Двудневна екскурзия до остров Света Анастасия, Несебър, Поморие и Бургас

Вид транспорт
Автобус
Маршрут
София - Пловдив - Несебър - Бургас - Пловдив - София
Продължителност
2 дни / 1 нощувка
Дати на отпътуване
03.06.2023, 16.09.2023
Оферта № Е1978

от 125 лв.
Дата Цена Запитване
03.06.2023 от 125 лв. Запитване
16.09.2023 от 125 лв. Запитване
Програма
Ден 1
Отпътуване от София, Централна ЖП гара в 7:00 ч. От ОМВ на бул. Цариградско шосе, Младост 1 в 7:10 ч.
Около 9:00 ч. пристигане в Пловдив - ОМВ пред хотел Санкт Петербург. Свободно време за разходка и чаша кафе. 
Посещение на стария град в Несебър. Пешеходна обиколка с водач от агенцията. В стария град, който се издига на висока скала над морето, могат да се видят кокетни къщи и очарователни тесни улички, застлани с калдаръм. Част от крепостната стена, която някога е опасвала Несебър, също е останала непокътната до наши дни. На входа на Стария град се издига известната вятърна мелница, датираща от 6–ти век. Несебър носи в себе си невероятното обаяние на древните времена и приказността на морската шир. Използвайте един от свободните турнирни дни, за да се разходите из романтичните малки улички, изпълнени с автентичния несебърски дух.
Отпътуване в посока Поморие. Посещение на Поморийският манастир “Св. Георги Победоносец”. Той се намира в черноморското градче Поморие, на около 20 км на север от Бургас. Според преданието, Свети апостол Андрей Първозвани по път за Киев минал през Анхиало (днес Поморие). Има сведения, че монаси са живели по тези места още през 3 – 4 век. 
Манастирът е основан от гръцки колонисти през 7 век, но бил разрушен с нахлуването на турците в България. В края на 17 век на мястото се заселва турският бей Селим и основава свое владение – чифлик. Според преданието, той страдал от тежка и неизлечима болест. Една нощ сънувал, че в двора на къщата му има чудотворна вода. Когато разкопал на указаното в съня място, Селим бей открил мраморен барелеф на Свети Георги, а под него – аязмо. С водата от извора той се излекувал и в знак на благодарност построил на това място параклис и заедно с цялото си семейство приел християнската вяра. След като овдовял, Селим бей дарил чифлика си от 3800 декара за манастирска земя. 
Новата църква е издигната през 1856 година върху основите на старата. В манастира се пазят ценни иконографски образци от края на 18-ти и началото на 19 век.
Настаняване в хотел в района на Поморие, Несебър или Бургас. Свободно време за вечерна разходка. Нощувка.

Ден 2
Закуска. Отпътуване за Бургас. Отплаване с корабче за остров Света Анастасия. Билетът се заплаща на самото корабче, а плаването продължана около 30 – 40 минути.
Божественият къс земя се намира югоизточно от Бургас, между нос Света Анастасия и нос Атия. Островът е изграден от вулканични скали, висок е 12 метра, площта му е 0,01 кв.км. На него се намира манастирът „Света Анастасия“. Стъпите ли там - дъхът ви спира. А тишината е... просто оглушителна. По европейски проект община Бургас превърна "Св. Анастасия" в екоостров, който от май 2014 г. приема туристи. Старият манастир е пълен с атракции за малки и големи - от пиратски съкровища до манастирска боб чорба. Групата ще остане около 2 часа на острова. Връщане в Бургас. Свободно време в морската градина. Отпътуване за София. Приестигане около 20:00 ч. на Ценрлана ЖП гара.
Транспорт с автобус по маршрута
1 нощувка с включена закуска в хотел в района на Поморие, Несебър или Бургас 
водач от агенцията
Доплащане за единична стая - 30 лв. 
Лични разходи, вода, обяд и вечеря
Входни такси за посещаваните туристически обекти

Билет за корабчето: 12 лв. за възрастни; За деца до 3 години и хора с увреждания – безплатно; За деца от 3 до 7 ненавършени години – 3 лева на човек; 

Билет за посещение на музей на остров Света Анастасия:
Стандартен – 6 лева на човек;
За ученици и пенсионери – 3 лева на човек;
За деца до 3 години и хора с увреждания (деца, навършили 3 години, заплащат такса) – безплатно;
За деца от 3 до 7 ненавършени години – 1 лев на човек;

Застраховка „Отмяна на пътуване“

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel