Новото чудо на света - Белоградчишките скали, от Сливен

Вид транспорт
Автобус
Продължителност
2 дни / 1 нощувка
Дати на отпътуване
Оферта № Е1294

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1

Отпътуване от съответния град в съответния час. Програмата стартира с посещение на Черепишки манастир „Успение Богородично”. Това е един от най-красивите манастири в България, построен в Искърското дефиле, на брега на реката. Построен по времето на цар Иван Шишман, манастирът неколкократно е разрушаван и издиган отново. Тук убежище намира Софроний Врачански, недалеко местността, където се е провела последната битка на Ботевата чета, чести посетители са били Иван Вазов и Алеко Константинов. Ще видим манастирската църква, кулата-костница, където се пазят костите на загиналите Ботеви четници, както и музея към светата обител.
Отпътуване за пещерата Леденика. Пещера „Леденика’’ се намира в Стара планина, на 16 км от гр. Враца. Името на пещерата произлиза от красивите ледени образувания, които се получават през зимата в нейното предверие. Тя е осеяна с голям брой галерии, в които могат да се видят разнообразни карстови форми – сталагмити и сталактити, датиращи от хилядолетия. Пещера „Леденика’’ е част от Стоте национални туристически обекта. В късния следобед настаняване в хотел във Враца. При възможност посещение на Историческия музей във Враца. Музеят се намира в центъра на града и сградата му е една от малкото, построени специално за музей. В него има няколко експозиции, които проследяват миналото на региона.
Нощувка.


Ден 2

Закуска. Отпътуване за Белоградчик. Посещение на Белоградчишките скали и белоградчишката крепост „Калето”, издигната от римляните в непристъпните скали, за да охраняват стратегическите пътища в района. Белоградчишките скали са на повече от 200 млн. години и са с дължина 30 км и ширина 3 км. Заради интересните си форми са обявени за природна забележителност. Централната група скали, южно от Белоградчик, е най-внушителна и интересна – тук са скалите с причудливите имена Адам и Ева, Ученичката, Овчарчето, Дервишът, Първа плоча, Камилата, Гъбите, Кукувицата, Червената скала, Мадоната и др. След обяд посещение на пещерата „Магурата“. „Магурата“ е пещера в подножието на Рабишката могила, Северозападна България. Тя е разположена на 17 км от Белоградчик. С обща дължина от около 2500 м на откритите до сега галерии, ‘’Магура’’ е сред най-големите пещери в България. По нейните стени има следи от първобитни хора – открити са много скални рисунки от различни епохи.
Следобед отпътуване обратно. Пристигане късно вечерта.

 

 

Град на отпътуване Място Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 04:00 ч.
Нова Загора спирка кръгово 04:30 ч.
Стара Загора паркинг жп гара 05:00 ч.
Чирпан спирка център 05:30 ч.
Пловдив ШЕЛ на магистралата 06:15 ч.
Пазарджик ШЕЛ на магистралата 06:30 ч.
 

ВАЖНО:
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО в офиса преди отпътуване!
*При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт.
*Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси.
*Музеите изискват документ за самоличност при ползване на намаление.
*Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
*Програмата като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*Внасяне на 30% капаро;
*Доплащане не по-късно от 20 дни преди заминаване;
*Цената е валидна при група от минимум 30 човека;
*Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 7 дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗК „Лев Инс” е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. Застраховката се сключва в срок до 7 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
*Входна такса за пещера „Магурата“ – 5 лв. за възрастен. Отделно се заплаща такса от 5 лв. за беседа на цялата група;
*Входна такса за пещерата „Леденика“ – 5 лв. за възрастен (цената на беседата е включена в билета);
*В пещерите е влажно и леко хлъзгаво – да се предвиди подходящо облекло и обувки.

ТО има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с полица № 13062210000060, валидна до 23.01.2023 г., издадена от ЗК „Лев Инс” АД

*Транспорт с луксозен автобус, лицензиран за туристически превози;
*1 нощувка със закуска в хотел във Враца;
*Водач по време на пътуването и престоя.
*Входни такси на посещаваните обекти;
*Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*Разходи от личен характер.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel