ЕКСКУРЗИЯ до ШРИ ЛАНКА и МАЛДИВИ

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Самолетна екскурзия – 14 дни (КОЛОМБО, АНАРАДХАПУРА, СИГИРИЯ, ДАМБУЛА, ПОЛОНАРУА, КАНДИ, ПИНАУЕЛА, ЕЛА, ЯЛА, ГЕЛЕ, БЕНТОТА, МАЛДИВИ )
Продължителност
14 дни / 12 нощувки
Дати на отпътуване
24.03.2023, 20.04.2023, 27.10.2023, 10.11.2023, 09.12.2023
Оферта № Е2372

от 6680 лв.
Дата Цена Запитване
24.03.2023 от 6780 лв. Запитване
20.04.2023 от 6780 лв. Запитване
27.10.2023 от 6780 лв. Запитване
10.11.2023 от 6780 лв. Запитване
09.12.2023 от 6780 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
Среща в 10.25 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 12.25 ч. с Qatar Airways. Пристигане в Доха в 18.05 ч. В 19.35 ч. – полет Доха – Коломбо.

Ден 2
В 02.55 ч. - пристигане в Коломбо, столица и търговски център на Шри Ланка. Трансфер до хотел. Нощувка. Закуска. Разглеждане на столицата и един от най-оживените градове в Шри Ланка с много ресторанти, барове, молове, нощни клубове и възможности за забавления. По време на обиколката ще имате възможност да се запознаете с колониалната архитектура на остров Цейлон, да видите историческите джамии Дауатагаха и Джами-Ул-Алфар (отвън); крепостта – някогашен британски административен център и седалище на военен гарнизон; крайбрежната улица с квартала на златарите, пазарите, където се намира и красив хиндуистки храм с изящна украса и холандската църква от 1749 г. Ще разгледате още BMICH (Мемориалният международен конгресен център „Бандаранайке”); статуята на Avukana Буда (копие) и „Площада на независимостта”. Свободно време с възможност за пазаруване. Вечеря и нощувка в Коломбо.

Ден 3
Закуска. Следва пътуване до Анурадхапура – обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството и някогашна столица на древното кралство от Златната епоха на Шри Ланка от 380 г. пр. Хр. Разглеждане на Анурадхапура – един от най-интересните обекти са полусферичните dagabas (могили), изградени от малки, сушени на слънце кирпичени тухли. Сред най-забележителните dagabas са Рубанели от 2 век пр. Хр. с диаметър около 91 м. и Тупарама, в която се пази кост от тялото на Буда. Най-святата реликва на града е дървото Бо, за което се смята, че е пораснало от клонче на дървото, под което Буда е получил просветление. Дървото Бо е на 2 250 години и е най-старото дърво в света. Вечеря и нощувка в района на Дамбула.

Ден 4
Закуска. Рано сутринта, преди изгрев слънце, продължаваме към Сигирия, където имате възможност да посрещнете слънцето и да се изкачите до „Небесната крепост” с красиви фрески от времето на управлението на крал Кашяпа (5 век). Скалата с крепостта е била смятана някога за 8-то чудо на света и представлява удивителна находка от архитектурата на древния свят. Позната е още като „Лъвската скала”, защото портата й е била охранявана от гигантски лъв. Със своята тройна защита от ровове, скалата се издига на около 152 м. височина. На върха й се намират останките от оргомен и разкошен дворец с градини с изкуствени езера. Пътуване към Полонаруа и разглеждане на средновековната столица на Шри Ланка от 11-12 век с уникална древна напоителна система от 12 век, която все още се използва. Полонаруа е обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството. В Полонаруа се съхраняват впечатляващи статуи. Ланкатилеке, Тиванка и Тупарама са едни от най-красивите и най-големи останки от гробници, а в Тиванка са съхранени и най-добрите примери за фрески от 11-12 век. Ранкот Вихара и Кириуехара са добре запазени големи ступи (будистки храмове), а Гал Вихаре е скална гробница, украсена с 4 статуи на Буда – 2 седнали, една изправена и една легнала. Вечеря и нощувка в района на Дамбула.

Ден 5
Закуска. След което пътуваме към Дамбула, известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. Дамбула е огромна изолирана скала с височина около 150 м. и с площ около 1 миля в диаметър, прорязана от пещери, в които се е криел крал Уалагамба по време на 14-годишното му изгнаничество от Анарадхапура. След като си възвърнал престола, кралят построил най-импозантният скален храм на острова. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда. След обяд продължаваме към Канди, като по път разглеждаме градините с подправки в Матале, където се отглежда канела, кардамон, черен пипер и други подправки, от които ще може да си закупите. Следва разглеждане на Канди – център на последното кралство на Шри Ланка, по време на което ще видите Dalada Maligawa или Храма на зъба, в който се пази свещена реликва на Буда. Нощувка в Канди.

Ден 6
Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 300 вида орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Следва посещение на резерват за слонове Пинауела, където малки слончета се отглеждат и обучават. Резерватът за слонове Пинауела е основан през 1975 г. и е разположен на площ от 24 акра. Първото слонче тук се ражда през 1984 г., а днес в резервата е най-голямото стадо слонове, което не живее на свобода. Между 1984 и 2012 г. в резервата са се родили 67 слончета. Попътно посещение на Плантация за чай и Чаена фабрика – предстои Ви впечатляващо пътуване в сърцето на „чаените земи”, половината от най-добрия чай в света се отглежда тук. Вечеря и нощувка в Нуара-Елиа (градът, разположен на 1868 метра над морското равнище, се радва на приятен климат, с изглед към Пидуруталагала – най-високата планина в Шри Ланка).

Ден 7
Закуска. Отпътуване за резервата Яла. По път се спира за снимки на „Ела Гранд Мотел”, откъдето се разкрива красива панорама към клисурата Ела и водопада Равана. Ела се намира на около 200 км от Коломбо и на 13 км от Бандаравела, в закътаната част на централните планини. Гледката към клисурата на Ела е една от най-впечатляващите панорами в Шри Ланка – пейзажът се разпростира пред очите Ви със смайващо спускане от около 900 м към източните равнини. Скалата Ела е известна с пещерата Равана на легендарен крал на Шри Ланка, който живял в древни времена. 300-метровият водопад е един от най-красивите в страната. След обяд – сафари с джипове в Националния парк Яла. Националният парк Яла се простира на площ от 126 786 хектара, включвайки и стриктно охраняван резерват – Блок 2. Най-известната част е Блок 1 (14 101 хектара), обособена като защитена територия през 1938 г. Паркът Яла е известен с дивите стада и животни, живеещи там, като слонове, леопарди, петнисти елени, крокодили, мангусти, мечки, диви бикове и др. Нощувка в района на Яла.

Ден 8
Закуска. Отпътуване към Южното крайбрежие. По път – разглеждане на холандската крепост в Геле. Геле е най-интересният исторически град в Шри Ланка. Основно пристанище до преди 100 години, днес все още тук спират кораби и лодки. Най-старият символ на града е португалската и холандска крепост, част от културното наследство на човечеството, в границите на която се намира старият град. Днес 90-арковата крепост не пази следи от португалското си минало. Холандците включили португалската северна стена в голямо укрепление през 1663 г. Втора, по-висока стена била издигната от вътрешната страна. Между двете стени покрит пасаж свързвал централния бастион с двете укрепления към морето. Холандците също така създали сложна дренажна система, допълнена от павиран подземен канал, който се оттичал два пъти на ден при приливите и отливите. Първоначално портата на крепостта била откъм пристанището. Тя все още е запазена с английския герб на фасадата и с холандския герб от вътрешната страна на крепостта. Вечеря и нощувка в Бентота – известен курорт на Шри Ланка със златни плажове.

Ден 9
Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. В късния след обяд отпътуване за град Коломбо. Настаняване в хотел. Нощувка в Коломбо.

Ден 10
В 05.30 ч. трансфер до летището в Коломбо и в 07.01 ч. полет Коломбо - Ган, Малдиви. Кацане в Ган в 08.20 ч. Трансфер с лодка до хотел. Свободно време за плаж и възможност за гмуркане. Нощувка.

Ден 11
Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

Ден 12
Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.

Ден 13
Закуска. Свободен ден за плаж. В късния след обяд - трансфер с лодка до – Мале. Пристигане в Мале - трансфер до хотел. Нощувка в Мале.

Ден 14
Закуска. Трансфер до летище. В 10.15 ч. полет Мале - Доха с Qatar Airways. Пристигане в Доха в 13.15 ч. В 17.00 ч. полет Доха – София. Пристигане в София в 21.15 ч.


Промоционалната цена 6 680 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 6 780 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.         
 

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Доха – Коломбо, Коломбо - Ган; Мале – Доха – София с Qatar Airways”;
 • летищни такси – 700 лв/ 358 евро (10.01.2020 г.) за международите полети София – Доха – Коломбо; Коломбо - Ган; Мале – Доха – София - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси – 388 лв/ 198 евро (10.01.2020 г.) за вътрешния полет Ган – Мале - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 13 нощувки с 12 закуски и 5 вечери в хотели 4* в Шри Ланка и Малдиви;
 • 3 нощувки в Коломбо
 • 2 нощувки в Дамбула
 • 1 нощувка в Канди
 • 1 нощувка в Нуара – Елиа
 • 1 нощувка в Яла
 • 1 нощувка в  Бентота
 • 3 нощувки на Малдиви, на база полупансион, пълен пансион или ALL INCLUSIVE (със съответното доплащане, описано в поясненията към програмата);
 • 1 нощувка в Мале в хотел  на летището
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • пътуване с автобус по маршрута: Коломбо – Анурадхапура – Сигирия – Дамбула – Полонаруа – Канди – Китулгала – Бентота;
 • разглеждане на Коломбо – (2-ри ден);
 • разглеждане на Анурадхапура – (3-ти ден);
 • изкачване до „ Небеснта крепост“- (4-ти ден);
 • разглеждане на Полонаруа – (4-ти ден);
 • разглеждане на Дамбула – (5-ти ден);
 • разглежфдане на Канди – (5-ти ден);
 • посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения (6-ти ден);
 • посещение на резервата за слонове Пиануела (6-ти ден);
 • посещение на плантация за чай и чаена фабрика – (6-ти ден);
 • спиране за снимки на клисурата Ела (7-ми ден);
 • джип сафари в Нациналния парк Яла (7-ми ден);
 • разглеждане на холандската крепост в Геле (8-ми ден);
 • входни такси за обектите по програмата;
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод по време на обиколките (с превод на български език от водачът, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­68 лв.
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Шри Ланка – 35 щ. долара;
 • виза за Малдиви – безплатна (издава се на място на летището);
 • такса за обработка и подаване на документите за виза за Шри Ланка – 50 лв;
 • такси за снимане с фотоапарат и камера;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро32 лв (за лица до 70 год.), 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
    *Забележки:                    
1. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети  лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
2. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
3. Категоризацията на хотелите в Шри Ланка не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
4. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените 6 680лв/ 6 780 лв е са човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане.
За хотел на Малдивите : хотелът на Малдивите е
Canareef Resort Maldives 4* , който  включва 3 нощувки на човек настанен в двойна стая на база полупансион. Доплащане за пълен пансион - 320 лв на човек  за периода на престоя, даден в програмата. /подлежи на актуализация/
Хотелът се намира на остров Halhumeedhoo, който е най-южният Атол от Малдивите. Стаите в комплекса са  луксозни вили с изглед към изгрева, и към залеза на слънцето. Трансфера до островае с моторна лодка.
Уточнение:
По пограмата настаняването е във вили с изглед към изгрева.
При желание за настаняване във вила с изглед към залеза се налага доплащане от 30 евро на човек на ден.
3.2Доплащане на човек  за хотел Ellaidthoo Maldives by Cinnamon 4* при настаняване на 2-ма туристи във вила на брега на океана на база полупансион - 480 лв /подлежи на актуализация/ 
Хотелът се намира на Hangnaameedhoo, който е към северните Атоли на Малдивите, необходимо е доплащане за трансфера до хотела.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.01.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
 ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  3 300 лв + 35 щ. долара (в лева по курса на БНБ за деня, за виза за Шри Ланка) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за Шри Ланка)
КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ  НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 работна дни  ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
 
 

 
4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)
                - по банков път


 
Информация за хотелите (или подобни):
 
Kоломбо – Pegasus Reef 4* http://pegasusreefhotel.com/
Дaмбула – Thilanka Resort & Spa 4* http://www.thilankaresortandspa.com/index.php
Канди Ozo Kany 4* https://www.ozohotels.com/kandy-srilanka/
Нуара-Елиа – Hotel Araliya Green Hills 4* https://www.araliyagreenhills.com/   
Яла – Hotel Gaga Bees 4* http://gagabeesyala.com/
Бентота Hotel Avani Bentota 5* https://www.minorhotels.com/en/avani/bentota/
Малдиви Canareef Resort Maldives 4* http://canareef.com/
 
 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 680 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА    6 780 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 

В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

 
 

 
 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 680 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА    6 780 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 

В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

 
 

 
 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel