Екскурзия БЕНЕЛЮКС - БЕЛГИЯ, ХОЛАНДИЯ И ЛЮКСЕМБУРГ!

Вид транспорт
Автобус
Маршрут
Автобусна програма 11 дена/ 10 нощувки
Продължителност
11 дни / 10 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2220

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – Будапеща
Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. от София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Пристигане в Будапеща вечерта. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 Будапеща – Мюнхен
Закуска. Отпътуване за Бавария. Пристигане в Мюнхен. Автобусно-пешеходна обиколка на Мюнхен Парламента, Кьониксплац, Старата ботаническа градина, Борсата. Пешеходния тур включва: Площад Мариенплац, колоната на Дева Мария, сградата на старото и новото Кметство, църквата “Свети Петър”, църквата “Фраукирхе”.Свободно време,за да опитате баварски леберкез и чаша бира. Настаняване в хотел в района на Мюнхен. Нощувка.

Ден 3 Мюнхен - Люксембург
Закуска. Отпътуване за Люксембург. Туристическа обиколка на Люксембург - уют в сърцето на Европа. Наричат Люксембург „Малката Швейцария“, считат Люксембург за „град – държава с голямо сърце“, където културното наследство и хилядолетната история оставят такъв отпечатък в сърцето на всеки посетител, че го карат да иска да се върне там отново и отново, и отново – докато се запознае с всяко кътче от него. Виктор Юго споделя: "Тук се съчетават толкова величие с настроение, толкова строгост с прелест, че би заслужавало да пожелаеш Пусен (френски художник) да беше проявил своя чудесен талант в такива простори". Гьоте пък твърди, че "... който не види лично Люксембург, никога няма да разбере неговата неповторимост". Настаняване в хотел в района на Люксембург. Нощувка.

Ден 4 Брюксел
Закуска. Следва отпътуване за белгийската столица, където ще се съгласим с Виктор Юго, че „Брюксел не може да се опише, трябва да се преживее!”, той е удивително място, където се срещат последното хилядолетие и модерна Европа. По желание посещение на Уникалният парк Мини Европа /20 евро с включена входна такса/, който ви предлага разходка из целия европейски континент и забележителностите на стара Европа- едно невероятно приключение, което със сигурност ще запомните завинаги. Ако има конкурс за най-красив площад в света, фотогеничния Гран Плас със своето великолепие ще грабне приза. Гран Плас прилича на скъпоценна кутия, пълна със съкровища. Близо до него е Манекен Пис / Пикаещото момче /, който е шокиращо мъничък, че мнозина остават разочаровани от почетния гражданин на Брюксел. Омагьосващата красотата на Гран Плас с прекрасната сграда на Кметството, Къщата на Краля и сградите на гилдиите е радост за очите и е щастлив този, който ги зърне поне един път в живота си! Настаняване в хотел в района на Брюксел. Нощувка.

Ден 5 Гент – Брюж (по желание)
Закуска. Свободно време в Брюксел или по желание екскурзия до Гент и Брюж /30 евро/. Заради богатата си средновековна архитектура и история, той присъства в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Ще разгледаме интересните забележителности на Брюж - Катедралата “Св. Спасител”; Гроте Маркт с историческата камбанария “Белфорт”;площад „Де Бург”, където преди дванайсет века Балдуин Желязната ръка построил замък и така било поставено началото на града; Кметството – една от най-старите готически сгради във Фландрия, сградата на градския архив и базиликата “Светата Христова кръв”, катедралата “Св. Богородица” с известната статуя на Мадоната с младенеца на Микеланджело. Насладете се на романтична разходка с корабче по каналите на Брюж - шоколадова приказка, която полепва по небцето, но се преглъща добре с бира. Непременно опитайте „Штрафе Хендрик” – доста силна бира от хмел, малц и специална мая, чиято тайна знаят само във Фландрия. Продължаваме към Гент - Манхатън на средновековието, любимия град на белгийците, с къщички сякаш от бисквитки и захар. Съхранил блясъка на Средновековната си мощ, протегнал снага там, където реките Шелда и Лейе се пресичат, третият по големина град в Белгия е истински диамант на картата на Фландрия. Църквата "Св.Николай", Камбанарията и катедралата "St.Baaf" оформят историческия център на града. Свободно време за Улицата "Graslei" (Улицата на подправките и зеленчуците). Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 Антверпен – Ротердам - Хага
Закуска. Отпътуване за Антверпен – най-аристократичният град в Белгия, където архитектурата е впечатляваща,а влиянието на Холандия и Франция създава усещането, че сградите са от захар. До главният площад е Антверпенската катедрала - най-големият готически храм на Белгия. .Отпътуване за Холандия. Отправяме се към Ротердам - световната врата, много красив и модерен град, който заради уникалните архитектурни решения и оригиналните съвременни сгради е наричан “Холандския Манхатън” . Ще минем по елегантния Мост Еразмус, наричан “Лебеда”,заради формата на поддържащия го пилон, ще видим Кметството, Борсата и Библиотеката, катедралата „Свети Лаврентий” и паметника на Еразъм Ротердамски пред нейния вход. Ще обърнем специално внимание на кубистичните къщи – плод на архитектурния гений на Пиет Блум, които наподобяват дървета, а всички заедно образуват “гора”. Отправяме се към „Кралска Хага”– един от най-удивителните градове в Холандия, известен също като "Дипломатическия град от морето" и "град-резеденция". Ще видим дворцовия комплекс Биненхоф, парламентът, Залата на рицарите, Кулата на министрите, старото кметство, резиденцията на холандското кралско семейство, Двореца на мира, прочутия плаж Схевенинген. Настаняване в хотел в района на Хага/ Амстердам. Нощувка.

Ден 7 Амстердам
Закуска. ENJOY AMSTERDAM! Наричат Амстердам северната Венеция. Със своите над 160 канала, 1281 моста и над 2000 „плаващи“ жилища, градът безспорно би могъл да бъде сравнен с италианската си посестрима. Амстердам – град, изпълнен с приключения. Амстердам – град на свободата и толерантността. Амстердам – град на живота. Амстердам: град-музей. Едно от богатствата на Амстердам е Националния музей (Rijksmuseum-17.50 евро), получил своята слава благодарение на ненадминатата колекция от картини на холандски майстори от ХVІ и ХVІІ век, сред които шедьовъра на любителите на стария холандски майстор Рембранд „Нощна стража”, а Музеят на Ван Гог/17 евро/ е неповторима забележителност, която не можете да пропуснете. Следва отпътуване към сърцето на града,където ще направим вълшебна и романтична разходка с корабче по красивите канали /ЮНЕСКО/ на „Холандската Венеция”,след това ще видим площад Дам, Двореца, Обелиска,пазара на цветята. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8 Амстердам – Кьолн –Нюрнберг
Закуска. Пътуването продължава към Германия и Кьолн, пазен от гигантския обичан символ на града-Кьолнската катедрала,една от най-големите в света,наричана Кралицата на катедралите от Петрарка. Красивата й фасада и интериор са обявени за туристически символ №1 и най-важната туристическа забележителност на цялата немска държава. Продължаваме за Нюрнберг. Настаняване в хотел в района на Нюрнберг. Нощувка.

Ден 9 Нюрнберг- Пилзен - Прага
Закуска. Разходка из центъра на Нюрнберг – стария град – Лоренцкирхе,фонтана на добродетелите,къщата на Дюрер, църквата “Св.Себалд”, площада на пазара с Шьонен Брунен (Красивия фонтан),  църквата “Св.Богородица”, крепостта. Отпътуване за Прага с кратка спирка в Пилзен за посещение на историческата пивоварна „Пилзнер Урквел“, която ще разгледате и ще дегустирате пивото на престижната и световноизвестна марка. Продължаваме за оживената и достолепна Прага, с Бохемския кристал и Музиката на Дворжак, с анекдотите за Швейк и сянката на Вацлав Хавел, с най-вкусната бира в света и престъпно вкусната пражка шунка … Чуйте легендата за Либуше, сънувала сън за чуден град, наречен Прага, който…” ще позлати звездите – с могъща Катедрала, Часовникова кула, замъци и площади…”. Настаняване в хотел в Прага. Нощувка.

Ден 10 Прага - Будапещa
Закускa. Високо върху хълмистия Западен бряг на този „Златен град“ ще видим една от най-красивите гледки в Европа - Пражкия замък, религиозен и политически символ на мощ и блясък, кацнал над река Вълтава, която тече в подножието му, с готическия шедьовър – катедралата „Св. Вит“– извисяващ се зад него. Разходка из Староместки намести – сърцето на стария град с известния Астрономически часовник, монумента на Ян Хус,Тинската катедрала, улица Парижка - най-екстравагантната улица на града, Карловият мост - най-големият средновековен мост в Европа по които минавали процесиите при коронациите на бохемските крале. В късния следобeд отпътуване за Будапеща. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел в Будапеща. Нощувка.

Ден 11 Будапеща - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив(по заявка) вечерта.


Будапеща – Мюнхен – Люксембург – Брюксел – Антверпен – Ротердам – Хага – Амстердам – Кьолн – Нюрнберг – Пилзен – Прага - Будапеща
 

 

Цена при настаняване в хотели 3*

по програмата

Цена при настаняванев хотели 4* в

в Брюксел и района на Амстердам

883 евро/ 1727 лева

986 евро/ 1929 лева

 


Маршрут:


 

10 нощувки: по 1 в района на Мюнхен, района на Люксембург, района на Нюрнберг, в Прага и 2 в Будапеща в хотели 3* и по 2 нощувки в района на Амстердам/ Хага и 2 в района на Брюксел в хотели 3* или 4* (по избор):; 10 закуски в ресторантите към съответните хотели; Туристическа програма в Мюнхен, Люксембург, Брюксел, Ротердам, Хага и Амстердам; Екскурзовод на български език; Транспорт с комфортен автобус.
Настаняване в единична стая – 227 € / 444 лв. Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 11 дена с 5000 евро покритие за лица на възраст до 70 г. – 10 лв; от 70 г. до 85 г. - 26 лв; Сити такси (за целия период) – 18 евро (заплаща се предварително в офиса); Допълнителни екскурзии: Еднодневна екскурзия до Гент и Брюж (при минимум 25 туристи) - 30 €; Посещение на Мини Европа (при минимум 25 туристи) - 20 евро; Входни такси за посещаваните туристически обекти; Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи – 40 лева; По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

 

Цена при настаняване в хотели 3*

по програмата

Цена при настаняванев хотели 4* в

в Брюксел и района на Амстердам

883 евро/ 1727 лева

986 евро/ 1929 лева

 


Маршрут:


 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel