Индия - Златният триъгълник и Баратпур с полет от Варна

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Варна - Истанбул - Делхи - Агра - Джайпур - Делхи - Истанбул - Варна
Продължителност
7 дни / 5 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е1319

от 2269 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Индия е смесица от завладяващи цветове и култури, историческо наследство, платно от архитектурни шедьоври и екстравагантно изобилие от кралски блясък. Тази земя на мъдреци и древни легенди е дом на вечния символ на любовта – Тадж Махал, великолепните крепости и дворци на Раджастан, изумрудените плажове на Гоа и Керала, древните пещери на Аджанта и Елора и Златния храм на Амритсар. Увенчана от Хималаите на север и заобиколена от океани на юг, Индия предлага блюдо, пълно с разнообразие, опаковано в една страна.
От пешеходни пътеки през хималайските села, до пустинни лагери в пясъчните дюни, модерни метрополитни градове, паркове за диви животни, спокойни потайни води, луксозни влакове, речни круизи и приключенски обиколки, изборът е ограничен само от вашето въображение!

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / Варна – Истанбул
Тръгване от Летище Варна, с редовен полет на Турски Авиолинии до Истанбул с последващ полет до Делхи.

ВТОРИ ДЕН / Делхи – Агра
Пристигане в Делхи. Посрещане на летището от представител на фирмата-партньор. Трансфер до Агра (210 км., 4 часа). Настаняване в хотела към 14:00.
След обяд посещение на Тадж Махал и Агра Форт.
В продължение на 22 години, 20 000 мъже са участвали в изграждането на Тадж Махал. Белият мрамор, използван за направата му, се е добивал на 200 мили разстояние и се транспортирал до строителната площадка с флота от 1000 слона. Тадж Махал е построен в средата на XVII век и е екстравагантен показ на любовта, изграден от Шах Джахан в памет на любимата му съпруга Мумтаз Махал. Тадж Махал e едно от чудесата на света. Ще имате достатъчно време, за да разгледате отблизо и да затаите дъх пред този архитектурен шедьовър.
Агра Форт, изключителен пример за Моголската архитектура. Тук се е помещавала и управлявала Моголската империя поколения наред. Седалището и администрацията на Моголския владетел Акбар също са били в крепостта. Той издига първите стени, порти и сгради по източния бряг на река Ямуна. Шах Джехан строи впечатляващи квартали и джамии, а Аурангзеб строи външните укрепления.
Вечеря. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН / Агра – Фатехпур Сикри – Баратпур - Джайпур
Закуска в хотела.
Отпътуване към Баратпур (около 58 км., 2 часа). По пътя се посещава Фатехпур Сикри, червеният пустинен пясъчно-каменен град, постоен от Моголския император Акбал Велики, като негова столица и дворец, в края на XVI век. Той е изоставен скоро след като е построен, когато местните кладенци са пресъхнали. Днес Фатехпур Сикри е в почти същото състояние, както преди 300 години. Този град е едно изключително място, което удивява хората с добре запазените си сгради.
Пристигане в Баратпур. Резервата Баратпур или Националният парк Кеоладео Гана е отворен през цялата година. Най-доброто време за посещение на резервата за птици Баратпур, който е и Световно наследство на ЮНЕСКО, е от октомври до март, тъй като тук могат да бъдат забелязани мигриращите птици от цялото земно кълбо.
Трансфер до Джайпур (около 190 км, 4 часа)
Настаняване в хотел в Джайпур.
Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Джайпур
Закуска.
Посещение на крепостта Амбър. Махараджа Мансайн започва изграждането на крепостта през XVIII век. Тя е била седалището на властта преди построяването на Двореца в Джайпур.
Изкачване до крепостта на слон (или алтернативно с джип). След като се изкачите на върха, следва разходка из комплекса, състоящ се от вътрешни дворове и зали. Много от стаите разполагат с възхитителни стенописи, със скъпоценни камъни и огледала, инкрустирани в стените. Най-завладяващ е Шийш Махал (зала на огледалата), където светлината на една единствена лампа се отразява в много огледала и осветява цялата стая. По път към Амбър се разглежда “Дворецa на ветровете", познат като Хава Махал.
Следва посещение на комплекса City Palace, отразяващ архитектурното изобилие на Джайпур. Комплексът се състои от различни музеи и част от двореца все още е кралска резиденция на махараджата от Джайпур
Вечерта се посещава Обсерваторията Джантар Мантар, следвана от местните пазари.
Вечеря и нощувка.

ПЕТИ ДЕН / Джайпур – Делхи
Закуска.
Трансфер до Делхи (265 км., 5 часа).
Настаняване в хотел в Делхи, свободно време.
Делхи, столицата на Индия, е разделен на две части - Стар и Нов Делхи. Ограденият от стени град на Стария Делхи разказва историята на града, докато съвременният Ню Делхи отразява космополитното лице на Индия.
Вечеря и нощувка.

ШЕСТИ ДЕН / Делхи
Закуска.
Обиколка на старата част на Делхи. Посещава се Джама Масджид, една от най-големите джамии в Азия. Това е последната архитектурна забележителност на Мугълския Император Шах Жахан. Построена е през 1658г. с помощта на 5000 занаятчии. Размерите й са 65м. на 35м., а дворът е с площ от 100кв.м. Има капацитет от 25 000 поклонници. Минава се покрай Червената крепост, построена през XVIII век. Посещава се паметника на Махатма Ганди. По време на обиколката на старата част на Делхи, ще се насладите и на рикшите.
Следва обзорна обиколка на новата част на Делхи. Посещават се Индийската Порта (42 бр. камъни са вградени в тази арка в памет на индийските войници загинали през Втората Световна война), сградата на Парламента и Резиденцията на президент, гробницата на Хумаюн - една от първите сгради в типичния стил за Мугълската династия. Следва посещение на Кутуб Минар, най-високата каменна кула в Индия и пазар в Дили Хаат.
Вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН / Делхи
Закуска.
Трансфер до летище Делхи за полет до Истанбул и последващ полет до Варна.
Пристигане на летище Варна.

ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.
Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Примерно полетно разписание:
Полет на авиокомпания Turkish Airlines
Дата Номер на полет Маршрут излита каца
26.04.2022 TK1072 Варна – Истанбул 10:25 11:30
26.04.2022 TK716 Истанбул – Делхи 20:20 04:40+1
02.05.2022 TK717 Делхи – Истанбул 06:20 10:30
02.05.2022 TK1075 Истанбул – Варна 20:35 21:35
Дата Номер на полет Маршрут излита каца
19.11.2022 TK1072 Варна – Истанбул 10:25 11:30
19.11.2022 TK716 Истанбул – Делхи 20:50 05:15+1
25.11.2022 TK717 Делхи – Истанбул 06:55 11:30
25.11.2022 TK1059 Истанбул – Варна 19:30 19:35
 • Забележка: полетните разписания подлежат на пре-потвърждение преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването;
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита;
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването;
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
  • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни;
  •  7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни;
  • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
 • Виза за Индия;
 • Подписване на договор за организирано пътуване. 
ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%;
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване;
 • Плащанията се извършват по банков път.
ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Индия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане, както и входна виза. Необходими документи за издаване индийска виза - 2 снимки паспортен формат 5.08 см х 5.08 см, сканирано копие на международния паспорт и попълнена декларация по образец.;
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.;
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100003718 от 09.02.2022 г.;
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор и минимум 10 дни преди началната дата на пътуването.;
 • Местна валута: индийска рупия.
 
 •  
Условия за влизане в страната при ковид-19 вижте ТУК

 
Хотели
Цени
Стандартна стая със закуска и вечеря
Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая
26.04.2022 г. HB 2269 лв. 2366 лв.
19.11.2022 г. HB 2269 лв. 2366 лв.

Настаняване по програмата:
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Royale Residency 3* - или подобен в Агра;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Libra 3* или подобен в Джайпур;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Lemon Tree Hotel, Sector 60, Gurugram 3* или подобен в Делхи;
Допълнителни екскурзии
ОПИСАНИЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ:

Шоу програма Mohabbatein The Taj Show (Агра) – 135 лева
Шоуто разказва за романтичната любовна история на Шах Джахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал в известния театър Kalakriti в Агра. Ще бъдете завладяни от уникални индийски танци и драматично осветление. За да се наследите напълно на шоу програмата ще ви предоставят слушалки, възможни са преводи на английски,френски и немски език. Над 80 участника пресъздават историята на императора и любимата му. Представлението трае около час и половина. След това ще бъдете заведени до популярен индийски ресторант за вечеря. В цената е включен трансфер от и до хотела.

Малкия Тадж Махал и Моголското наследство (Агра) – 89 лева
Екскурзията предоставя уникална възможност да погледнете света от сцената на една от най-ценните туристически забележителности в света. Това е пешеходна обиколка през исторически значими паметници от Моголската епоха. Малкият Тадж Махал или Гробницата на Хумаюн е забележителност в старата част на Делхи. Хумаюн е вторият велик владетел на моголите, който в 1533 г. прави града своя столица. Идеята за гробницата идва от първата жена на императора, Бега Бегум. Гробницата е била първата по рода си гробница-градина в Индия. През 1993 гробницата става част от културното наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията дава невероятна панорамна гледка към емблематичните Тадж Махал и червената крепост на Агра. Следвайки вашия екскурзовод пеша ще минете през селцето Качпура, къдетоще ви посрещнат с ритуал на Аарти с гирлянди! Ще изживеете автентичното усещане на провинциална Индия, което вероятно никога не сте виждали преди, включително улична игра, представена от младежите на града. Ще научите за селския начин на живот в Индия като разгледате традиционната форма на изкуство Санджи - хартиени шаблони, нарисувани по стените от млади момичета. Ще се насладите на прекрасното гостоприемство на Качпура с посещение на терасата за чай, която също предоставя прекрасен изглед към Тадж Махал и крепостта Агра. Накрая, ще се разходите в Мехтаб Багх и ще се насладите на още една зашеметяваща гледка към Тадж Махал - този път по залез.

Полет с балон (Джайпур) – 599 лева
Кога е бил последният път, когато сте направили нещо ново, нещо екстремно? Тук и сега е моментът да направите първият си полет с балон, а след това ще ви се иска да повторите...
Това приключение се прави рано сутрин. Полетът е рано сутринта - 06:15 ч и трае около 1 час Цената включва трансфера до/от полетната площадка ,напитки и лека храна на място. Получавате и сертификат за първият си полет,подписан от пилота ви. Общото време е към 3 часа.

Половин ден шопинг (Джайпур) – 75 лева
Насладете се на шопинг обиколка на Джайпур, съкровищница за купувачите. Дали човек търси сувенири или да поглези себе си, гамата и разнообразието, което Джайпур може да предложи е огромно. Разгледайте оживените базари на Розовия град, които предлагат широка гама от ръчно изработени стоки, произведени в центъра на града или в покрайнините. Един от известните производители на сари (местно облекло) е "Bandhej". Жителите на Джайпур винаги са използвали блестящи платове поради монотонният фон на пустинята. Други местни стоки са сребърните и железните съдове. Джайпур също е известен с бижутата си, които са красива комбинация от традиционни и съвременни стилове. Традиционната синя керамика също е много привлекателна.

Приготвяне на местна вечеря - демонстрация и вечеря с Кралско семейство (Джайпур) – 149 лева

Посещение на Кралството на мечтите - Боливуд шоу (Делхи) – 182 лева
Индия отговоря на Бродуей. Въвеждане на чисто нов жанр на забавление, където повествование и болувидски стил срещат драматургичното изкуство и технически вълшебства, които никога не сте виждали преди.

Вечерно шоу Звук и Светлина в Червената крепост (Делхи) – 120 лева
Червената крепост (Лал Кила) е най-известният в Делхи исторически паметник. Цялата сграда е построена от червен камък, от където явно идва и името и. Крепостта е построена от моголския император Шах Джахан, извествен с построяването на най-красивия и изящен паметник на любовта Тадж Махал. Строежът е започнал през 1638г. и е завършен през 1648г. Тогава сградата се е наричала още Qila-I-Мубарак (блажена крепост), тъй като е била резиденция на кралското семейство. Аурангзеб – синът на Шах Джахан е първият и последен Моголски император, управлявал страната от Ред Форт. Шоуто Звук и Светлина пресъздава магията на исторически събития свързани с историята индийския народ и в частност тези свързани с Червената крепост. Шоуто започва след залез слънце и е около 1 час.
 • Двупосочен самолетен билет Варна – Истанбул – Делхи – Истанбул – Варна с авиокомпания Турски Авиолинии с включени летищни такси;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Royale Residency 3* или подобен хотел в Агра;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Libra 3* или подобен хотел в Джайпур;
 • 2 нощувки със закуска и вечеря в Lemon Tree Hotel, Sector 60, Gurugram 3* или подобен хотел в Делхи;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Всички входни такси по програмата;
 • Изкачване със слон или джип на крепостта Амбър в Джайпур;
 • Разходка с рикши в Делхи;
 • Местен екскурзовод на руски/английски език;
 • Представител на туроператора по време на пътуването при група от минимум 15 човека;
 • Представител на фирмата - партньор в Индия.
 • Входна виза за Индия на стойност 25 USD + 40 ЛЕВА такса обработка (85 ЛЕВА); Таксата не подлежи на връщане, независимо от решението по заявлението;
 • Бакшиши – 76 лева (заплащат се в България);
 • Напитки;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор – препоръчително;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel