Почивка в Неум - Hotel Grand Neum 4*

Вид транспорт
Автобус
Маршрут
София - Сараево - Неум - Вишеград - София
Продължителност
7 дни / 6 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е2176

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма
1-ви ден   София - Сараево
Отпътуване от София в 07:00 часа от паркинга пред стадион “Васил Левски”. Транзитно пътуване по маршрут: Ниш – Крушевац – Кралево – Чачак – Ужице - Вишеград - Мокра гора - Сараево. Пристигане в Сараево в късния следобед. През града минава река Миляцка, а в непосредствена близост до града е изворът на река Босна, с популярното място за пикник Врело Босне. Около града се намират олимпийските планини: Яхорина, Белашница, Игман, Трескавица и Требевич, които през зимните месеци са любима дестинация за туристи от цял свят. Сараево може да се похвали с добре запазена стара търговска част на града, Баш чаршия, която е построена по време на османското владичество. Тази част на града изобилства от уникални архитектурни постижения на османската градска архитектура, включително множество куполни джамии и традиционни форми на ориенталска архитектура като: квартири, ханове и безистен. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2-ри ден   Сараево - Мостар - Неум
Закуска. Панорамна обиколка на Сараево: моста на Айфел и историческия мост, където е бил убит австро-унгарския престолонаследник Фердинанд /причина за започването на Първата световна война/, Инат къща, Кметството, Катедралата и Баш чаршия. Отпътуване за град Мостар. Разглеждане на Старият турски мост над река Неретва построен през 16в. /Мостът е в списъка за културни наследства на UNESCO. По време на ожесточените сражения през 1993г. е разрушен и отново възстановен и открит през 2004г./. Разходка по тесните калдаръмени улички на старата част на града. Отпътуване за Неум. В късния следобяд пристигане в курорта и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден   Неум
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден   Неум или допълнителна екскурзия до Дубровник
Закуска. Свободно време или по желание включване в допълнителна екскурзия до Дубровник.
Вечеря. Нощувка.

5-ти ден   Неум или допълнителна екскурзия до гр. Корчула на о. Корчула
Закуска. Свободно време или по желание включване в допълнителна екскурзия до град Корчула, остров Корчула. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден   Неум или допълнителна екскурзия до Сплит
Закуска. Свободно време или по желание включване в допълнителна екскурзия до Сплит.
Вечеря. Нощувка.

7-ми ден   Неум - Вишеград - София
Закуска. Отпътуване за България. На Вишеград кратка фото-пауза при известния каменен мост над река Дрина – „Чуприята”. Моста е построен през ХVI век по инициатива на Мехмед паша - Соколлу и дело на великият архитект Синан. От 2007г. е включен в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Романа „Мостът на Дрина” е най-добрата творба на известния поет и писател Иво Андрич, нобелов лауреат за литература от 1961г. Посещение на известния Андричград (Каменград), изграден в чест на Андрич. Това е второто етноселище, създадено по проект и с финансово участие на Емир Кустурица (след Дървенград). Стойността на строителството е почти 15 милиона евро. Намира се в центъра на Вишеград, живописно разположен на издължения полуостров, на място, където река Рзав се влива в Дрина. Очаква се Каменград да бъде фон за филмовата адаптация на Кустурица на книгата на Иво Андрич „Мостът на Дрина”. Продължаване по маршрута: Чачак – Кралево – Ниш - София. Пристигане в София късно през нощта.
 
Настаняване / Дати

Цена на човек в двойна стая

Единична стая

Трети възрастен в двойна стая

Дете до 7г. в стая с двама възрастни

Дете 7-12г. в стая с двама възрастни

01.05 - 07.05.2022 725 лв. 915 лв. 725 лв. 535 лв. 600 лв.
30.05 - 05.06.2022 740 лв. 960 лв. 740 лв. 540 лв. 610 лв.
06.06 - 12.06.2022 760 лв. 990 лв. 760 лв. 550 лв. 620 лв.
20.06 - 26.06.2022 790 лв. 1035 лв. 790 лв. 570 лв. 645 лв.
04.07 - 10.07.2022 830 лв. 1095 лв. 830 лв. 590 лв. 670 лв.
29.08 - 04.09.2022 830 лв. 1095 лв. 830 лв. 590 лв. 670 лв.
05.09 - 11.09.2022 830 лв. 1095 лв. 830 лв. 590 лв. 670 лв.
19.09 - 25.09.2022 760 лв. 990 лв. 760 лв. 550 лв. 620 лв.
03.10 - 09.10.2022 725 лв. 915 лв. 725 лв. 535 лв. 600лв.


Забележка:
 • Минималния брой участници необходим за провеждане на екскурзията - 30 души.
 • Срок за уведомление при недостигане на необходим минимален брой участници: 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
 • При отлагане на екскурзията поради недостигане на необходим минимален брой участници, Туроператорът възстановява на пътуващия изцяло всички плащания направени за туристическия пакет.

Начин на плащане:
 • Депозит в размер на 100 лева на човек при записване;
 • Доплащане 20 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи:
 • Валидна лична карта или задграничен паспорт;
 • За дете под 18 години, пътуващо без единият или без двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение за пътуване в чужбина от непътуващия родител/непътуващите родители. Представя се на гранична полиция в оригинал и копие;
 • За дете под 18 години, пътуващо с родителите си, които носят различни фамилии е необходимо представяне на акт за раждане пред гранична полиция;

Такси при прекратяване на договора от страна на пътуващия:
 • До 21 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса;
 • От 20 до 15 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на внесения депозит;
 • От 14 до 8 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 50% от общата цена на туристическия пакет;
 • От 7 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата на туристическия пакет;

Допълнителна информация:
 • Застраховката включена в туристическия пакет покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.
 • За покриване на разходите при прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия, Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" при избран застраховател. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при непровеждане на екскурзията.
 • Екскурзията като цяло не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Посещаваните страни по програмата са без визови, медицински и санитарни изисквания.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Местата в автобуса се определят според реда на записване (дата на записване).
 • За програми в които не са упоменати предварително имената на хотелите в които ще се нощува - ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време на туристическите обекти, както и за промяна в стойността на входните такси и билети за посещението им.
 • Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на екскурзионната програма.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, рег.No на автобус, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите 2-3 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
 • Туроператорът има възможност, по искане на Потребителя да му предложи сключване на застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката се сключва в деня на извършено първо плащане на направената резервация за организирано пътуване.
 • Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003627/20.12.2021 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43
Хотели

GRAND HOTEL NEUM 4* е с дългогодишна традиция в отличните туристически услуги осигуряващи приятен престой на своите гости. Той е най-големия хотел на Неумската Ривиера. Съвременният му дизайн, красива гледка към морето и допълнителни удобства го правят идеалното място за почивка и релакс.

СТАИ:
Хотелът предлага настаняване в общо 400 модерни и просторни стаи. Всички са и с балкони с изглед към морето, LCD телевизори с много програми, мини бар, баня, Wi-Fi интернет и сейф. Също така е възможно да се използват свързани стаи за семейства, както и някои адаптирани стаи за хора с увреждания.

РЕСТРАНТИ И БАРОВЕ:
На ваше разположени са основен ресторант с 800 места, национален а-ла-карт ресторант със 120 места и плажен а-ла-карт ресторант. Модерния и просторен лоби бар, разположен във фоайето на хотела, е идеалното място за приятни моменти и бизнес срещи. Гостите могат да се насладят на красива гледка към залеза над залива Неум от терасата на бара. В допълнение към този бар, хотелът предлага коктейл бар в зоната на басейна, коктейл бар на плажа и лоби бар Premium на покрива на хотела.

Wellness & Spa център
Гостите могат да се насладят на финландска, руска и арома сауна, парна баня, стая за релакс, солна стая, vip стая с джакузи и фитнес център.

БАСЕЙНИ
*Инфинити басейн Premium (отворен в периода 15.06 – 15.09), който се намира на покрива на хотела, с прекрасна гледка към целия Неумски залив. Изпитайте усещането за пълно обединение с море, небе и слънце и се насладете на шезлонгите с хидромасаж, водния гейзер и детския басейн със специални ефекти.
*плувен басейн с открита и закрита част с подгрята морска вода
*най-малките гости могат да се забавляват и да се насладят на открития детски басейн с морска вода.

ПЛАЖ:
Плажът е чакълест с много плитка вода. Достъпен е от асансьорите на хотела, оборудван е с душове, кабини за преобличане, тоалетна, плажни чадъри, шезлонги и други аксесоари за забавление в морето и на плажа. Има плажен а-ла-карт ресторант и коктейл бар. Всеки ден на плажа се организират различни анимационни програми за деца и възрастни, както и забавни и музикални програми вечер. Чадъри и шезлонги се ползват срещу заплащане.

Допълнителни екскурзии
Организират се при група от 25 души желаещи, заявяват се и се заплащат на място.
ДУБРОВНИК
Панорамна автобусна обиколка на Дубровнишка ривиера и град Дубровник. Пешеходна разходка в стария град с местен екскурзовод: улица Страдун, големият и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата Св. Спас, Францисканския манастир и Аптеката, Доминиканския манастир, Градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата Св. Влах (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. (По време на програмата се посещават и туристическите обекти, за които има входна такса. Туристите, които не желаят да заплатят входните такси, изчакват групата отвън пред всеки обект, за да продължат с туристическата обиколка)
По желание разходка с корабче до близкият остров Локрум, който е обявен за национален парк. Според легендата на Локрум е намерил спасение Ричард Лъвското сърце, след корабокрушение на връщане от Кръстоносен поход до Палестина Разглеждане на ботаническата градина на острова.
ЦЕНА: 10 ЕВРО
Допълнително по желание входни такси на туристическите обекти Францискански манастир, Доминикански манастир, катедралата Маринино възнесение и двореца Княжев двор – 28 евро възрастен, 18 евро дете до 14г.
Допълнително по желание разходка с корабче до остров Локрум – 20 евро

СПЛИТ
Град Сплит е културен и икономически център на област Средна Далмация. Преди 1700г. римският император Диоклециан избира този залив за построяване на дворец, в който да живее след оттеглянето си. Пешеходна разходка в старата историческа част на града – двореца на Диоклециан (UNESCO), Катедралата, Храма на Юпитер, Колонадата, Вестибюла, променадата Рива.
ЦЕНА: 20 ЕВРО

ГРАД КОРЧУЛА, ОСТРОВ КОРЧУЛА
/Пътува се с автобус до Оребич, откъдето се качваме на лодка за град Корчула/
Корчула е един от най-интересните острови на Адриатика – родно място на известния мореплавател Марко Поло. Богат на лозя, маслинови горички, малки живописни селища и прекрасен стар град, остров Корчула е шестият по големина Адриатически остров, простиращ се на почти 47 километра. Тихи заливи и малки пясъчни плажове се намират по южните му брегове, докато северният бряг е по-плосък и по-каменист. На източния бряг се намира столицата на острова град Корчула, където през 1254г. се е родил великия пътешественик и откривател Марко Поло. Старият историческия град е заобиколен от стени, улиците са изградени във форма позволяваща свободното движение на въздуха, но предпазвайки от силни ветрове. Градските исторически обекти включват централната готическа и ренесансова катедрала "Св. Марк", кметството и масивните укрепления на града. В град Корчула ще можете да видите къщата на мореплавателя Марко Поло, а също така и църквата „Снежната Богородица”.
ЦЕНА: 20 ЕВРО
 • 1 нощувка, 1 закуска, 1 вечеря в хотел 3* в Сараево;
 • 5 нощувки, 5 закуски, 5 вечери в GRAND HOTEL NEUM 4* в курорт Неум;
 • Транспорт с туристически автобус 3*;
 • Водач от фирмата организатор;
 • Медицинска застраховка с покритие 5000 евро и с асистанс;
 • Входни такси за забележителности;
 • Разходи от личен характер;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Доплащане към медицинската застраховка за лица от 65 до 70г. - 5 лева; от 71 до 75г. – 10 лева; от 76 до 85г. – 15 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel