ГРАНД ТУР и САФАРИ в НАМИБИЯ

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Уиндхук – пустинята Намиб – Сесрием каньон – Сосусвлей - Дюна 45 - Свакопмунд Уолвис Бей – Дюна 7 - Дамараленд - Национален парк Етоша - резерват Оканджима - резерват Еринди - Уиндхук - Доха
Продължителност
14 дни / 12 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2247

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
24.09.2022, събота / Уиндхук
Пристигане в столицата на Намибия - Уиндхук.  
Панорамна обиколка с автобус включваща Лутеранската църква Кристускирхе, колониалната ЖП гара, главния административен център Тинтенпалас или Мастиления дворец“ и най-старата сграда в града - Old Fort, построена през 1915 г и използвана като главен щаб на германските военни по време на колонизацията на Югозападна Африка, сега Национален музей на Намибия. Обяд в колоритния със своята атмосфера ресторант Joe’s Beerhouse. Настаняване в  Safari Court Hotel 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.
25.09.2022, неделя / Уиндхук – пустинята Намиб                               
Закуска. Отпътуване за сърцето на пустинята Намиб (330 км) – най-старата пустиня на земята, образувана под влияние на студеното атлантическо течение Бенгел, което мие бреговете на югозападна Африка.
Настаняване в ранния следобед в Sossusvlei Lodge 4* и време за освежаване. Лоджът се намира в сърцето на пустинята, в непосредствена близост до величествените червени пясъчни дюни, а възможността за наблюдаване на обсипаното със звезди нощно небе е уникална.Включена вечеря в лоджа и нощувка.
26.09.2022, понеделник / пустинята Намиб - Дюна 45 - Мъртвата долина
След закуска отпътуване за Сосусвлей, където ще се насладите на пастелните цветове на огромните пясъчни дюни. Името Сосусвлей означава „Място, където се събира водата“. Преди време от тук е минавала река, която се е вливала в Атлантическия океан на 55 км от това място. По-късно пясъчните дюни са преградили пътя на реката и сега всичко е завладяно от пустинята. Продължаваме пътешествието в Национален парк Намиб Науклуфт, който е и един от най-големите в света. Разходка в Мъртвата долина Дедвлей, която впечатлява с лунния пейзаж от червени дюни, бяла глина и вкаменени изсъхнали дървета на възраст няколкостотин години.
Изкачване пеша на дюна 45, която е една от най-високите пясъчни дюни в света. Наградата при пристигане на върха е чудесната и незабравима панорама към величествената пустиня. По пътя обратно преминаване през живописния пресъхнал каньон Сесрием с фотопауза и пешеходна разходка. С настъпването на дюните в пустинята водите на каньона се губят някъде в дълбочина, но един път годишно водната стихия напомня за себе си като изпълва речното корито през дъждовния период. Връщане в лоджа и включен обяд. Свободно време за отмора и освежаване и допълнителни мероприятия. Включена вечеря и нощувка.
27.09.2022, вторник / Пустинята Намиб - Свакопмунд
Закуска. Отпътуване за атлантическото крайбрежие на Намибия (350 км) с включен обяд по пътя. Настаняване в курортното градче Свакопмунд в Hansa Hotel 4* построен в типичен колониален стил. Името на града произлиза от немско словосъчетание, което буквално означава устието на река Свакоп.
Свакопмунд е морски курорт и прекрасен пример на немската колониална архитектура. Основан е през 1892 г. като главно пристанище на Германска Югозападна Африка. Това е едно от малкото места извън Европа, в което има значително немскоговорещо малцинство с немски корени. Забележителностите на града включват  музея на транспорта, Националния морски аквариум на Намибия, галерията на кристалите, забележителните пясъчни дюни намиращи се южно от река Свакоп. След кратка почивка и освежаване, панорамна обиколка за опознаване на забележителностите на Свакопмунд. Свободно време за вечеря и нощувка.
28.09.2022, сряда / Уолвис Бей – Дюна 7
Закуска и отпътуване по желание на двучасов круиз с катамаран с възможност за наблюдаване на Голямата Морска петорка – делфини, тюлени, костенурки, китове и екзотичната Mola mola Fish /Слънчевата риба/, достигаща тегло до над 2 т . За тези, които не тръгват на круиз, отпътуване за курортното градче Уолвис Бей (40 км), разположено в едноименния залив. Това е и най-голямото пристанище на Намибия и морска врата към света. Студеното Бенгелско течение носи много планктон в тази част на Африка и това предопределя богатството на морските обитатели тук. Свободно време в курорта. Включен  обяд в рибен ресторант на брега на Атлантическия океан за цялата група.
Следва фотопауза и свободно време при Дюна 7 – най-голямата в света, разположена в непосредствена близост до курорта. Връщане в Свакопмунд.  Нощувка.
29.09.2022, четвъртък / Свакопмунд - Дамараленд
Закуска. Отпътуване за сърцето на Дамараленд (350 км) – скалистата вътрешна част на пустинята Намиб. Включен обяд по пътя. Посещение на „Живият музей на Дамара“ за опознаване традициите на местните племена и посещение на „Twyfelfontein Heritage Site, обект под закрилата на ЮНЕСКО известен с уникалните си скални рисунки на праисторическите хора от региона на Дамараленд.
Късния следобед - настаняване в Twyfelfontaine Country Lodge и време за почивка. Посрещане на залеза на слънцето при един от най-красивите и поразителни декори във вътрешността на Намибия. Включена вечеря в ресторанта на лоджа и нощувка.
30.09.2022, петък / Дамараленд - Национален Парк Етоша
Закуска. Отпътуване за Национален парк Етоша (370 км) и попътно фото сафари в  търсене на изключително рядката колония от пустинни слонове, която се е адаптирала в суровите условия на Дамараленд. Фотопауза и разходка в района на „Вкаменената гора“ известна с фосилизираните стебла на дървета. Включен обяд по пътя. Късния следобед - настаняване в Etosha Safari Lodge в Национален Парк Етоша. Площта на тази защитена зона е десет пъти по-голяма от държавата Люксембург и е третият по големина природен резерват в света. Соленото плато на парка е с внушителните размери 130/50 км и е постоянен дом на огромна популация от диви животни, които се струпват около водните басейни – над 144 вида бозайници и много над 300 вида птици. Включена вечеря в ресторанта на лоджа и нощувка.
01.10.2022, събота / Национален Парк Етоша
Закуска. Отпътуване за целодневно сафари в Етоша със спирки при някои от най-известните водоеми в района, където в различните части на деня се струпват за водопой различни групи от животни. Множество антилопи и газели, стада от зебри и слонове, отделни двойки и цели семейства от носорози и жирафи, както и прайдове с лъвове. С малко повече късмет може да попаднем и на грациозните гепарди и на потайните леопарди.
Включен пикник обяд по време на сафарито. Вечеря и нощувка.
02.10.2022, неделя / Национален Парк Етоша
Закуска. Предиобедно сафари в парк Етоша в търсене на голямата петорка на Африка.
Известният национален парк на Намибия е кръстен на огромната блестяща обшивка на "Етоша Пан" – солно плато, което се простира, доколкото окото може да види и представлява над една пета от общата площ на парка. По време на влажния сезон, платото се запълва с вода и се превръща в розово море от бледорозови фламинго; но през сухия сезон, водата се изпарява и се виждат само миражи. Връщане в лоджа и обяд. Кратка почивка и следобедна обиколка из парка до залез слънце. Вечеря и нощувка.
03.10.2022, понеделник / резерват Оконджима и резерват Еринди
Закуска. Отпътуване за резерват Оконджима, разположен на 220 км на юг от Етоша с включен обяд по пътя. На територията на резервата ще посетим представителният център на фондация AfriCat, чиято грижа е опознаване на големите котки на Намибия.
Продължаваме към частния резерват Еринди (170 км), побрал голямо разнообразие от животински видове и известен с бутиковото си обслужване. Попътно сафари и настаняване в Old Traders Lodge. Вечеря и нощувка.
04.10.2022, вторник / Еринди - Уиндхук - Доха
Ранна закуска и отпътуване за столицата Уиндхук / 200 км /. Трансфер до летище за обеден полет до Доха. Пристигане вечерта в Доха. Трансфер до централните части на Доха и нощувка в централно разположен хотел.
05.10.2022, сряда / Доха
Закуска и свободен ден в Доха с възможност за разходка до Перлата на Катар, изкуствен остров в залива на Доха, разходка по крайбрежната алея на Порто Арабия с голям избор от шопинг центрове и заведения за хранене, посещение на Сук Вакъф в централните части на града. По желание, възможност за джип-сафари в пустинята на Катар при залез слънце. Нощувка.
06.10.2022, четвъртък / Доха
Ранна закуска и трансфер до летище за обратен полет до София.

Край на програмата.
 
Допълнителни екскурзии
Важно:
 • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 туристи.
 • Краен срок за гарантиране на групата: 30.06.2022 г. Дата за доплащане: 15.07.2022 г.
 • Необходими документи за записване: данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 3 000 лв на човек;
 • Плащането става с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път:
 • "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК,
             IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40BIC: RZBBBGSF
 •    За посещение на Намибия няма задължителни ваксини за тропически болести.
 •    Изисква се сертификат за пълна ваксинация при влизане в Намибия и в Катар с валидност до 9 месеца след последната доза, или отрицателен PCR тест направен не по-късно от 72 часа преди влизане в Намибия и в Катар;
 • Профи Травъл ще прави периодичен преглед на санитарните изисквания по програмата и ако има съществени промени ще Ви информира своевременно.
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-паразитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
 • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
 • РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
 • Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в  таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане.
Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.75 лв. При промяна на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл си запазва правото да актуализира и промени цената на екскурзията към момента на доплащане.Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, bул. «Цар Борис III»136 В.
 
      Цената на пакета включва:
 • 1 нощувка в  Safari Court Hotel 4* във Уиндхук;
 • 2 нощувки в Sossusvlei Lodge 4* в пустинята Намиб;
 • 2 нощувки в Hansa Hotel 4* в Свакобмунд;
 • 1 нощувка в Twyfelfontaine Country Lodge Дамараленд;
 • 3 нощувки в Etosha Safari Lodge в Национален Парк Етоша;
 • 1 нощувка в Old Traders Lodge в резерват Еринди;
 • 2 нощувки в Доха в централно разположен хотел;
 • 12 нощувки със закуски, 9 обяда и 7 вечери по програмата;
 • Всички трансфери със сафари-джипове 4х4 по програма; 
 • Входни такси за Националите паркове и резервати по маршрута;
 • Водач на Профи Травъл Център и опитни местни гид-шофьори;
 • Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро
 • Подробна туристическа информация за Намибия;
Цената на пакета не включва:
 • Самолетни билети с Qatar Airways, София – Доха - Уиндхук; Уиндхук – Доха - София с включени летищни такси - цена 1990 лв на човек към 25.05.2022. При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети на Qatar Airways.
Полетно разписаниe към 25.05.2022
 
23.09.2022   QR     228   СОФИЯ        ДОХА             17:10   21:45
24.09.2022   QR   1373   ДОХА            УИНДХУК    01:45   09:50
 
04.10.2022   QR   1374   УИНДХУК   ДОХА             13:20   23:00
06.10 2022   QR     227   ДОХА            СОФИЯ          09:50   14:40
 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
 • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 65 USD на човек, заплаща се на място;
 • Държавна такса за Намибийска виза - 80 EUR на човек (подлежи на препотвърждение). Издава се онлайн от екипа на Профи Травъл, без допълнителна такса и се полага на място при пристиганe.
 • Доплащане за единична стая - при запитване;
 • Лични разходи.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel