Екскурзия до НОВА ЗЕЛАНДИЯ

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Самолетна екскурзия - 11дни (КУИНСТАУН, МИЛФОРД САУНД, УЕЛИНГТЪН, езерото ТАУПО, водопадите ХУКА, РОТОРУА, HOBBITON, ВАЙТОМО, ОКЛАНД )
Продължителност
11 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
03.12.2022, 09.03.2023, 30.11.2023
Оферта № Е2147

от 7965 лв.
Дата Цена Запитване
03.12.2022 от 8065 лв. Запитване
09.03.2023 от 8065 лв. Запитване
30.11.2023 от 8065 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
Среща в 19.15 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Истанбул в 21.15 ч. с “Turkish Airlines”. Кацане в Истанбул в 23.50 ч.

Ден 2
В 01.55 ч. - полет Истанбул - Сингапур. Кацане в Сингапур в 17.15 ч. Самолетен полет Сингапур – Окланд (Нова Зеландия) в 20.50 ч.

Ден 3
Пристигане в Окланд в 11.45 ч. Самолетен полет Окланд – Куинстаун в 18.05 ч. Пристигане в Куинстаун в 19.30 ч Трансфер до хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Куинстаун.

Ден 4
Закуска. Този ден ви очаква Милфорд Саунд, като по пътя се минава покрай езерото Те Анау – най-голямото езеро на Южния остров и второ по големина в цяла Нова Зеландия след езерото Таупо. Намира се в националния парк “Фиордланд”, заедно с фиорда Милфорд Саунд. Милфорд Саунд е известен като Осмото чудо на света и е може би най-живописното място в Нова Зеландия. Разпростиращ се на 3 милиона акра в Националния парк “Фиордланд”, Милфорд предствлява сбор от девствени гори, чисти поточета и езера, глетчери и високи възвишения. Милфорд е най-известният фиорд в Нова Зеландия и е единственият, до който може да се стигне по суша. Разстоянието от основата на фиорда до открито море е около 16 км, което го прави удобен за круизи. Такъв круиз ще ви бъде предложен и на вас (по желание и срещу допълнително заплащане). Връщане в Куинстаун. По-желание и срещу допълнително заплащане- Вечеря в ресторанат „Стратосфера” - включва двупосочно пътуване с кабинков лифт до хълма, на който се намира ресторанта. От там ще имате възможността да се насладите на спиращите дъха гледки към езерото , планината и град Куинстаун, докато се наслаждавате на вкусна храна. Нощувка в Куинстаун.

Ден 5
Закуска. Свободно време с възможност за пазаруване или раглеждане на чаровното градче Куинстаун. Трансфер до летището. В 10.25 ч. - самолетен полет с Jetstar Airways Куинстаун - Уелингтън (столицата на Нова Зеландия). Пристигане в Уелингтън в 11.45 ч. Трансфер до хотел в централната част на града. Настаняване. След обяд – посещение на Националния Музей Те Папа и запознаване с историята на Нова Зеландия, както и с културата и историята на коренното население на страната- маорите. Свободно време за първи впечатления от града. Нощувка в Уелингтън.

Ден 6
Закуска. Туристическа обиколка на Уелингтън. Според маорските легенди най-старото име на града е „Те Упоко оте Ика а Мауи”. На маорски това означава “главата на рибата мауи”. Уелингтън е известен със своето пристанище, чийто пръв откривател е полинезиецът Купе. Те Уанагауи-а-Тара (“голямото пристанище на Тара”) е другото маорско име на Уелингтън. Уелингтън е най-южната столица в света, градът, който първи посреща Новото хилядолетие. Обиколката включва “Ориенталския” залив и изкачване на хълма Виктория, от където се открива прекрасен изглед към града и открития залив Кук. Свободно време. Вечеря и нощувка в Уелингтън.

Ден 7
Закуска Този ден пътешествието продължава през Капити Коуст и полята Рангитики, през които тече реката Рангитики. Продължаване към град Таупо. Таупо е разположен на брега на езерото Таупо – най-голямото езеро в Нова Зеландия, което е в централната част на Северния остров. Спирка за обяд и за снимки на езерото. Продължаваме към величествените водопади Хука, които се намират в туристическия парк Уейракей в близост до Таупо. Те са най-посещаваната природна атракция на Нова Зеландия. От тях се изтича над 220 хил. литра вода в секунда. (Възможност, по желание - за разходка с лодка под водопадите). Посещение на геотермалния парк Уайотапу, разположен на около 27 км от Роторуа и притежаващ карсив вулкански пейзаж.. Продължаваме към Роторуа. Вечеря и нощувка.

Ден 8
Закуска. Тази сутрин ви се предлага по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на “Hobbiton”, домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“. Свободно време за обяд. След обяд - туристичаска обиколка на Роторуа : посещение на впечатляващите градини „Government Gardens” в Роторуа и на фабриката за получаване и обработка на полускъпоценния камък нефрит. Роторуа е туристическата столица на Северния остров и е разположен на брега на голямо езеро в кратера на стар вулкан. В цялата област има вулканична активност. Районът напомня на Йелоустоун, а всеки гейзер е частна собственост. От 18.00 часа ви очакват приятни срещи с културата на Маорите - местни полинезийци от Нова Зеландия, които са дошли по тези земи от източна Полинезия с канута мeжду 1250 г. и 1300 г. Ще имате възможност да посетите Маорския културен център Te Puia, намиращ се в оригинални къщи на маорите. Ще се насладите на програмата, която маoрите ще ви представят. След това ви очаква вкусна вечеря с типични маорски специалитети. Вечерята ще завърши с поднасяне на топъл шоколад в долината под звездите, където ще можете да наблюдавате изригването на гейзера „Pōhutu“- най-големият активен гейзер на Южното полукълбо. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 9
Закуска . Пътуването ни ще продължи към природния парк “Изворите на Дъгата” – Rainbow Springs, където ще имате възможност да се любувате на някои представители на местната фауна - змиорки, пъстърви, игуани туатара и специален тур за птиците киви. В парка можете да се насладите на кристално чистата вода, която се влива в подземните извори. След това ще продължим към Окланд. По пътя по желание и с допълнително заплащане ще посетим областта Waitomo , където се намират пещерите известни със светещите червеи. След като пристигнем ще имате едночасова обиколка с екскурзовод на пещерата “Footwhistle”, известна на езика на Маорите като „Тe Anaroa”. Ще научите за живота на червеите „titiwai“, обитаващи пешерите в областта Вайтoмо. Ще бъдете впечатлени от гледките на светещите червеи и от красотата на пещерата. Ще завършите с посещение на катедралата в пещерата, осветена по невероятен начин от факел от магнезий. Пътешествието продължава към Окланд. Настаняване в хотел. Нощувка в Окланд.

Ден 10
Закуска. Трансфер до летището. Международен полет Окланд – Хонконг в 09.50 ч. Пристигане в Хонконг в 16.30 ч. В 23.15 ч. - полет Хонконг – Истанбул.

Ден 11
Пристигане в Истанбул в 06.00 ч. В 08.35 ч. - полет Истанбул - София. Пристигане на летище София в 08.50 ч.


Промоционалната цена 7 365 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 465 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца

1. В ЦЕНАТА СА  ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетните билети за всички международни полети от България до Нова Зеландия и обратно;
 • летищни такси - 1 017 лв/520 евро (18.01.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3*и 4 вечери 7 нощувки в Нова Зеландия
 • 2 нощувки в Куинстаун.
 • 2 нощувки в Уелингтън.
 • 2 нощувки в Роторуа.
 • 1 нощувка в Окалнд.
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • посещенеи на Милфор Сунд – (4-ти ден);
 • посещение на Националния Музей Те Папа – (5-ти ден);
 • туристическа обиколка на Уелингтън – (6-ти ден);
 • разглеждане на водопадите Хука – (7-ми ден);
 • посещение на геотермалния парк Уайотапу – (7-ми ден);
 • туристичаска обиколка на Роторуа - (8-ми ден);
 • посещение на Маорския културен център Te Puia с включена програма - (8-ми ден);
 • посещение на природен парк “Изворите на Дъгата” – (9-ти ден);
 • входовете на музеите и обектите в Нова Зеландия (както са посочени в програмата)
 • всички посочени в програмата обиколки;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • транспорт в Нова Зеландия, който се осъществява с туристически автобус, оборудван с климатик;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­48 лв.
 
   2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • такса за електронно разрешително за Нова Зеландия (NZeTA) – 47 NZD (около 55 лв). Таксата включва 35 NZD – еко такса и 12 NZD – такса за разрешително.
 • такса за обработка и подаване на документите за (NZeTA) – 60 лв.  
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие- до 100 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“– с покритие- до 200 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие- до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро25лв (за лица до 70 год.), 50лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
   

 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • круиз на фиорда Милфорд - 105 лв (4-ти ден);
 • вечеря в ресторанат „Стратосфера” – 120 лв (4-ти ден)
 • посещение на Hobbiton” - домът на хобитите(8-ми ден);вход - 100 лв/транспорт -от 50 лв до 70 лв – (в зависимост от броя хора)
 • посещение на Вайтoмо и пещерата със светещите червеи - 95 лв.-(9-ти ден)
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с лодка под водопадите Хука - ........ (7-ми ден).
 
Допълнителни мероприятия:
Хобитън – пътешествие в света на хобититe…
Хобитън  е домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“ и е създаден е през 1998 година. Намира се близо до град Роторуа,  Нова Зеландия. Туристическото селището е отворено за посещения през 2002 година. Местността се отличава с красиви малки хобитски къщи – 44 на брой, заобиколени от изумителна природа.  Не пропускайте да се отбиете  в   хобитската  кръчма - „Зеленият дракон“, желаещите могат да изпият по халба бира там, разбира се, не с хобитски размери.
Цена: вход - 100 лв
транспорт -  от 50 лв до 70 лв – (в зависимост от броя хора) 8-ми ден


 
Пещерите Вайтомо
 
Пещерите Вайтомо една забележителна мрежа от пещери, която достига дължина 45 километра. Вайтомо са се образували на Северния остров (North Island) в Нова Зеландия. Всички са свързани помежду си от реката Вайтомо и образуват невероятен екстравагантен и причудлив подземен свят.  Във Вайтомо може да видите една невероятна гледка , наподобяваща обсипано със звезди нощно небе.
Всъщност това явление се дължи на един особен вид свещени червеи, които обитават единствено пещерите Вайтомо. Този вид червеи още от малка ларва има включена светлинка на опашката. Той се храни с всичко, което прелита наоколо, привлечено от светлината, която излъчва.
Цена: 95 лв – 9-ти ден
 
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на     
 групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,     
 както и за последните два дни по същата.
 2.За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 06.01.2019 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на туроператора.
5.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
 клиента
3. Цените 7 365 лв/ 7 465 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 06.01.2019 г и подлежат на актуализация.
Има възможност на отиване и на връщане за 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Сингапур. В този случай цената се увеличава с 320лв.
 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  3 600 лв
КРАЕН СРОК  ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА: 30 работни дни ПРЕДИ ДАТАТА НА  ТРЪГВАНЕ
 


4. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път


Изисквания при настаняване в хотелите:
Моля, да имате предвид, че в някои хотели може даимат изискване при настаняване да сенаправи депозит  за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя.  Заплащането на депозита се извършва кеш или с  кредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат. Депозита е в рамките на 100 новозеландски долара .

 
Информация за хотелите (или подобни):
Куинстаун Holiday Inn 4*- https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/queenstown/zqnfr/hoteldetail
Уелингтън Hotel West Plaza 3*- http://www.westplaza.co.nz/
ТаупоLakeland Resort Taupo 3 ½*- http://www.lakeland.co.nz/
Окланд – Hotel Capthorue 4*- https://www.millenniumhotels.com/en/auckland/copthorne-hotel-auckland-city/
 
 ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 365 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 8 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е 7 615 лв, ЦЕНАТА 8 150 лв Е ПРИ ГРУПА ОТ 4 ЧОВЕКА.
 

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 465 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 8 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е  715 лв, ЦЕНАТА 8 250 лв
Е ПРИ ГРУПА ОТ 4 ЧОВЕКА.
 
 
 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 365 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 8 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е 7 615 лв, ЦЕНАТА 8 150 лв Е ПРИ ГРУПА ОТ 4 ЧОВЕКА.
 

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 465 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 8 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА е  715 лв, ЦЕНАТА 8 250 лв
Е ПРИ ГРУПА ОТ 4 ЧОВЕКА.
 
 
 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel