Круиз по Нил и пирамидите в Кайро

Вид транспорт
Круиз
Маршрут
София-Хургада-Кайро-София
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е1435

от 1695 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

За дата - 02 април - местата са изчерпани!
 


ДЕН 1 (събота)

Хургада

Среща на Летище София, Терминал 1 за директен чартърен полет до Хургада изпълняван от Bulgarian Air Charter в 09:00 ч. Кацане на летището в Хургада в 12:10 ч. и посрещане от фирмата партньор на място. Трансфер от летището до хотела и настаняване след 14ч в хотел Pharaoh Azur 5*(или подобен) на база all inclusive. 
Вечеря и нощувка. 

ДЕН 2 (неделя)

Хургада

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Обяд. Възможност за посещение на екскурзии на място.  

Опция: Сахара Парк сафари (EUR 55) 

Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци)- всичко това в една екскурзия с включена вечеря!  

Опция: Дайвинг (гмуркане) в Червено море (EUR 55) 
Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.  

Опция:Лодка със стъклено дъно ( EUR 35) 
Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.  

Опция: Orange Bay Island и шнорхелинг (EUR 50)  
Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг. 

Вечеря и нощувка. 

ДЕН 3 (понеделник)

Луксор 

Ранно отпътуване за Луксор (300 км). След пристигане, трансфер до 5* речен круизен кораб (на компанията M/S Radamis или подобен) на база пълен пансион и първи обяд на борда. В следобедните часове предстои екскурзия до източното крайбрежие на Нил и храмовете в Луксор – най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските си папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II, близо до самите води на Нил. След разглеждане на забележителностите се отправяме към Карнак на 2,5 км от Луксор. Това е най-големият религиозен комплекс в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. 

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Луксор. 

ДЕН 4 (вторник)

Луксор – Есна – Едфу 

Опция: С балон над Луксор( EUR 95) 
Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.   

След закуска се отправяме към Дейр Ел Бахри – комплекс от гробници и погребални храмове на царете от Новото царство, разположен на западния бряг на Нил. Ще пристъпим в Долината на царете (Valley of Kings), където се намират 62 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон, и изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. След обяд продължаваме плаването по посока Едфу през Есна. 

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Едфу. 

ДЕН 5 (сряда)

Едфу – Ком Омбо - Асуан 

Ранно посещение на храма в Едфу който също е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра. Закуска. Свободно време за плаж на борда на кораба. Обяд. Наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил, пътешествието продължава с разглеждане на уникалния двоен религиозен комплекс Ком Омбо, посветен на Хор-бога с глава на сокол и Собек, бога крокодил. Отплаване за Асуан. 

Вечеря и нощувка на борда на кораба в Асуан. 

ДЕН 6 (четвъртък)

Асуан – Кайро 

Опция: Абу Симбел (EUR 95) 

(провежда се много рано сутринта, закуската е сух пакет). Абу Симбел е комплекс от 2 храма, изградени през 13 век преди Христа. Четирите колосални статуи на Рамзес II, издигащи се пред входа му, са блестящ пример за древното египетско изкуство. Комплексът се смята за един от най-величествените от този период. При изграждането на асуанския язовир през 60-те години на 20 век се разработва грандиозен проект за преместването на храмовете. Те са разглобени и издигнати на ново място, за да бъдат спасени от покачващите се води. Тези, които не са записали екскурзията, ще се насладят на закуска и свободно време на борда на кораба. Екскурзия с посещение на язовирната стена в Асуан, където ще се събере цялата група. Екскурзия до храма на Изида, който е бил издигнат на остров Фила и е един от преместените храмове в Египет след построяването на асуанския язовир. Късен обяд. Трансфер до гарата. Настаняване в спален вагон. Вечеря и нощувка във влака. 

ДЕН 7 (петък)

Кайро

Закуска във влака. Пристигане в Кайро рано сутринта и екскурзия до Пирамидите – едно от Седемте чудеса на Древния свят и Сфинкса в Гиза. Посещение на магазин за египетски ароматни масла. Обяд в ресторант. Посещение на Египетския музей, който пази най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. В музея има 160 000 артефакти, покриващи 5000 годишна история. Настаняване в хотел Concorde El Salam 5*. Вечеря и нощувка. 

ДЕН 8 (събота)

Кайро

Закуска. Трансфер до летището за полет Кайро – София в 12.20 . пристигане на летище София в 15.00ч. 

 

 

ПАКЕТНИ ЦЕНИ 
 4 ДНИ КРУИЗ ПО НИЛ С ПОСЕЩЕНИЕ НА КАЙРО И ПОЧИВКА В ХУРГАДА
 

Дати
на заминаване
Човек в двойна
стая градина
Единична
стая
Трети
възрастен
дете
2-5.99
1-во дете
6-11.99 г
.
05.03.2022
19.03.2022
16.04.2022
1 595 лв. 1 950 лв. 1 595 лв. 950 лв. 1 385 лв
02.04.2022
30.04.2022
1 695 лв. 2 050 лв.. 1 595 лв. 1 050 лв 1 485 лв.

*Третия човек се настаняваня в единично купе във влака.

Необходими документи и условия на записване:

 • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • Депозит при записване в размер на 300 лева
 • Втори депозит в размер на 300 лева до 45 дни преди заминаване
 • Доплащане до 30 дни преди заминаване
 • Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване

ВАЖНО!

Към момента, за Египет се пътува с отрицателен PCR, направен до 72 часа преди заминаване или валиден европейски ваксинационен сертификат. Марбро Турс предоставя преференциални цени на PCR тест (60 лв/бр.) в лаболатории Рамус.Тестовете се заплащат в офисите на туроператора. При завръщане в България от Египет, важат правилата на здравните власти, към момента на пътуването.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 30
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 10 дни, преди заминаване
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.75 BGN.
 • Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
 • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
 • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Египет.
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното.
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Лев инс, полица  № 130621100003151 от 18.04.2021 г.
 • Агенцията предлага застраховка Отмяна на пътуване.
Хотели

 

Pharaoh Azur Resort 5* (или подобен) Хургада

 

M/S Radamis 5* (или подобен) круизен кораб по Нил

 

Concorde El Salam Cairo 5* Кайро

 
    
Допълнителни екскурзии

Абу Симбел- възрастен 95 EUR, дете 50 EUR 

Екскурзия с автобус до Абу Симбел, разположен на западния бряг на р.Нил и на 280 км южно от Асуан. При строежа на язовир Насър, храмовете са изместени с 65 м по-високо от оригиналното им място. Там се намират двата, изсечени в скалите древноегипетски храма с изключително красива и внушителна фасада от времето на Рамзес ІІ (около 13 в. пр.н.е), след победата му при Кадеш. Големият храм е посветен на бога-слънце РА, на боговете Хор и Птах. Образът на Рамзес доминира в цялостната украса на храма и излъчва божествено могъщество. Съвсем наблизо до Големия храм се намира т.н. Малък храм или храмът на Хатхор (Hathor) и Нефертари (Nefertari). Това е първият в историята на Египет храм, посветен на царица. В допълнение, големината на женската статуя е същата като на Рамзес, противно на обичаите статуите на жените и децата да са с много по-малки размери. Храмовете са изключителна забележителност, а историята им повече от впечатляваща. Храмовия комплекс днес е под закрилата на ЮНЕСКО.  

Комбо: Разходка с лодка Флука, Ботаническа градина и Нубийско селище , възрастен 40 EUR, дете 20 EUR  

Отпътуване от кораба с традиционна египетска лодка Фелука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина, кратка пауза сред зелените дървета за чай/кафе. Отплаване от ботаническата градина с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско село. Разглеждане на комплекс от къщи, където добиваме представа за местния бит и обичаи. Почерпка с местния чай от каркаде. Възможност за временна татуировка с кана (срещу допълнително заплащане). И най-голямата атракция, разглеждане на крокодили, като с по-малките можете да си направите снимка докато го държите. Връщане обратно на кораба с моторната лодка.    

С балон над Луксор- възрастен 95 EUR ,дете 95 EUR 

Ако Луксор е най-големият музей на открито в Египет, то си заслужава да бъде разгледан отвисоко по изгрев слънце. Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера. Погледнат от метри над земята, хоризонтът е по-ясен и древността е разгърната сякаш на длан - това прави летенето с балон с горещ въздух една от най-атрактивните екскурзии в Египет.   

Сахара Парк сафари - възрастен 55 EUR , дете 30 EUR  

Запознанството ви с Египет няма да е пълно, ако пропуснете сафари в пустинята. Ще се впечатлите от скоростното спускане с джипове, екстремното шофиране на квадроцикли и двуместни бъгита. Предстои ви яздене на камила и възможност да се запознаете отблизо с живота на бедуините в пустинята. Ще надблюдавате мултикултурално шоу (йога, дервиши, ориенталски танци)- всичко това в една екскурзия с включена вечеря!  

Опция: Дайвинг (гмуркане) в Червено море (EUR 55) 

Подводният свят е очарователен, пълен с живот и цветове, непроучен и загадъчен, и затова още по-привлекателен. Дайвингът е начин да се опознае този свят, удивително съчетаващ в себе си нови впечатления, естетическа наслада, романтика от пътешествията, себеопознаване и разбира се – безкрайно удоволствие. В цената е включена задължителната застраховка за дайвинг, обяд и напитки.  

Опция:Лодка със стъклено дъно- възрастен 35 EUR , дете 20 EUR  

Прозрачното дъно ще ни даде уникалната възможност да видим безбройните корали и пъстроцветни риби на Червено море без да се гмуркаме. Препоръчваме това приключение за всички наши туристи, които не могат да плуват.  

Опция: Orange Bay Island и шнорхелинг- възрастен 50 EUR , дете 25 EUR  

Морска разходка с лодка, изследвайки красотата на един от прекрасните острови и съкровищата на кораловия риф. В цената са включени трансфер, обяд, безалкохолни напитки, екипировка за шнорхелинг. 

 

 • Самолетен билет с директен чартърен полет с включени летищни такси 
 • Един салонен багаж до 7 кг. и  чекиран багаж 20 кг.  
 • Всички трансфери, екскурзии и посещения описани по програмата  
 • 2 нощувки в Хургада  в хотел Pharaoh Azur 5* (или подобен) на база all inclusive. 
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан 
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Асуан – Кайро 
 • 1 нощувка в Кайро на база полупансион в хотел Concorde al Salam 5* (или подобен) 
 • Посещение на Египетския музей; 
 • 1 Обяд в Кайро; 
 • Екскурзия до Пирамидите в Гиза 
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб.  
 • Обслужване от местни екскурзоводи, придружени с водач от фирмата, който ще осигури превод на беседите по време на всички трансфери и екскурзии по програмата; 
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро  
 • Водач-преводач от България по време на цялото пътуване и целия престой  
 • PCR тест на преференциални цени при заминаване и пристигане в България (ако е необходим); 
 • Допълнителни екскурзии  
 • Напитките на борда на круизния кораб 
 • Лични разходи  
 • Бакшиши – в Египет е прието да се дават бакшиш. По време на Круиза се дава задължително бакшиш на екскурзовода около $25 за целия престой. 
 • Входна виза за Египет - $25, заплаща се на летището в Хургада. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно. 
 • Такса за опазване на околната среда за всички морски екскурзии - $5 на човек на тур 
 • Слушалки по време на екскурзиите – 10 лв. за целия престой, заплащат се от България; 
 • По желание входна такса за гробницата на Тутанкамон в Долината на царете – 300 лири - около 32 лв. и вход за Хеопсовата пирамида в Кайро – 400 лири /към 01.01.2022, възможни са промени, заплащат се в местна валута на място/ 
 • Горивна такса, ако има такава, се обявява 21 дни преди полета; 
 • Възможност за вътрешен полет Асуан – Кайро вместо спален вагон – цени на запитване. 

 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel