Екскурзия Словенска ривиера и Хърватия със закуски и вечери

Вид транспорт
Автобус
Маршрут
Автобусна програма 5 дни / 4 нощувки
Продължителност
5 дни / 4 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2094

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 София – Загреб
Тръгване от Пловдив в 05:00 от бензиностанция ОМВ до хотел „Санкт Петербург“ (при минимум двама туристи - заявява се и се заплаща предварително); в 08:00 ч. От София - Национален стадион “Васил Левски” и в 08:30 от автогара „Сердика“ (само с предварителна заявка). Транзитно преминаване през Сърбия. Настаняване в хотел 3* в Загреб. Вечеря. Нощувка.

Ден 2 Загреб – Плитвички езера– Риека
Закуска. Разходка в Загреб – ще видите: аристократичния градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич“, Горни град с неоготическата Катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Парламента, сградите на правителството и президнтството. Отпътуване за Плитвичките езера - шедьовър на природата и гордост на Хърватска – обект, включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на езерата по един от туристическите маршрути. Отпътуване за Риека. Настаняване в хотел 3* в района на Риека. Вечеря.Нощувка.

Ден 3 Риека – Пула – Пореч – Копер
Закуска. Туристическа програма в Риека - морска столица на Хърватия. Тук ще имате възможност да разгледате: Губернаторския дворец, изграден в стил Късен ренесанс; готическата църквата „Св. Йеролим“, църквата „Св.Вит“- покровител на града и Часовниковата Кула. Продължаваме към Пула -„умаленият модел на Рим на брега на Адриатика". По време на нашата разходка ще видим още Херкулесовата порта с издълбаната в камъка глава на известния древногръцки герой и арката на Сергий, централния площад с кметството на Пула и запазен почти изцяло храм още от римско време, посветен на Август. Продължаваме за Пореч. Градът успешно балансира автентичния чар на малък крайбрежен град, изпълнен с великолепни исторически обекти, в компанията на нежния морски бриз. Свободно време за разходка или възможност да се насладите на чаша ароматно местно кафе, или изстудено бяло вино „Малвазия“, в някой от многобройните ресторанти, сгушени в малките улички. Продължаваме за Копер – единственото пристанище на Словения, съхранило старинни сгради с характерна архитектура от времето на Венецианската република. Настаняване в хотел 3* в района на Копер. Вечеря. Нощувка.

Ден 4 Копер – Порторож – Постойна – Любляна
Закуска. Отпътуване за Порторож. Разходка в красивия курорт разположен на брега на Адриатическо море. Отпътуване за Постойна. Следва пътешествие в Пещера Постойна с първата пещерна жп система в света – електрическо вкалкче, което ще ви отведе в дълбините на пещерата. Постойна яма е дълга 20 км, отворена е за туристи от 180 години. Тук се намира най-дългия туристически пещерен маршрут в света: 5,3 километра. Продължаваме за Любляна. Вечерта туристическа разходка в Любляна – град на кръстопът, въплътил духа на централна Европа и Средиземноморието, мост между разнородни култури, настроения и идеи. С нашата разходка ще видите Старото кметство, Тримостието, централния площад с монумента на автора на словенския химн Франц Прешерн, Францисканския манастир,Змейския мост. Настаняване в хотел 3*. Вечеря.Нощувка.

Ден 5 Любляна – София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София и Пловдив (по заявка) вечерта.


Загреб, Риека, Пула, Пореч, Копер, Порторож, Любляна
 

Маршрут: 

4 нощувки хотели 3* - по една в Загреб, района на Риека, района на Копер и Любляна; 4 закуски в ресторантите на хотелите; 4 вечери в ресторантите на хотелите; Туристическа програма в Загреб, Риека, Пула, Копер, Любляна; Екскурзоводско обслужване; Транспорт с комфортен автобус.
Доплащане за единична стая – 74 евро/ 145 лева; Медицинска застраховка към ЗАД „Армеец“ за 6 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 70 г. – 6 лв, за лица на възраст от 70 г. до 85 г. – 14 лв; Сити такси (за целия период) – 7 евро (заплащат се предварително в офиса); Трансфер от и до Пловдив при минимум двама туристи – 40 лв; Входните такси за посещаваните туристически обекти; По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Маршрут: 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel