Грузия и Армения

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София – Тбилиси - Садахло – Дилижан – Севан - круиз по езерото Севан – Ереван - Ечмиадзин – Звартноц - Гарни – Гехард - Хагпат – Актала - Мцкхета - Уплисцихе - Гори – Тбилиси - София
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2442

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Място, за което не сте си помисляли, гледки, за които не сте мечтали. Да добавим и вкусната храна, изненадващо модерните градове и най-синьото небе.Ден 1 : София – Тбилиси (вечеря)
Отпътуване от летище София. Пристигане на летище Тбилиси, Грузия. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел и настаняване. Следва посещение на стария Тбилиси, където се намират всички основни забележителности. Обиколката включва следните обекти - църквата Метехи, издигната на скала, гледаща към река Мтквари, крепостта Нарикала, издигната през 4-ти век, серните бани, водопада до ботаническата градина. Продъжлаваме с разходка по улица Шардени, известна с елегантните си кафенета и художествени галерии.  Ще посетим известния стъклен Мост на Мира, авеню Руставели – главната улица на града. Вечеря в грузински ресторант с фолклорна програма. Нощувка.

Ден 2 : Тбилиси - Садахло (граница) – Дилижан – Севан + манастира Севанаванк (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към  Садахло (граница). Посещение на Дилижан. Обяд. Разходка из градчето по улица Шарамбеян, която е една от най-старите. Отпътуваме към езерото Севан, едно от най-големите високопланински езера. Ще посетим манастира Севанаванк, датиращ от около 10-ти век. Отпътуване за Ереван. Вечеря. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 3 : Ереван - Ечмиадзин – Звартноц - Ереван (закуска, обяд)
Закуска. Започваме обиколката със столетните паметници Ечмиадзин и Звартноц (UNESCO). Катедралата в Звартноц е построен през 7-ми век. Ечмиадзин е духовния център на Армения. Катедралата в Ечмиадзин, основана през 303 година, е официалното седалище на арменския патриарх. Обяд и кратък готварски курс в местна къща, където ще имате възможност сами да приготвите типични арменски ястия. Завръщане в Ереван. Свободно време. Нощувка.

Ден 4 : Ереван (дегустация на бренди)  - Гарни – Гехард - Ереван (закуска, вечеря)
Закуска. Започваме обиколката на арменската столица. От векове градът е известен като Розовия град заради цвета на камъка, от който е изграден. Ще видим площада на Републиката, Машток авеню, Театъра за опера и балет и парка „Каскадите“. Ще посетим Мемориала на геноцида. След това ще имаме екскурзия във фабрика за производство на коняк. Посещение на храма на Митра в Гарни и манастира в Гехард. Храма на Митра е прекрасен древно гръцки храм посветен на бога на Слънцето. Изборът на мястото е много удачен – защита само от една страна с крепостна стена, а пропаст се явява естествена преграда от останалите три. Посещение на Манастира Гехард (Гегард) - част от световното наследство на ЮНЕСКО. На арменски името на манастира означава копие. Намира се до пещерната река Гот (Goht). Според легенди, името на манастира е свързано с копието, което е пронизало тялото на Исус Христос, докато е бил на кръста. Това копие е било донесено в Армения и е една от най – свещените им реликви. Връщане в Ереван. Вечеря. Нощувка.

Ден 5 : Ереван – Хагпат – Актала – Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Днес ни предстои да се запознаем с шедьоврите на арменската архитектура от 10-14 век в Алаверди - манастирите Актала и Хагпат (UNESCO). Преминаване на границата при Садахло. Пристигане в Тбилиси. Трансфер до хотел и настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 6 : Тбилиси – Гори - Уплисцихе - Мцкхета - Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване за Гори. Градът е основан от един от най-великите крале на Грузия Давид Строителя (1089 г.– 1125 г.). Посещение на музея на Сталин. Следва посещение на Уплисцихе – „господарската крепост“- скален град в източна Грузия,  изграден на висок скалист бряг на река Мтквари. Ще видим постройки от 2-ро хилядолетие пр. Хр. до Късно Средновековие. Продължаваме към Мцхета (UNESCO), древната столица на Грузия – някогашното кралство Иберия. Населена още през 10 в. Пр. Хр., тя е била религиозен център на Грузия, където Света Нино покръства страната около 337 година от нашата ера. Мцхета е разположена на място, където се кръстосват две реки и стари търговски пътища. Следва посещение на Джвари – манастир от 6-ти век. Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

Ден 7 : Тбилиси - Ананури - Казбеги – Тбилиси (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване към планинския регион Казбеги, попътно разглеждаме замъка Ананури и водния резервоар Джинвали. От Степанцминда се отправяме с джипове 4х4 през красиви долини и гори към църквата Джерджети, разположена на 2170 метра. От там ще наблюдаваме един от най-високите ледници в Кавказ – Казбеги (5047 метра). Връщане в Тбилиси. Вечеря. Нощувка.

Ден 8 : Тбилиси – София (закуска)
Закуска. Трансфер до летището  Тбилиси. Полет към София. Пристигане на летище София.

 
Вид настаняване Възрастен в двойна стая Единична стая
Промо цени при резервации до 31.07.2022 2998 лева 3386 лева
Стандартни цени  3298 лева 3686 лева
 
Други
Примерни хотели по програмата:
Tbilisi - Brim Hotel 4*
https://brimtbilisi.com/en/index.html 
Yerevan – Ani Central inn Hotel 4*
https://anicentralinnyerevan.com/ 

Примерни полетни детайли:
TK1028 25SEP  SOFIST  0930 1100 
TK 382 25SEP  ISTTBS   1325 1640 
TK 377 02OCT  TBSIST  0530 0705 
TK1031 02OCT  ISTSOF 1320 1435 

Резервация:
Депозит в размер на 1000 лева на човек при записване 
Доплащане до 100 % - до 40 дни преди отпътуване  
Копие на задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на връщане

Информация: 
Фирмата си запазва правото на размествания в предварително обявената програма, като се запазват включените услуги. 
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за промяна в програмата. 
Офертата е валидна при минимум 15 плащащи туриста.
Фирмата не носи отговорност при промяна на цени и полети от авиокомпаниите. В случай на промяна на горивната такса, тя ще е дължима за всички резервации, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана до 20 дни преди отпътуване и ще може да се заплати до 10 дни преди датата на тръгване.

Срокове за анулации и неустойки:
от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване – 30% от основната цена на туристическия пакет на турист. 
от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.  
от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
под 14 дни календарни преди датата на първа услуга по пакета - 100% от общата цена на туристическия пакет
Агенцията предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка на сумите по договора за пътуване в случай на смърт, злополука или акутно заболяване на клиента или негов близък роднина. 
застраховка „ Отказ от пътуване” има 100% оскъпяване за лица над 65г.
 • Самолетен билет с включени летищни такси София – Тбилиси – София с АК Turkish Airways; 
 • 1 брой чекиран багаж до 23 кг.;
 • Транспорт с климатизиран бус за туристически превози;
 • 7 нощувки в хотели 4* /4 в Тбилиси, 3 в Ереван/;
 • 7 закуски;
 • 6 вечери в местни ресторанти;
 • 1 обяд с готварски курс арменска кухня;
 • Водач/преводач на български език; 
 • Местни екскурзоводи на руски или английски език;
 • Дегустация на бренди в Ереван;
 • Входни такси за посещаваните обекти;
 • 1 бутилка минерална вода на ден;
 • Медицинска застраховка с ЗК „Евроинс“ покритие 10 000 Евро, с включен КОВИД риск.
 • Такса обслужване за шофьори и екскурзоводи – 30 евро (заплащат се задължително на място);
 • Разходи от личен характер;
 • Всичко неупоменато в цената включва;
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”. За повече информация ни се обадете

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel