ЕКСКУРЗИЯ МАЛАЙЗИЯ И КАМБОДЖА - ЗА ВЕЛИКДЕН

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 10 дни (КУАЛА ЛУМПУР, КУАЛА СЕЛАНГОР, ПНОМ ПЕН , СИАМ РЕП)
Продължителност
10 дни / 8 нощувки
Дати на отпътуване
14.04.2023
Оферта № Е2361

от 5130 лв.
Дата Цена Запитване
14.04.2023 от 5230 лв. Запитване
Програма по дни
 
Ден 1
14.04.2023 Среща в 11.15 ч. на летище София, Терминал 2. В 13.35 ч. – полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч. В 19.30 ч. – самолетен полет Доха – Куала Лумпур . Пристигане в Куала Лумпур в 08.10 ч. Трансфер до хотела . Свободно време с възможност за запознаване и първи впечатления от столицата на Малайзия - Куала Лумпур – град, изпълнен с екзотика, където азиатският и европейският стил на живот се вплитат по своеобразен начин. В късния следобед, по желание – екскурзия до Националния парк „Селангор”, където с типична малайзийска дървена лодка ще плавате по р. Селангор. По мангровите дървета по бреговете на тази река всяка вечер излизат милионите светулки, чиито синхронни блещукания върху тези дървета приличат на светлините върху Коледно дърво. За екскурзията се тръгва от Куала Лумпур в 16.30 ч. към гр. Куала Селангор, разположен в провинция Kampung Kuantan, която е една от най-големите колонии на светулки в света. След като пристигнем в Куала Селангор, ще имате възможност да посетите “Kota Melawati” – форт Алингбург, кралския мавзолей и колониалната част на града. След това ще посетиме парка в Bukit Melawati, където се срещат много различни пеперуди, птици, сребърни маймунки и др. Вечеря. След вечеря ще продължим към най-интересната част от това пътуване – Kampung Kuantan. Ще се качим на лодки „Тongkang” и с тях ще плаваме по реката Селангор. Тук хиляди светулки Ви създават едно великолепно настроение, момент, който никога няма да забравите! Нощувка в Куала Лумпур.

Ден 2
15.04.2023 Закуска. Следва обиколка на Куала Лумпур: “Златният триъгълник“ – Кралският дворец, „Площадът на независимостта” и “Мажит Ямек” – ядрото на стария град. Възможност, по желание, за посещение на “Кулите на Петронас”, символът на Азия, и поглед към града от въздушния мост (“sky bridge”), свързващ двете сгради, издигнaт между 41-ия и 42-ия етаж на 452–метровите сгради. Вечерта, по желание – възможност за посещение на типичен малайзийски ресторант с вечеря и фолклорна програма. Нощувка в Куала Лумпур.

Ден 3
16.04.2023 Закуска. Свободен ден в Куала Лумпур или по желание, екскурзия до “Batu Caves”, (с продължителност от 3 до 4-часа) - уникални варовикови пещери, в които хиндуистите са изградили свой храм, намиращи се само на 13 км от Куала Лумпур. Посещение на Роял Селангор – кралската фабрика за изделия от пютър (сплав от калай и олово) и на фабрика за батик – ръчно рисувани памучни и копринени платна. Нощувка в Куала Лумпур.

Ден 4
17.04.2023 Закуска. Трансфер до летището и в 13.05 ч. полет Куала Лумпур – Сием Реп. Пристигане в Сием Реп в 14.15 ч. Настаняване в хотел в централната част на града. Свободно време за първи впечатления. Вечерта ви очаква фолклорна вечеря с традиционни танци „Апсара”. Нощувка в Сием Реп.

Ден 5
18.04.2023 В 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сървармен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. и др. Връщане в хотела за закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на храмовете Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, Фимеанакас. Продължава се към храма “Та Prоhm”. След това се посещава историческата зона „Ролус” от преданкорския период. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сием Реп.

Ден 6
19.04.2023 Закуска. Следобед ще посетите едно от автентичните плаващи села на Сием Реп. Малкото селце е дом на семейства, които за разлика от други плаващи общности все още живеят в дървени лодки. Селото се движи целогодишно, в зависимост от нивото на водата в езерото. В края на сухия сезон, когато нивата на водата в езерото са най-ниски, селяните се приближават до брега и живеят предимно от селскостопански дейности на сушата. Посещавайки местен дом, ще научите за живота на езерото. Върнете се до пристанището и посетете Копринената ферма на занаятчиите д’Ангкор, разположена на 15 минути с кола. Тук на хората с неравностойно минало се дава възможност да подобрят препитанието си чрез възраждане на древните занаяти за правене на изкуство и производство на коприна. Местен представител ви придружава и ви води през фермата и ви обяснява всички стъпки, необходими за производството на качествена коприна. Нощувка в Сием Реп.

Ден 7
20.04.2023След закуска пътуване до Пном Пен с корабче при възможност/ в зависимост от нивото на водата/ или с автобус със спирка в рибарско селище и на екзотичен пазар на местни деликатеси. Пристигане в Пном Пен след обяд. Настаняване в хотел в централната част на града. Свободно време за първи впечатления. . Вечерта по желание ви се предлага кулинарен тур, по време на който ще може да се запознаете и да опитате типичните ястия и напитки в Камбоджа. Нощувка в Пном Пен.

Ден 8
21.04.2023 Закуска. Следва обиколка на града с посещение на Кралския дворец и Сребърната пагода, Националния исторически музей, Националния паметник на славата, красивия парк River Front Park, разположен на река Басак.Ще имате възможност да се разходите в парка и да посетите известния хълм Wat Phnom и храма Wat Phnom. Ват Пном е будистки храм, пагода, която символизира името на Пном Пен. Според легендата първата пагода на това място е издигната през 1373 г., за да приюти четири статуи на Буда и открити от жена на име Пен. Обиколката ни ще продължи с посещение на бившия френски квартал , който е недалеч храма Wat Phnom, където може да се видят редица къщи от Belle Époque и Art Deco и обществени сгради, датиращи от френския протекторат (1863-1953), като сградата на пощата, националната библиотека или жп гарата. Кварталът е известен и с чаровните ресторанти и кафенета. По желание може да посетим и централния пазар в стил арт деко, разположен в сърцето на града . Вечерта по желание ви се предлага 2,5-часов живописен круиз по езерото Тонлесап и река Меконг, по време на който ще може да видите на залез слънце някои от забележителностите на града, като Кралския дворец, плаващите села на Меконг и др. Накрая ще ви бъде сервирана вкусна барбекю вечеря на борда с неограничени напитки.Връщане в хотела. Нощувка в Пном Пен.

Ден 9
22.04.2023 Закуска. Свободно време с възможност за пазаруване. В 14.30 ч. трансфер до летището и в 18.20 ч. полет до Куала Лумпур. Кацане в Куала Лумпур в 21.10 ч.

Ден 10
23.04.2023 Излитане от Куала Лумпур в 03.15 ч. Кацане в Доха в 05.25 ч. Излитане от Доха в 07.20 ч. и кацане в София в 12.35 ч.


Промоционалната цена 4 730 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 4 830 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.                                                          1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети: София – Доха – Куала Лумпур; Куала Лумпур –  Сием Реп;  Куала Лумпур - Доха – София;
 • самолетен билет за вътрешния полет Сием Реп – Куала Лумпур;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 968 лв/495 евро (20.01.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 8 нощувки със закуски 2 вечери, хотели 4*
 • 3 нощувки в Куала Лумпур
 • 3 нощувки в Сием Реп
 • 2 нощувки в Пном Пен
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • полудневна обиколка на Куала Лумпур (2-ри ден);
 • посещение на невероятните храмове на Анкор Ват – (5-ти ден);
 • посещение на автентично плаващо село – (6-ти ден);
 • пътуване с експресно корабче или с автобус от Пном Пен до Сием Реп - (7-ми ден);
 • обиколка на Пном Пен (8-ми ден);
 • всички турове съгласно програмата;
 • наземен транспорт в Тайланд, който се осъществява с туристически автобус, оборудван с климатик;
 • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
 • водач и екскурзоводско обслужване по време на обиколките с местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­84 лв.  
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахрователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро23  лв (за лица до 70 год.), 46- за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • екскурзия до Национален парк „Селангор” (с включена вечеря) – 65 щ. долара
       (1-ви ден) - цената е валидна при група от минимум 7 човека;
 • посещение на въздушния мост („sky bridge”) при „Кулите на Петронас” -
     30 щ.долара (2-ри ден);                
 • фолклорна вечеря с типични малайзийски танци – 55 щ. долара (2-ри ден);
 • екскурзия до пещерите „Batu Caves” – 40 щ. долара (3-ти ден).
 • 2,5-часов  живописен круиз по езерото Тонлесап и река Меконг – 40 евро (8-ми ден).
  
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същат
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг.за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2021 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат  в   офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Малайзия и Камбоджа не съответства на критериите за
  категоризация на хотелите в Европа.
6.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията.
В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените от 4 730 лв/ 4 830 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 040 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2021 г и  подлежат на  актуализация.
 
                                                               
                                           
При записване се внася депозит от 2 300 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 

 
 

5.  Начин на плащане:
                    - в брой (в офиса на TО)                         
                    - по банков пътИнформация за хотелите (или подобни):
Куала Лумпур Kuala Lumpur Journal Hotel  4*   http://www.kljournalhotel.com/
Сием Реп – Treasure Oasis Hotel 4* https://treasureoasishotel.com/
 Пном Пен – Sun & Moon Urban Hotel 4*  //www.sunandmoonhotel.com/


  ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  4 730 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА . ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  4 830 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  15 ЧОВЕКА .
ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА  ДОПЛАЩАНЕ
 
 
ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ   
  С  ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ.

 
 


 ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  4 730 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА . ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  4 830 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  15 ЧОВЕКА .
ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА  ДОПЛАЩАНЕ
 
 
ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ   
  С  ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ.

 
 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel