МАЛАЙЗИЯ - КОЛОРИТЪТ НА КУАЛА ЛУМПУР И ЕКЗОТИКАТА НА О-В БОРНЕО

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Куала Лумпур – Национален Парк Гунунг Мулу – Кота Кинабалу – Морски Парк Тунку Абдул
Продължителност
9 дни / 8 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2272

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
Ден 1 /16 октомври 2022, неделя/  Куала Лумпур                                                 
Пристигане в Куала Лумпур в късния следобед.  Посрещане, трансфер до хотел Novotel Kuala Lumpur City Center 4* и настаняване. Хотелът е разположен на Bintang Walk – една от най-оживените улици в Куала Лумпур, където можете да видите не само огромно разнообразие от ресторанти, кафенета и лъскави магазини, но и да хванете някое от интересните улични представления. В близост се намира и шопинг улицата на Китайския квартал Petaling Street - едно от най-колоритните места в К.Л., където сергиите са отворени до късно през нощта и където пазаренето е начин на живот. Изключително впечатляващи са и най-високите Кули Близнаци в света – Petronas Towers (452м) осветени през нощта, като два блестящи скиптъра. Нощувка.
 
Ден 2 /17 октомври 2022, понеделник/  Куала Лумпур                           
След закуска начало на целодневна обиколка с автобус на Куала Лумпур, започвайки с уникалния Птичи парк – най-големият парк със свободно летящи птици в света, пазещ над 200 чуждестранни и местни вида. Тук можете да се забавлявате на шоуто с умните папагали Ара или да се снимате с изумителната на вид птица носорог.  
Обиколката продължава със спирка на площад Мердека - мястото, където е обявена независимостта на К.Л. на 31-ви август 1957г. Тук могат да се видят най-интересните примери за могулска архитектура в града, като джамията Джамек със своите 3 купола, двор и минарета, подредени в симетрична композиция; сградата Султан Абдул Самад, някога помещавала администрацията на „Федералните Малайски Щати”, а сега Министерство на информацията, комуникациите и културата, впечатляваща с елегантната си структура и 41-метрова часовникова кула. Съвсем наблизо се намира и Kuala Lumpur City Gallery, където можете да видите невероятния макет на града съчетан с интересно светлинно шоу. Тук също можете да си закупите автентични „Made in Malaysia”сувенири. Накрая на обиколката, разходка около кулите Петронас, за да можете да ги видите и на дневна светлина.
Следобяд имате свободно време за разходка из многобройните шопинг улици на Куала Лумпур или възможност за изкачване на Кулите Близнаци, посещение на Аквариума, където минавайки по 90-метров тунел през подводна алея от стъкло ще откриете завладяващото разнообразие на океанския свят – от акули и скатове  до корали и морски растения или вечеря във въртящия се панорамен ресторант на Кулата на К.Л. (420м). Нощувка.
Ден 3 /18 октомври 2022, вторник/ Куала Лумпур – парк Гунунг Мулу                     
Закуска, трансфер до летище и отпътуване с вътрешен полет през Мири до Националния парк Гунунг Мулу /ЮНЕСКО/ на остров Борнео. Пристигане, трансфер и настаняване в прекрасния Mulu Marriott Resort 5*, който се намира в самия парк и е като луксозно убежище сред природата. Следобедна екскурзия до пещерите Deer и Lang, до които се стига със специални сафари джипове по път през тропическата джунгла. Пещерата Deer е дълга над 2 км и над 90 м висока, което я прави една от най-големите в целия свят. Наричат я „Еленовата пещера“, защото в най-голямата зала / широка 174 м и висока 122 м /, са се подслонявали цели стада елени. Най-интересното явление тук обаче е привечер, когато на залез слънце от пещерата излитат десетки хиляди прилепи в търсене на храна през нощта. Пещерата Lang пък впечатлява с красивите си сталактити и сталагмити и не случайно е в списъка на ЮНЕСКО за уникални природни обекти.
Прибиране в хотела и вечеря сред екзотичната обстановка и звуци на джунглата. Нощувка.
Ден 4 /19 октомври 2022, сряда/ парк Гунунг Мулу      
След закуска, целодневна екскурзия в националния парк. Придвижване с джипове до реката, преминаваща през парка и оттам продължение с лодки до пещерите Wind и Clearwater. Разглеждане на първата от тях, известна с хладния бриз в тесните си части и с впечатляващите скални формации – сталактити, сталагмити и каменни корали. Продължение с лодки до втората и най-дълга пещера в Азия /около 107 км /. До входа ѝ се стига след изкачване на 200 стъпала през тропическата гора. Със своята подземна река, пътечки и висящи мостове, пещерата Clearwater предлага чудесни възможности за снимки и самостоятелно изследване. Следва обяд-пикник сред красивата природа около пещерата, където ще имате възможност да се изкъпете в естествено създаден басейн с кристално чиста вода, идваща от Clearwater. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
Ден 5 /20 октомври 2022, четвъртък/ парк Гунунг Мулу – Кота Кинабалу
Закуска и трансфер до летището за полет до град Кота Кинабалу, който се намира в най-северната част на остров Борнео с мощното присъствие над него на най-високата планина в Малайзия – Кинабалу /4095м/. Кацане и трансфер до хотел Shangri La Tanjung Aru 5*. Настаняване, време за почивка и разглеждане на красивия морски комплекс. Вечерта наблюдаване на уникалния залез от Sunset бара на хотела. Вечеря и нощувка.
Ден 6 /21 октомври 2022, петък/ Кота Кинабалу
Закуска в хотела. Свободно време за ползване на многобройните услуги на хотела – плувен басейн с размер 2000 кв.м, невероятен СПА комплекс и разнообразие от водни спортове, като водни пързалки, гмуркане, парасейлинг, водни ски и др. Разбира се, най-голямото предимство на петзвездния комплекс е, че разполага със собствено пристанище, от което заминават ежедневно и ежечасно моторни лодки до близко разположения морски парк-резерват Тунку Абдул – един от най-известните водни паркове от подобен тип по тихоокеанското крайбрежие на Югоизточна Азия, включващ 5 тропически острова с плажове, за които всеки мечтае. Освен почивка на плажа и шнорхелинг, паркът предлага и разнообразни други забавления, като трекинг из островите, дайвинг, водни спортове, разходка по морското дъно със специален скафандър или пък така нареченото преживяване “Coral Flyer”, което представлява свободно летене по втората най-дълга въжена линия от остров до остров в света. Вечеря и нощувка.
Ден 7 /22 октомври 2022, събота/ Кота Кинабалу                       
След закуска, свободен ден за още водни приключения. По желание – включване към целодневна екскурзия с включен обяд до Сандакан и резервата за орангутани Сепилок. Програма на екскурзията: трансфер до летището за полет до Сандакан - вторият по големина град в областта след Кота Кинабалу, разположен на източната страна на остров Борнео. Кацане и придвижване до Центъра за рехабилитация на орангутани Сепилок, който се намира в резервата със същото име, с площ от 43 кв.км. Преведено от малайски, думата орангутан означава „човекът на гората” – така са нарекли местните туземци маймуните, които стоят най-близко по анатомия до човека. В центъра ще получите повече информация за това как се полагат необходимите грижи, за да се превърнат сирачетата орангутани в справящи се самостоятелно възрастни екземпляри, които се пускат след 5 години да живеят свободно в резервата. След това ще минете по специално обособена пътека до платформата за хранене, където всеки ден идват в определен час освободените орангутани, за да се нахранят. Внимание: виждането на орангутан не е гарантирано тъй като това са вече диви екземпляри, които би трябвало да са се научили сами да си осигуряват прехраната и появата им отново в центъра означава, че или все още зависят от човешката намеса или просто не желаят да си търсят храна самостоятелно. За сметка на това наблюдението на все още малките орангутани / до 5 г. възраст / е истинско забавление. Посещение на разположения до резервата Rainforest Discovery Center, където следва разходка по така наречената Canopy Walk – въжена пътека, издигната на 25 м от земята, която предлага чудесни възможности за снимки и наблюдение на дивата природа. Следва обиколка на град Сандакан, която започва с будисткия храм Пуу Джих Ших, който освен с красивите си архитектурни елементи – червени и златни цветове и преплитащи се дракони, впечатлява и с позицията си, на върха на хълм, предлагащ красива панорамна гледка към града. Продължение към централния пазар Сандакан, където можете да намерите всичко от пресни плодове, зеленчуци и морска храна до занаятчийски предмети, дрехи и аксесоари. Накрая ще видите водното село Сим Сам, където ще се запознаете с начина на живот на местните в къщи, издигнати на дървени платформи над морето. Включен обяд в ресторант. Трансфер до летището и обратен полет до Кота Кинабалу. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
Ден 8 /23 октомври 2022, неделя/ Кота Кинабалу                     
Закуска в хотела. Свободен ден за почивка и плаж или посещение на Кота Кинабалу – интересен град-пристанище с оригинален интерактивен местен музей, посветен на дивата природа и историята на туземците на острова. Можете да се отдадете и на шопинг в многобройните молове на града. Вечеря и нощувка.
Ден 9 /24 октомври 2022, понеделник / Кота Кинабалу - Куала Лумпур
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летище за полет до Куала Лумпур. Край на програмата.
 
Допълнителни екскурзии
Важно!
 • Цената е валидна при група от минимум 12 туристи!
 • Необходими документи за записване: валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на отпътуване), подписан договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит в размер на 2000 лв на човек;
 • Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път:
"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД,
РАЙФАЙЗЕН БАНК,
IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40,
BIC: RZBBBGSF;
 • Краен срок за събиране на групата: 15.08.2022;
 • Доплащането става в срок до: 31.08.2022;
 • За посещение на Малайзия се изисква задължително представяне на сертификат за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19;
 • Профи Травъл ще Ви информира своевременно за промени в изискванията на здравните власти;
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
 • За посещението на Малайзия не се изискват визи.
Цените са изготвени при валутен курс  1 щ. долар = 1.79 лв и при увеличение с повече от 3% Профи Травъл Център си запазва правото да преизчисли сумата по доплащането за екскурзията към датата на финално плащане, която е 31.08.2022. Взима се под внимание курс продава на ОББ.
Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача, както и при анулиране на полети.
За допълнителните мероприятия, като отделна част, невлизаща в цената на туристическия пакет, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, бул. Цар Борис III, 136 B.
 
 
 • Самолетни билети Куала Лумпур – Мири – Мулу; Мулу – Кота Кинабалу и Кота Кинабалу – Куала Лумпур с включени летищни такси на Malaysia Airlines;
 • 2 нощувки със закуски в хотел Novotel Kuala Lumpur City Center 4* в Куала Лумпур;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в хотел Mulu Marriott Resort 5* в национален парк Гунунг Мулу/ЮНЕСКО/;
 • 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Shangri La Tanjung Aru 5* в Кота Кинабалу;
 • 1 пикник-обяд в парка Гунунг Мулу;
 • Всички входни такси, трансфери и екскурзии, описани в програмата;
 • Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
 • Водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР;
 • Застраховка „Защита при пътуване в чужбина” ” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;
 • Предварителна подробна туристическа информация за страната и посещаваните градове и забележителности.
 • Самолетни билети София – Истанбул – Куала Лумпур - Истанбул – София с включени летищни такси на Турски авиолинии - 1450 лв на човек към датата на публикуване на програмата. При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети на Турски авиолинии.
Полетно разписание на Турски авиолинии (към април 2022)
15.10.2022 София - Истанбул                       21:15 - 22:45
16.10.2022 Истанбул – Куала Лумпур        01:30 - 17:15

24.10.2022 Куала Лумпур – Истанбул      23:05- 05:15+1
25.10.2022 Истанбул - София                      07:30 - 08:40
 • Изкачване до наблюдателната площадка на Кулите Петронас – от 24 USD на човек;
 • Посещение на Aквариума в Куала Лумпур – 14 USD на човек;
 • Вечеря във въртящия се панорамен ресторант в Кулата на Куала Лумпур: 58 USD на човек;
 • Целодневна екскурзия до Сандакан и Сепилок с включени трансфери, обяд и вътрешни полети Кота Кинабалу – Сандакан – Кота Кинабалу /при записани мин. 10 туристи водач от Профи Травъл Център/: от 250 USD на човек;
 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
 • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори: 25 USD на човек (заплаща се на място);
 • Доплащане за единична стая – при запитване;
 • Лични разходи и напитки по време на хранене.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel