Опознайте невероятната Грузия с полет от Варна

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
Варна – Тбилиси – Гудаури – Цхалтубо – Ахалцихе - Тбилиси - Варна
Продължителност
8 дни / 7 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е1314

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
РАННО ЗАПИСВАНЕ -100 лв. ОТСТЪПКА за ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН за резервации направени до 28.02.2022 г.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН / Варна - Тбилиси
Заминаване от летище Варна с полет на авиокомпания Turkish Airlines, транзитно кацане в Истанбул и следващ полет за Тбилиси. Пристигане в столицата в на Грузия, посрещане на летище от фирмата-партньор. Настаняване в хотел 3* в Тбилиси. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН / Столицата Тбилиси
Ще прекарате няколко незабравими часа в опознаване на столицата. Този чаровен град е построен още през 5-ти век, по поречието на река Кура (или река Мкхвари). Всички забележителности се намират на пешеходно разстояние. Дневната обиколка започва от историческия квартал на Тбилиси, в който се намира църквата Метехи (13-ти век), след което, достигате до крепостта Нарикала, откриваща невероятна гледка към стария град. Мястото е известно със серните бани, датиращи от 17-ти век – район с естествени минерални топли води и скрит водопад. Обиколката продължава през улица Шардени – модерна зона с приятни кафенета, барчета, магазини и сувенири. Преминавате през моста на Мира, който съединява новооткрития парк Рике и стария град. Отркива се страхотна гледка над града. От там се отправяте към Националния музей на Грузия, в който могат да се видят основните археологически находки на страната. Музеят съхранява стотици хиляди артефакти от археологията и етнографията на Грузия и Кавказ. Нощувка в хотел 3* в Тбилиси.

ТРЕТИ ДЕН / Тбилиси – Алаверди – Телави – Вардисубани – Шуми – Цинандали – Тбилиси (260км.)
Закуска в хотела. Пътешествието започва от региона Кахети - основната зона за производство на вино в Грузия, както и дом на стотици исторически и архитектурни паметници. Посещение на манастир Алаверди, датиращ от 11-ти век, една от най-високите структури на онова време. Местните монаси произвеждат вино от отгледани от тях лозя. След това се отправяте до малкото градче Телави, което е било столица на царството на Кахери през 10-11-ти век и по-късно през 17-18-ти век. Ще направите спирка в малкото и уютно градче за посещение на местния пазар. Отправяте се към Вардисубани където местният майстор, четвърто поколение производител, ще ни запознае с винопроизводстовто в квеври. Ще можете да проследите целия процес на приготвяне на традиционния квевър (яйцевиден глинен съд, в който виното ферментира и се съхранява по селата и градовете в Грузия, одобрен през 2013 г. и включен в списъка на нематериалното културно наследство на Юнеско). Обиколката продължава с посещение на винарната Шуми в Кварели и дегустация на вино. След това се отправяме към Цинандали – село, в което се намира имението и винарната от 19-ти век на аристократичния поет Александър Чавчавадзе. Ще разгледате семейния музей и ще се разходите в парк в английски стил с красиви гледки и екзотични растения. Връщане към хотела, нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Тбилиси – Мцхета – Казбеги – Гудаури (190 км.)
След закуска в хотела ще се отправите към Мцхета – древната столица на Грузия, важен религиозен център и град-музей, който в вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. По пътя ще спрете за посещение на манастира Джвари, датиращ от 6-ти век. Този манастир е разположен на планински връх, на място където река Кура и Арагви се сливат. Обиколката продължава с катедрала Свитицховели, която е известна с мястото, на което е била погребана Христовата роба. Ще имате възможност за свободно време – разходка из тесните улици на Мцхета с възможност за пазаруване на сувенири. Отправяте се към високите Кавказки планини по грузинката военна магистрала към Казбеги. Ще преминете през Кръстовия проход (2395 метра над морска височина) и по течението на река Тегри, която ни отвежда до главния град за този регион. От центъра на Казбеги започва 4x4 шофиране през красивите долини и гори, които водят до църквата „Света Троица“ (14-ти век), разположена на зашеметяващ връх (2170 метра над морска височина), с изглед към заобикалящите снежни върхове на Големите Кавказки панини. Тук ще се насладите на красиви панорамни гледки към планините с поглед към височини с 5047 метра над морска височина. Връщане в хотела с вечеря в Гудаури.

ПЕТИ ДЕН / Гудаури – Гори – Уплисцихе – Цхалтубо (350 км.)
Закуска. Обиколката ви започва с посещение на крепостта Ананури (17-ти век) с изглед към река Арагви. След това продължавате по проучия път на коприната към Гори – родното място на съветския лидер – Йосиф Сталин. Ще посетите музея на Сталин и продължавате към пещерния град Уплисцихе (1-во хилядолетие пр.н.е.) - един от първите градове в Грузия, издълбан в скала. Пещерите са били място за езически ритуали, преди Грузия да стане християнска страна. Вечеря и нощувка в хотел 4* в Цхалтубо.

ШЕСТИ ДЕН / Цхалтубо – Гелати – Боржоми – Ахалцихе (210 км.)
След закуска ще посетите манастирния комплекс Гелати (12-ти век), някога е бил основен център на просветлението в Грузия. Основан от крал Дейвид Строителят през 1106 г. и представлява процъфтяващата средновековна архитектура на Грузия. Комплексът е обект на Юнеско за световно наследство. Отправяте се към Кутаиси – земята на легендарното Златно Руно. Ще се потопите в атмосфертата на 19-ти век – спретнати къщички, обгърнати от дръвчета, заедно с няколко атрактивни парка, които превръщат Кутаиси в много красиво място за разходка и разглеждане на множество забележителности. Посещавате центъра на китното градче и местния пазар. След това се отправяте към Боржоми, известен град със своите минерални води. Спирате за посещение на парка с минерална вода. След кратка разходка в Боржоми ще отпътувате за Ахалцихе. Вечеря и нощувка в хотел 4*.

СЕДМИ ДЕН / Алхалцихе – Вардзия – Манастир Пока – Тбилиси (270 км.)
След закуска се отправяте към Вардзия, великолепно пещерно градче на Златния век. По пътя ще спрете за фото-пауза на крепостта Хертвиси (10-ти век). Пристигане във Вардзия, пещерен комплекс датиращ от 12-ти век, простиращ се на половин километър. Навремето е бил скривалище за 50 000 души. Има църква, изсечена в скала с уникални стенописи от 12-ти век. Комплексът включва още жилища, квартали, малки църковни зали, трапезарии, винарски изби и други забележителности. Отправяте се обратно към столицата по великолепен път с типични села и огромно езера. По пътя за Тбилиси ще посетите и красивия манастир Пока, който е създаден със средства на Света Нино от Кападокия, за която се твърди, че е въвела християнстовото в Грузия. В резулатат на нашествия през 17-ти век катедралата е разрушена, но все още може да се видят останки на оригиналната каменна църква, включително фрагменти от оригиналните стенописи. Тук можете да опитате сирене, направено от местните монахини. Пристигате в Тбилиси, свободно време за самостоятелна разходка в столицата. Нощувка.

ОСМИ ДЕН / Тбилиси – Варна
Закуска и трансфер до летище за обратен полет от Грузия за България. Излитане за Истанбул за следващ полет до Варна. Кацане във Варна.


ВАЖНО: За всички туристи на туроператора, пътуващи по програми през 2022, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.
 
 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на туроператора ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ
Авиокомпания Turkish Airlines
Номер на полет Маршрут Излита Каца
TK1070 Варна - Истанбул 03:55 05:00
TK382 Истанбул - Тбилиси 13:15 16:30
TK383 Тбилиси - Истанбул 17:25 18:55
TK1069 Истанбул - Варна 02:05 03:05
 • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО
 • Екскурзията се осъществява при минимум 12 туриста. В случай, че минималният брой записани участници за осъществяване не екскурзията не е достигнат, туроераторът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
 • Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ
 • Депозит в размер на 50%;
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване;
 • Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания;
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на турисити, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава;
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите;
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Грузия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане;
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Помощ при пътуване в чужнина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.;
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача и пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон;
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100003718 от 09.02.2022 г.
Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране,както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след слючване на договор.;
 • Местна валута: Грузински лари (GEL).
Хотели
Двойна стая със закуска
Дата База Възрастен в двойна стая Единична стая
01.05.2022 г. BB 2149 лв. 2610 лв.
22.05.2022 г. BB 2149 лв. 2610 лв.
18.06.2022 г. BB 2149 лв. 2610 лв.
16.07.2022 г. BB 2149 лв. 2610 лв.
13.08.2022 г. BB 2149 лв. 2610 лв.
03.09.2022 г. BB 2149 лв. 2610 лв.
 
 • Dormitory Hualing Tbilisi 3* в Тбилиси https://dormitory-hualing.tbilisi-hotels.com/en/
 • Ramada 4* в Гудаури https://ramadaencoretbilisi.com/
 • Tskaltubo Spa Resort 3* в Цхалтубо https://sanatoriumi.ge/
 • Lomsia 4* в Ахалцихе https://www.lomsia.ge/index.php/en/
Допълнителни екскурзии
 
Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет Варна – Тбилиси – Варна с полет на авиокомпания Turkish airlines ДА    
Включени летищни такси - 30 кг. чекиран багаж и 8 кг. салонен багаж ДА    
Трансфер летище-хотел-летище ДА    
Транспорт с автобус по описания маршрут ДА    
Екскурзовод на английски език ДА    
4 нощувки в Тбилиси (хотел Dormitory Hualing Tbilisi 3* или подобен) ДА    
1 нощувка в Гудаури (хотел Ramada 4* или подобен) ДА    
1 нощувка в Цхалтубо (хотел Tskaltubo Spa Resort 3* или подобен) ДА    
1 нощувка в Ахалцихе (хотел Lomsia 4* или подобен) ДА    
7 закуски ДА    
3 вечери ДА    
Входни такси – Националният музей на Грузия, Посещение на квеври в Вардисубани, посещение на музей в Цинандали, Боржоми парк, Вардзия – пещерен град, Уплисихе – пещерен град. ДА    
Транспорт 4х4 в Казбеги ДА    
Дегустация във винарна Шуми ДА    
1 бутилка вода на ден в автобуса ДА    
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро ДА    
Алкохолни напитки   ДА  
Хранене извън включените в пакета   ДА  
Разходи от личен характен   ДА  
Входни такси за обекти по програмата, които не са включени в цената   ДА  
Доплащане за обяд   ДА 36 лв.
Доплащане за вечеря   ДА 43 лв.
*Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г.   ДА 27 лв.
 
 • Самолетен билет Варна – Тбилиси – Варна с авиокомпания Turkish airlines;
 • Включени летищни такси - 30 кг. чекиран багаж и 8 кг. салонен багаж;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Транспорт с автобус по описания маршрут;
 • Екскурзовод на английски или руски език;
 • 4 нощувки в Тбилиси (хотел Dormitory Hualing Tbilisi 3* или подобен);
 • 1 нощувка в Гудаури (хотел Ramada 4* или подобен);
 • 1 нощувка в Цхалтубо (хотел Tskaltubo Spa Resort 3* или подобен);
 • 1 нощувка в Ахалцихе (хотел Lomsia 4* или подобен);
 • 7 закуски;
 • 3 вечери;
 • Входни такси – Националният музей на Грузия, Посещение на квеври в Вардисубани, посещение на музей в Цинандали, Боржоми парк, Вардзия – пещерен град, Уплисихе – пещерен град;
 • Транспорт 4х4 в Казбеги;
 • Дегустация във винарна Шуми;
 • 1 бутилка вода на ден в автобуса;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро.
 
 • Алкохолни напитки;
 • Бакшиши;
 • Хранене извън включените в пакета;
 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси за обекти по програмата, които не са включени в цената;
 • Доплащане за обяд – 36 лв./човек;
 • Доплащане за вечеря – 43 лв./човек;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ до 5 дни след сключване на договор - препоръчително

 

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel