да обменим няколко истории с местните жители. Продължаваме и стигаме до тунелите Cu Chi. След уводно видео, разглеждайки различни мантрапи, останки от американски танкове и множество кратери от бомби, ще прекарате следващия час в изследване на лабиринта от тунели, за да видите как Виет Конг оцелява в тази подземна мрежа. Ще се върнете Сайгон за обяд в местен ресторант.
Следобед ще направим спокойна обиколка на квартал 1, за да открием някои от основните колониални забележителности, които придават исторически характер на съвременния мегаполис. Ще видим пощата, катедралата и ще изпием чаша кафе в местен магазин.
Свободно време, нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Меконг – закуска, обяд
Закуска в хотела.
Тръгваме от хотела в 8 часа сутринта. Излизаме от мегаполиса, за да стигнем след около 2 часа и половина по-малко обитаемия район на делтата, на около 30 километра от устието на могъщата река. Качваме се на нашата частна лодка и започваме нашето проучване. Ще се срещнем с хора, ще научим повече за ежедневието им и ще се ориентираме в Меконг. След като посетим местна фабрика и древна комунална къща, стигаме до малък остров за обяд в местна къща за гости.
Следобед посещаваме ферма за пчелен мед, преди да се качим на велосипеди и да подкараме по тесните пътеки през острова. Спираме в друга местна ферма, за да разкрием тайната на желето от Сам и да го опитаме. Продължаваме през овощните градини и се прехвърляме на малък сампан, за да изследваме гъста мангрова гора. Връщаме се на континента, където превозното средство ни очаква за разходка до Can Tho, най-големият град в делтата, където нощуваме.
Нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН / Са Дек, Чау Док – закуска, обяд
Закуска в хотела.
Започваме днес с посещение на лодка до плаващия пазар Cai Rang. Ще се включим в ежедневните дейности на местните жители, които живеят по каналите на Меконг, и ще попием тази особена атмосфера. След това се отправяме към Sa Dec, очарователно малко градче, с канали, тесни улички и цветни полета. Тръгнете леко по автентичен пазар близо до реката, както и по някои стари имения и търговски домове с архитектура от колониалния период. Обядът ще бъде сервиран в града с местни специалитети с юфка. Следобед продължаваме да шофираме до Chau Doc с последна спирка по маршрута, за да изследваме гората cajuput на Tra Su. Покрит по бреговете на река Басак, Чау Док е разположен на основния речен път между Камбоджа и Виетнам.
Нощувка в хотел в Chau Doс.

ШЕСТИ ДЕН / Чау Док, Пном Пен - закуска, обяд
Закуска в хотела.
Рано сутринта се прехвърляме на кея и се впускаме в 5- до 6-часово пътуване с моторна лодка по река Меконг и през границата до столицата на Камбоджа, Пном Пен. При пристигането ви посреща местният гид и ви отвежда в местен ресторант за късен обяд. Следобед изследваме част от най-тъмната история на Камбоджа в музея Туол Сленг. И приключваме деня си с релаксираща разходка по крайбрежието, покрай Кралския дворец и други емблематични забележителности на града като Националната библиотека и хотел Рафълс.
Вечерта - свободно време, нощувка в хотела.

СЕДМИ ДЕН / Самбор Прей Кук – закуска, обяд
След закуска започваме пътуването си до Сием Рийп, вратата към великолепните храмове на Ангкор. Това е доста дълго пътуване по суша, затова предлагаме да се възползвате максимално от него със спирка на половината път до археологическия обект Самбор Прей Кук. Разгледайте този по-малко посещаван обект на ЮНЕСКО за световно наследство, датиращ от 7-ми век и доангорийското кралство Chenla и използвайте възможността да споделите и част от местния живот, споделяйки обяд в местен магазин за хранителни стоки, управляван от общността. Имате възможност да обикаляте обекта с велосипед, това е хубав начин да се движите с темпото на страната и да се подвизавате по по-малките пътеки. Следобед подновяваме шофирането и трябва да стигнем до Сием Рип в късния следобед.
Свободно време. Нощувка в хотела.

ОСМИ ДЕН / Сиен Рип – закуска, обяд
Закуска в хотела.
Днешният ден е посветен на откриването на основите на храмовете в Ангкор. Нека първо изследваме Ангкор Ват, най-известния и най-добре запазен от всички храмове в комплекса Ангкор. Това е масивна тристепенна конструкция, увенчана с пет кули, подобни на лотос, издигащи се на 65 метра от нивото на земята. След това ще посетим древния град Ангкор Том, последната столица на Великата кхмерска империя по времето на Джаяварман VII. Храмът Байон, Бафуон, кралското заграждение и Терасите на слоновете и прокажения крал са основните елементи на този шедьовър от 12 век. Обедната почивка ще бъде организирана в местен ресторант и ще бъде за ваша сметка. Продължаваме към храма Ta Prohm, който за разлика от повечето други храмове в Ангкор е оставен точно както е бил открит: фотогеничен и атмосферен лабиринт от дървета, израстващи от руините. Връщаме се в хотела в късния следобед, за да се насладим на останалата част от деня в свободното си време.
Нощувка в хотела
По желание: Apsara танцова вечеря-шоу вечер. Възможност да вечеряте с изискана кхмерска храна, докато присъствате на представление на това изтънчено изкуство на предците.

ДЕВЕТИ ДЕН / Бантей Срей – закуска, обяд
Закуска в хотела
На сутринта се прехвърляме на север от Сием Рип и посещаваме Бантей Срей, известен като най-хубавия и красив от всички храмове. В средата на сутринта продължаваме нашето приключение към малко селце, занимаващо се с туризъм. Ще бъдем посрещнати от семейство в дома си и ще участваме в практическа сесия за готвене с тях. Това е чудесна възможност за разкриване на някои от кхмерските традиции и за общуване с местните жители. Връщаме се в Сием Рийп в ранния следобед. Време е да се насладите на малко свободно време край басейна на хотела или да се разходите сами в стария град с неговите оживени тесни алеи и множество пазари.
Нощувка в хотела.

ДЕСЕТИ ДЕН / Сием Рийп, Хой Ан – закуска, вечеря
Закуска в хотела.
Днес ще се отправим към „плаващото село“ на Kampong Khleang, което всъщност е селище от къщи на кокили, наречено дом от над 20 000 души. В зависимост от сезона и нивото на водата, конструкциите могат да се извисят до десет метра над водата или да бъдат напълно потопени и да създават на посетителите впечатление, че къщите всъщност плават (нивата на водата обикновено са високи от октомври до януари и ниски от февруари до септември). Приветствани от поздравите на приветливите местни жители, тук можете да зърнете провинциалната култура на Камбоджа и традиционния семеен начин на живот. Връщаме се в Сием Рийп за обяд, преди водачът и шофьорът да ви вземат за трансфер до летището в Сием Рийп, където ще вземете полет до Дананг в Централен Виетнам. При пристигането ви посреща местният екипаж и ви отвеждат до близкия древен град на наследството на ЮНЕСКО Хой Ан, наричан още градът на хилядите фенери. Настаняване в хотела. Малко по-късно се събираме във фоайето и ще последваме водача в пешеходна обиколка на града. Тръгваме леко по прекрасните улици и оставяме водача да ни запознае с някои емблематични местни храни. Връщаме се в хотела след тази вечеря-обиколка, за да се насладим на една свободна вечер.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН / Хой Ан – закуска, обяд
Закуска в хотела. Тръгваме сутринта; следваме готвача на вълнуващо кулинарно изживяване. Първо посещаваме пазара и купуваме необходимите съставки, докато готвачът посочва различните билки и подправки, които оформят вкусовете на виетнамската храна. След това се прехвърляме с лодка до красива вила, разположена на брега на река Ту Бон. Насладете се на практически урок по готвене и кулинарно изживяване. Ще обядвате по менюто, което сме подготвили. След това ви оставят в хотела. Следобед можете да прекарате повече време в попиването на спокойната атмосфера на Хой Ан или да отидете на плажа за един следобед край морето. Препоръчваме плаж An Bang, разположен на около 4 километра северно от града.
За тези, които предпочитат да видят повече от страната предлагаме като опция Обиколка на Златния мост. Екскурзията е срещу допълнително заплащане от 143 лв. на човек при записани минимум двама туриста.

Обиколка на Златния мост (без обяд) - 143 лв.
Сутринта пътувате малко повече от час до района на хълмовете Ba Na, където трансфер с лифт ще ви изведе до надморска височина от 1487 метра над морското равнище. Това е втората по дължина въжена линия в света, с разлика от 1292 м между двете станции. При обиколката на хълмовете Ba Na ще можете да се насладите на посещения на екологичен парк, тематичен парк, пагода и имитация на френско село. Придружени от екскурзовод, можете да се разходите по „Златния мост” - пешеходната алея, предлагаща непрекъсната гледка на туриста към величествения пейзаж отдолу. След това ще имате малко свободно време, за да разгледате още парка, наслаждавайки се на обяд в един от многото лесно достъпни ресторанти, които предлагат а-ла-карт меню (за ваша сметка). След обяд прекарайте повече време, за да се отпуснете според предпочитанията си, след което се върнете обратно до кабинковия лифт, за да се впуснете обратно в планината, за да се срещнете отново с водача си и да се върнете обратно в хотела.

Нощувка в хотела.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН / Ханой – закуска, обяд, вечеря
Закуска в хотела.
Днес предприемаме сутрешен полет до столицата Ханой. При пристигането си караме направо от летището до центъра на града и обядваме в bia hoi, версията на кръчма в Северен Виетнам, обикновена обстановка на открито, предлагаща прясна местна бира и традиционна храна. След тази типична част от популярната култура, посвещаваме следобеда на посещението на Храма на литературата и затвора Хоа Ло /Ханой Хилтън/ и продължаваме с пешеходна обиколка около езерото Хоан Кием и стария квартал на Ханой. По време на разходката ще спрем, за да отпием едно яйчено кафе или лимонов студен чай, любими напитки на местните жители. Вечер, свободното време.
Нощувка в хотела.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН / Ханой, залив Халонг – закуска, обяд, вечеря
Закуска в хотела.
Събираме се във фоайето за отпътуване към залива Халонг. Караме през делтата на Червената река и стигаме до брега малко преди обяд. Качваме се на красиво изработени дървени джонки за еднодневен круиз в легендарния морски пейзаж на залива Халонг. На борда ще ни сервират вкусен обяд с морски дарове, докато варовиковите скали задават декора. Следобед стигаме до по-малко посещаван район и ще се отдадем на релакс, слънчеви бани и посещение на пещера. Програмата не е фиксирана и зависи от времето. Завършваме деня на слънчевата тераса, докато слънцето залязва. Насладете се на аперитив или присъствайте на демонстрация на готвене преди вечеря. Нощувка в удобна частна кабина с прикачена баня.

Забележка:
 • Маршрутът и разписанието на круиза подлежат на промяна поради времето, нивата на приливите и отливите и условията на работа. Екскурзии по плуване или каяк може да бъдат отменени поради лошо време.
 • Bhaya Cruises като активен член на програмата RefillMyBottle, има удоволствието да информира гостите, че ще намерят станции за многократно зареждане в круизния център, както и на лодката. Гостите също ще намерят в стаята си бутилка за многократна употреба, пълна с чиста филтрирана вода, вместо обичайните пластмасови бутилки за еднократна употреба.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН / Залив Халонг, Ханой – Отпътуване - брънч
Едно от най-специалните преживявания за пътуващите във Виетнам е да гледат изгрева над залива Халонг. Станете рано, за да гледате тази грандиозна и спокойна сцена. След лека закуска продължаваме да пътуваме през залива, за да посетим Сунг Сот, красива пещера, но и археологически обект. Наслаждаваме се на брънч на борда, преди да пристигнем на кея в късната сутрин и да се върнем на пристанището, където ще бъдете посрещнати и прехвърлени обратно до международното летище Ханой за изходящия полет.
Полет до Истанбул с последващ полет до София.

ПЕТНАДЕСЕТИ ДЕН / Кацане на летище София.

ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.
 
 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание на Turskish Airlines
Номер на полет Маршрут Излита Каца
TK1030 София - Истанбул 21:25 23:50
TK 168 Истанбул – Хо Ши Мин 02:05 16:15
TK 168 Ханой - Истанбул 21:20 04:35 (+1)
TK1027 Истанбул - София 08:45 09:00
• Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 20 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
 • Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%;
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване;
 • Плащанията се извършват по банков път или в офиса на туроператора.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Виетнам и Камбоджа се изискват визи и за двете страни, необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане;
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица;
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100003718 от 09.02.2022 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор;
 • Местна валута – Виетнам – виетнамски донг, Камбоджа – камбоджански риел.

 
Хотели
Цени
Двойна стая стандарт със закуска
Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая
25.11.2022 г. HB 5057 лв. 5953 лв.

Настаняване по програмата
 • Възможно е някои от хотелите да бъдат заменени с подобни!

Category: Superior 4*
Destination Hotel Room Type Website
Ho Chi Minh City Bay Hotel Deluxe https://www.bayhotelhcm.com/
Can Tho Ttc Hotel Premium – Can Tho Deluxe City View https://cantho.ttchotels.com
Chau Doc Victoria Chau Doc Hotel Superior https://www.victoriahotels.asia
Phnom Penh Queen Grand Boutique Hotel Deluxe With Balcony https://queengrand.com
Siem Reap Tara Angkor Hotel Superior www.taraangkorhotel.com
Hoi An Le Pavillon Hoi An Luxury Resort & Spa Deluxe Balcony https://www.lepavillonhoian.com
Ha Noi Lacasa Hotel Deluxe https://lacasahotel.com.vn/
Ha Long Bhaya Cruise Deluxe https://www.bhayacruises.com

 
 
Допълнителни екскурзии
Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет София - Истанбул - Хо Ши Мин - Ханой - Истанбул - София ДА    
Всички трансфери описани по програмата; ДА    
Входни такси за посещаваните обекти, представления, допълнителни екскурзии, разходки с лодки по маршрута. ДА    
Подготовка на документи за Виетнамска и Камбоджийска визи ДА    
Екскурзоводско обслужване на руски език ДА    
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро ДА    
* Съпровождащ представител на туроператора - при група от минимум 20 човека. ДА    
Разходи от личен характер   ДА  
Бакшиши по време на пътуването   ДА  
Виза за Виетнам – 45 USD, издава се и се заплаща на място   ДА 76 лв.
Виза за Камбоджа – 20 USD, издава се и се заплаща на място   ДА 34 лв.
Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване“   ДА  
Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г.   ДА 50 лв.
Самолетен билет Сием Рийп - Да Нанг ДА    
Самолетен билет Да Нанг - Ханой ДА    
Пътувания с корабче, както е указано в програмата ДА    
Закуски, обеди или вечери, както е указано в програмата ДА    
2 бутилки минерална вода в автобуса в дните, когато има трансфери ДА    
Обеди или вечери, които не са указани в програмата   ДА  
Напитки   ДА  
Ранно настаняване или късно напускане на хотелите   ДА  
Обиколка на Златния мост   ДА 143 лв.
РАННО ЗАПИСВАНЕ
 • Самолетен билет София - Истанбул - Хо Ши Мин - Ханой - Истанбул - София;
 • Самолетен билет Сием Рийп - Да Нанг;
 • Самолетен билет Да Нанг - Ханой;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Входни такси за посещаваните обекти, представления, допълнителни екскурзии, разходки с лодки по маршрута;
 • Пътувания с корабче, както е указано в програмата;
 • Закуски, обеди или вечери, както е указано в програмата;
 • 2 бутилки минерална вода в автобуса в дните, когато има трансфери;
 • Подготовка на документи за Виетнамска и Камбоджийска визи;
 • Екскурзоводско обслужване на английски език;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
 • Съпровождащ представител на туроператора - при група от минимум 20 човека.
 • Разходи от личен характер;
 • Обеди или вечери, които не са указани в програмата;
 • Напитки;
 • Ранно настаняване или късно напускане на хотелите;
 • Бакшиши по време на пътуването;
 • Виза за Виетнам – 45 USD, издава се и се заплаща на място;
 • Виза за Камбоджа – 20 USD, издава се и се заплаща на място;
 • Обиколка на Златния мост - 143 лв. - заявява се и се плаща в България;
 • Доплащане за застраховка  „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително.
 • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г. - 50 лв.

 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel