Екскурзия до СКАНДИНАВИЯ, с Берген и фиордите - самолетна II вар.

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Самолетна екскурзия: 11 дни /10 нощ. (КОПЕНХАГЕН – МАЛМЬО - СТОКХОЛМ – ОСЛО - БЕРГЕН (С ПОСЕЩЕНИЕ НА ФИОРДИТЕ И ГЛЕТЧЕРИТЕ В НОРВЕЖКИТЕ ПЛАНИНИ) )
Продължителност
11 дни / 10 нощувки
Дати на отпътуване
27.07.2023
Оферта № Е759

от 3685 лв.
Дата Цена Запитване
27.07.2023 от 3785 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
Среща в 16.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Варшава в 17.55 ч. с “LOT POLISH AIRLINES”. Пристигане във Варшава в 18.50 ч. В 20.25 ч. полет Варшава – Копенхаген. Пристигане в Копенхаген в 21.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Копенхаген.

Ден 2
Закуска. Туристическа обиколка на Копенхаген, като този ден имате възможност да се запознаете с: кралския дворец Розенборг със Съкровищницата; двореца Амалиенборг и смяната на караула пред него; Мраморната църква; фонтана “Гефион”, посветен на майка Дания; фигурата на Малката Русалка – символ на града; площада на Кметството и др. След обяд, по желание - разходка с корабче по каналите на Копенхаген. Свободно време с възможност за разходка по пешеходната зона на стария град - “Сторгет”. Вечерта, по желание - посещение на Увеселителния парк “Тиволи”. Нощувка в Копенхаген.

Ден 3 гр.Малмю
Закуска. Тръгване за Малмьо, Швеция, като минаваме през най-новия мост, свързващ Дания и Швеция. Следва, за около 2 часа разглеждане на централната част на града, наречен “перлата на Швеция“ – централния площад със сградата на Кметството и на най-старата аптека в града, малкия площад “Лила Торг”, катедралата “Св.Петър”. Главната забележителност без съмнение е “Малмьохус”, старият градски замък, в който се помещават редица музеи. През 16 в. централният площад “Стортогет” е бил най-големият търговски пазар в Скандинавия и дори днес той е внушителен със статуята на крал Карл X Густав, Кметството, Резиденцията и хотел Крамер. Зад площада се намира църквата “Свети Петър” от 13 в. в готически стил. Около половин час свободно време. Пътуване към Стокхолм. По пътя се минава покрай второто по големина езеро в Швеция - Ветерн. Пристигане в Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Нощувка в Стокхолм.

Ден 4
Закуска. Туристическа обиколка на Стокхолм, наречен “Северната Венеция”. По време на обиколката имате възможност да видите Кралския дворец със смяната на караула; Кметството със "Златната зала", където всяка година се провежда бала по връчването на Нобеловите награди; Катедралата; музея "Ваза"; стария град “Гамла стан” и др. Около 17.00 ч., по желание - разходка с корабче по каналите на града. Свободно време. Нощувка в района на Стокхолм.

Ден 5 Осло
Закуска. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей на открито “Скансен”. Около обяд се тръгва за Осло, Норвегия. Около 20.00 ч. - пристигане в Осло. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Осло.

Ден 6 парка "Вигеланд"
Закуска. Туристическа обиколка на Осло, с посещение на известния парк „Вигеланд”, Музея на викингите, музея “Фрам” и музея “Кон Тики”. Свободно време в центъра на града с възможност за разглеждане на катедралата и на най представителните сгради отвън - крепостта Акерхус, парламентът, кметството, кралският дворец. Свободно време. Нощувка в Осло.

Ден 7 Нероуфиорд
Закуска. През този незабравим ден се пътува с автобус до най-големия фиорд – Зогнефиорд. По пътя имате възможност да посетите типична за Скандинавия църква, наречена „Щаб”, и построена от дърво в характерен скандинавски стил. Ще пресечем с ферибот най-големия фиорд – Зогнефиорд. Пътуване към Гайрангер и нощувка в Гайрангер.

Ден 8 Берген
Закуска. Този ден имате удоволствието да пътувате по най - красивия отвесен скалист фиорд, Нероуфиорд до гр. Гудванген. По време на това пътуване ще се насладите на невероятно красивата природа на Норвегия. Нероуфиорд, заедно с Гайрангер фиорд, е включен в Списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно и природно богатство на човечеството. Продължаваме към гр. Вос и Далс до гр. Берген – вторият по големина град в страната, основан през 1090 г. от Олаф Кире и бил столица на Норвегия до 1299 г. Градът е известен още и като „перлата” на Норвегия. Следва разглеждане на Берген с неговата типична северна архитектура: историческият център, където е квартала с пристанището, процъфтяло по време на Ханза-периода, рибния пазар, Крепостта „Бергенхус” и др. Свободно време. Нощувка в Берген.

Ден 9
Закуска. Свободно време до обяд, след което поемаме през Норхаймзунд покрай романтичния фиорд Хардангер. Очаква Ви пътуване, изпълнено с невероятно красиви гледки. След като стигнем до гр. Бруравик, по мост се прекосява фиорда до гр. Бримнес, след което продължаваме по долината Мьебедал. Това пътуване, както и посещението на водопада „Voringsfossen”, висок 182 м., ще оставят във Вашите сърца вечен спомен. Продължаваме от Фосли през високото плато „Hardangervidda” до гр. Гейло. Нощувка в Гейло.

Ден 10
След закуска - отпътуване към Осло през долината „Hallingdal” и покрай фиорда „Tyro”. Нощувка в Осло.

Ден 11
Закуска. Трансфер до летището. В 12.55 ч. - самолетен полет Осло – Франкфурт с „Lufthansa”. Пристигане във Франкфурт в 15.00 ч. В 16.40 ч. - полет Франкфурт - София. Пристигане на летище в София в 19.50 ч.


 
 1. В  ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети  София – Варшава Копенхаген и Осло   Франкфурт  София;
 • летищни такси – 323 лв/ 165 евро (05.05.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери  летище – хотел – летище;
 • 10 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
 • 2 нощувки в Копенхаген
 • 2 нощуви в Стокхолм
 • 3 нощувки в Осло
 • 1 нощувка в Гайрангер
 • 1  нощувка в Берген
 • 1 нощувка в Гейло
 • туристическа обиколка на Копенхаген – (2-ри ден);
 • разглеждане на Малмьо –(3-ти ден)
 • обиколка на Стокхолм – (4-ти ден);
 • обиколка на Осло – (6-ти ден);
 • разглеждане на Берген  - (8-mи ден);
 • билети за фериботите, посочени в програмата;
 • автобусен транспорт в Скандинавия с туристически автобус,
 • екскурзоводско обслужване и водач  от  ТО;
 

 2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • входовете за музеите и таксите за корабчетата - те се заплащат допълнително. Ориентировъчно са необходими: 250 датски крони, 500 шведски крони и 320 норвежки крони – равностойността  на 120 евро;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. Застрахоователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро17 лв (за лица до 70 год.), 34 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки
   
 • допълнителни мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроперараторът:
 • разходка с корабче по каналите на Копенхаген -70 датски крони (около 10 евро) - 2-ри ден;
 • посещение на Увеселителен  парк „Тиволи” -  95 датски крони (около 13 евро) - 2-ри ден;
 • разходка с корабче по каналите на Стокхолм - 26 евро (220 шведски крони) - плащат се в офиса на туроператора) - 4-ти ден.

*Забележки:
    1. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
   2.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 08.05.2019 г..
  3.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
 
4. Цените 3 485 лв/ 3 585 сa за човек в двойна стая. За  единична стая се доплащат 880 лв.-/подлежи на актуализация/
5. Цените 3 485 лв/ 3 585 лв са валидни в случай, че е набрана група за екскурзия до Скандинавия с автобус и не се наема местен превоз.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.05.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 

6.. Начин на плащане:
              - в брой (в офиса на ТО )
              - по банков път
 

 
При записване се внася депозит от 1 700 лв

 

 

Информация за хотелите (или подобни):

Копенхаген - Comfort Hotel Vesterbro 3* https://www.nordicchoicehotels.com/comfort/comfort-hotel-vesterbro/        

Стокхолм - Mornington Hotel Bromma 4*

http://www.mornington.se/Mornington---Bromma---SE/Hem.aspx

Осло - Hotel Radisson Blu Scandinavia 4* https://www.radissonblu.com/en/scandinaviahotel-oslo

Зондал - Hotel Best Western Lagreid  3*  http://www.lagreid.no/

Берген - Hotel Scandic Byparken 4* https://www.scandichotels.com/hotels/norway/bergen/scandic-byparken

Гейло - Ustedalen Hotel 4* http://www.ustedalen.no/

 

 

 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 485 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 585 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА (ОБЩО ЗА САМОЛЕТНА И АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ)
 СЕ ПЪТУВА С  МАЛЪК  АВТОБУС И СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 100 лв
 

 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 485 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 585 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА (ОБЩО ЗА САМОЛЕТНА И АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ)
 СЕ ПЪТУВА С  МАЛЪК  АВТОБУС И СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 100 лв
 

 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel