екскурзия до АНГЛИЯ, ШОТЛАНДИЯ и ИРЛАНДИЯ

Вид транспорт
Автобус
Маршрут
Автобусна екскурзия – 17 дни/16 нощ. (ВИЕНА, СТРАСБУРГ, ЛОНДОН, УИНДЗОР, СТРАДФОРД НА ЕЙВЪН, ЙОРК, ГЛАЗГОУ, ЕДИНБУРГ, БЕЛФАСТ, ДЪБЛИН, БРЕЙ, КИЛКЕНИ, КИЛАРНИ, ГЛЕНГАРИФ, КОРК, БАТ )
Продължителност
17 дни / 16 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2227

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
10.08.2022Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътуване през Сърбия. Нощувка в гр.Сегед, Унгария.

Ден 2 Виена
11.08.2022 Закуска. Пътуване към Виена. Свободно време в централната част на града с разглеждане на: Парламентът, Бург театър, Университета, Кметството, църквата "Вотив", площад “Мария Терезия” със сградите на Природо-научния музей и Художествената галерия, Операта, паметниците на Гьоте, Щраус и Моцарт. Нощувка в алпийски курорт, близо до Залцбург.

Ден 3 Страсбург
12.08.2022 Закуска. Пътуване към Страсбург и разглеждане на централната част на града с Готическия квартал и Катедралата. Нощувка в гр.Страсбург.

Ден 4 Лондон
13.08.2022 Закуска. Пътуване към Кале, откъдето се пътува с ферибот през Ламанша. Пристигане в Лондон след обяд. Настаняване в хотела и свободно време. Нощувка в Лондон.

Ден 5 Лондон
14.08.2022 Закуска. Следва панорамна обиколка на гр. Лондон с автобус, като се разглеждат: Катедралата “Сейнт Пол”, Крепостта “Тауър” с Кралското съкровище, Уестминстърското абатство, Парламента. Свободно време с възможност за разходка в квартала “Сохо” и площад “Пикадили“. Вечерта, по желание - разходка с корабче по р.Темза. Свободно време. Нощувка в Лондон.

Ден 6 Уиндзор
15.08.2022 Закуска. Сутринта - посещение на известния Британски музей. Следобед - разглеждане на музея на восъчните фигури “Мадам Тюсо”, на Националната галерия и Трафалгарския площад с колоната на адмирал Нелсън. Екскурзия до Уиндзор и разглеждане на Кралския дворец. Свободно време и нощувка в Лондон.

Ден 7 Страдфорд на Ейвън
16.08.2022 Закуска. Пътуване до Страдфорд на Ейвън. Пешеходна обиколка на града с посещение, по желание - на родната къща на Шекспир (входа се плаща допълнително) и църквата, в която е погребан. Свободно време с възможност, по желание - за разходка с корабче по р.Ейвън. Нощувка близо до гр. Донкастър.

Ден 8 гр.Йорк
17.08.2022 След закуска – пътуване към Шотландия. Този ден имате възможност да разгледате гр.Йорк, градът на викингите, където се посещава известната Катедрала “Мюнстер” и Музея на викингите. Свободно време. След обяд - отпътуване към Глазгоу. Пристигане привечер и настаняване в хотел. Разходка в централната част на града. Нощувка в Глазгоу.

Ден 9 Единбург
18.08.2022 Закуска. Следва панорамна обиколка на гр.Единбург, най-посещавания от туристи град в Шотландия, който знае как да съчетава модерното със средновековното: Замъка “Единбург”, Двореца “Holy rood House”, който е официална резиденция на Шотландската и Британската кралска фамилия, Кралската ботаническа градина. По желание - посещение на уиски-центъра “Scotch Whisky Heritage Centre” (входа се плаща допълнително), където ще можете да видите процеса на дистилиране на известното шотландско уиски. Вечерта, по желание - посещение на типичен шотландски пъб. Нощувка в Глазгоу.

Ден 10 Белфаст
19.08.2022 Закуска. Пътуване към Белфаст и обиколка на града. Нощувка в Белфаст.

Ден 11 Дъблин
20.08.2022 Закуска. Отпътуване към Дъблин като по пътя се посещава Глендалог – едно от най-интересните исторически и свети места на острова, старо келстко селище и известен просветен център от 16 век. Обиколка на Дъблин, красиво разположен на бреговете на река Лифи и ирландския залив: Дъблинският замък, някогашна викингска крепост, Старият парламент и Ирландската банка, Тринити Колидж, пощата, Националният театър “Аби”, Катедралата “Свети Патрик”, Националната художествена галерия, Лог Хол, кварталът на “пеещите пъбове” и “Клубове на Баладата”. Нощувка в Дъблин.

Ден 12 Килкени
21.08.20222 Закуска. Отпътуване към Брей – известен курорт в графство Уиклоу, “градината на Ирландия”, където могат да се видят всички пейзажи на острова, без да се забравя живописния морски бряг. Свободно време. Продължаваме към средновековния град Килкени – столица на някогашното норманско кралство Осори и седалище на първия независим ирландски парламент, а днес известен център на занаятите и на ирландската история и култура, както и на ирландския годишен фестивал на бирата. Посещение на известния замък и разходка в чаровния средновековен център на града. Нощувка.

Ден 13 залива Кенмар
22.08.2022 След закуска тръгваме към Кашел, където посещаваме останките от древния манастир “Rock of Cashel“, някогашното седалище на висшите ирландски духовници и духовен център на Ирландия. След това пътуването ни продължава към “пръстена на Кери”, смятан с основание за един от най-красивите крайморски пътища в света, докато стигнем до залива Кенмар и езерата Киларни – най-големият туристически център на острова. По желание – разходка с лодка по трите големи езера, възторжено възпяти от Спенсър, Тенеси, Текъри и Бърнард Шоу, над които се издига най-високият връх на острова Карънтухил или посещение на красивия старинен Дворец Мъкросхаус с незабравимите си градини. Продължаваме на юг към Гленгариф – “Лазурният Бряг на Гълфстрийм и Атлантика”. Нощувка.

Ден 14 гр.Бат
23.08.2022 След закуска, по желание - разходка с корабче до остров Гарин, където ще ви очароват тропическите градини. След това тръгваме към Росбре, като пътуваме покрай красивите езера и по поречието на река Ли до Корк – третият по големина град на острова – известен с многобройните си мостове над реката Ли и с броя на своите пъбове (по 1 на всеки 200 жители). При възможност - разходка в чаровната пешеходна зона на града. Продължаваме към Росбре и пътуване с ферибот. Пристигане в Англия вечерта. Продължаваме към гр.Бат. Нощувка.

Ден 15 гр.Лил
24.08.2022 Закуска. До обяд – разглеждане на средновековния град Бат. Около обяд - отпътуване през Ламанша. Нощувка в гр. Лил.

Ден 16 Залцбург
25.08.2022 След закуска се тръгва за гр. Залцбург. Нощувка в алпийски курорт, близо до гр. Залцбург.

Ден 17
26.08.2022 Закуска. Тръгване за България. Пристигане в София вечерта.


 
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

-16 нощувки със закуски в хотели 3*;
5 нощувки в Англия - (Лондон, Донкастър, Бат)
2 нощувки в Шотландия – (Глазгоу)
4 нощувки в Ирландия – ( Белфаст, Дъблин, Килкени, Гленгариф)
1 нощувка в Унгария – (Сегед)
1 нощувка в Австрия – (Залцбург)
2 нощувки във Франция – ( Страсбург, Лил)
- билети за ферибота през Ламанша (15 –ти ден);
- екскурзия до Уиндзор (6-ти ден);
- транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване и водач от ТO.

 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Баланс“– с покритие до 20 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро -26 лв (за лица до 70 год.), 52 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки
 • входовете на музеите и таксите  за  корабчетата. За тях са необходими приблизително:  за Англия – 50 -70 англ. лири; за Ирландия –  40 евро; за Европа  – около 15 евро;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване;
 •   разходка с корабче по р.Темза - 13 лири (5-ти ден);
 •    разходка с корабче по р.Ейвън - 5.50 лири (7-ми ден);
 •   посещение на уиски-центъра “Scotch Whisky Heritage Centre”в Единбург - ....(9-ти ден);
 •  посещение на типичен шотландски пъб в Единбург  - ........ (9-ти ден);
 • разходка с лодка по трите големи езера Киларни - .........  (13-ти ден);
 • разходка с корабче до остров Гарин - .......... (14-ти ден);
 • вход за - Катедралата „Сейнт Пол” - 14.50 лири
 • Уестминстърското абатство - 16 лири
 •  Кралския дворец в Уиндзор - 16.50 лири
 • Музея на “Мадам Тюсо” в Лондон - 43.80 лири
3. Цената 1 955 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 704 лв./подлежи на актуализация/

      
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.05.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път

 


ЦЕНАТА 1 955 лв  Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ


ЦЕНАТА 1 955 лв  Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel