Красотата на Родопите от София

Вид транспорт
Автобус
Продължителност
2 дни / 1 нощувка
Дати на отпътуване
Оферта № Е1265

от 0 лв.
Дата Цена Запитване

Ден 1 - София – Пловдив с Епископската базилика – Благотворителна инициатива "Мисия Надежда" – Белинташ – Асеновград

Събираме се в 08:00 ч. на Руски паметник и от София поемаме в посока Пловдив. Подгответе се с удобни дрехи и обувки, за да имаме възможност спокойно да поемем от магията на Свещения триъгълник на тази чудна планина. Ще спрем в Град на седемте хълма, за да посетим новия уникален обект в пределите на нашата страна – Епископската базилика. Тук ще се потопим в историята на Филипопол и художествения уникат - мозайките в огромното пространство на музея, изложено на цели два етажа.

Благотворителната кауза на това пътуване е свързана с инициативата на пловдивското Сдружение „Паралелен свят”. Това е родителска организация, създадена и обединяваща родители на младежи с увреждания. През 2018 г. те създават социално предприятие – работилница, в която младежи със специални потребности и техните родители творят и изработват картички, сувенири и други дребни подаръци. Изработеното от тях предлагат в специално създадената КНИЖАРНИЦА С МИСИЯ „НАДЕЖДА”, където 6 младежи и 6 родители посрещат всеки клиент с усмивка. Всеки закупен продукт или сувенир подкрепя младежите с интелектуални затруднения да развиват творческия си потенциал и да имат работа в защитена и сигурна среда. Посещавайки книжарницата, всеки от туристите може да участва в изработката на картички или да рисува върху текстилни торбички заедно с младежите.

Заредени с положителни емоции се отправяме към Родопите, за да усетим мистичната енергия на следващата ни спирка - Белинташ. Ще се разходим по приятна горска пътечка, за да стигнем до огромния скален феномен. Оттук се откриват невероятни гледки, от височината горе ще можем видим дори и другите два стълба на Свещената триада - Кръстова гора и Караджов камък. Разхождайки се по скалата, можем не само да усетим по себе си енергията, но интересното е, че тук дори компасите се объркват! Магнитната аномалия предизвиква временно разстройване на посоката, телефоните губят обхват. Местни разказват, че през зимата снегът не се задържа, а се разтапя веднага щом докосне чудната скална формация.

В следобедните часове се отправяме за нощувка в Асеновград.

Ден 2 - Асеновград – Кръстова гора и връзката с божественото – Перущица - Пещера и крепостта Перистера – София

Нашата първа спирка е Кръстова гора – това място е останало в легендите като връзката на земното с божественото. Още от древни времена  е привличало с енергията си траките. Всяка година на Кръстовден поклонници и обикновени граждани изпълват голямата църква „Пресвета Богородица“, издигната през 1995 година.  Тръгвайки по главната алея, ще стигнем до големия метален кръст, подарен още от цар Борис III.  Ще отделим време и за свещеното място  – аязмото, което според преданията е лековито и стотици хора търсят от него изцеление.

След това нашия ден продължава с посещение на Перущица и руините на Червената църква – уникален архитектурен обект от ранното християнство.

Следващата ни спирка е късноантичната и средновековна крепост Перистера. По желание можем да посетим този обект, който наскоро е реставриран и проучванията го свързват още с траките.Една от забележителностите на крепостта са т.нар. „кули - църкви“, които също можем да видим.

Преди да се отправим обратно към София, ще завършим нашата двудневна обиколка с дегустация на местно вино във винарната Беса Вали край село Огняново, Пазарджишко.

В късния следобед пристигаме в София и оставаме с приятните емоции от това зареждащо пътуване с много енергия, интересни истории и нови приятели.


Условия:

Минимален брой участници: 15


Условия за записване
Записване и начин на плащане: Депозит при резервация: 50 лв на човек; Доплащане до 100% до 14 дни преди отпътуване. Пълна информация за пътуването се предоставя на емайл не по-късно от 3 дни преди отпътуване. Настаняването в автобуса е по ред на записване. Условия за анулации: - При отказ от пътуване на туриста след изтичането на 3 календарни дни от сключването на договора до 14 календарни дни преди датата на тръгване – такса в размер на 25 лв. на турист; - При отказ от пътуване от 13 календарни дни до 8 дни преди датата на тръгване - такса в размер на 50% от цената на пакета; - При отказ от пътуване на туриста от 7 дни до началната дата на изпълнение на туристическите услуги неустойката е в размер на 100% от платената обща цена. Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата. Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на тръгване.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: валиден международен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
 
  Допълнителни Турове  Минимум туристи   Цена 
Посещение на книжарницата с мисия "Надежда" - 36 лв.   36.00 BGN
Дегустация на 3 вина и плата с хапки и сирена във винарна Беса Вали – 28 лв.   28.00 BGN

Дата на отпътуване от София

Цена на човек
в двойна стая:

Доплащане за самостоятелно настаняване:

21.05 - 22.05.2022

185 лв.

20 лв.

11.06 - 12.06.2022

185 лв.

20 лв.

 

 

Цената включва:

 • 1 нощувка в уютен хотел 3* в района на Асеновград;
 • Богата закуска на блок маса;
 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Обслужване от опитен професионален екскурзовод по време на цялата екскурзия.

 Цената не включва:

 • Всички хранения, неупоменати в програмата;
 • Разходи от личен характер;
 • Посещение на книжарницата с мисия "Надежда" - 36 лв. на човек при мин.15 записани;
 • Дегустация на 3 вина и плата с хапки и сирена във винарна Беса Вали – 28 лв. на човек при мин.15 записани;
 • Входни билети за посещенията по желание, които са:
 • Голямата Базилика в Пловдив – 12 лв.;
 • Червената църква – 4 лв.;
 • Крепост Перистера – 5 лв.

 

  Допълнителни Турове  Минимум туристи   Цена 
Посещение на книжарницата с мисия "Надежда" - 36 лв.   36.00 BGN
Дегустация на 3 вина и плата с хапки и сирена във винарна Беса Вали – 28 лв.   28.00 BGN

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel