Празник на изкуствата в Париж

Вид транспорт
Самолет
Маршрут
София-Париж-София
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е1506

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма

ПРАЗНИК НА ИЗКУСТВАТА В ПАРИЖ

Събития в Париж

- Фестивал ART PARIS 2022 -  "Да направим съвременното изкуство достъпно за всички"
Париж е в разгара на изключителен период на културен и художествен ренесанс, илюстриран с откриването на нови галерии и арт места, с обновяването на съществуващи културни институции и откриването на нови. Повече от всякога "Градът на светлината" утвърждава ролята си на „the place to be“ за съвременното изкуство;24-то издание "Art Paris" ще събере в подножието на Айфеловата кула; 140 галерии от над двадесет страни - от 7-ми до 10-ти април 2022 в красивата нова сграда на Grand Palais Ephemère. Изданието ще се фокусира върху връзката между околната среда и изкуството, върху природата и мястото на живите същества в съвременната естетика.

Фестивал RÉVÉLATIONS
Петото издание на Международно биенале на занаятите и творчеството ще се проведе от 9-ти до 12-ти юни 2022. На всеки две години Révélations е събитието, което празнува френското и международно творчество;Красивата сграда на Grand Palais Ephemère ще представи творчеството на повече от 500 изложители - артисти, художници, занаятчии, галеристи, дизайнери, фабрики, институции...

Фестивал NUIT BLANCHE
Двадесет и първото издание на фестивала Nuit Blanche ще се проведе в нощта на 01-ви срещу 2-ри октомври 2022 (първата събота на октомври). Париж представя по улиците и площадите си модерното изкуство чрез авангардни художествени инсталации и изложби. Представления и пърформанси разкриват различни аспекти на съвременното изкуство и предлагат нов поглед към града. Общественият транспорт обикновено работи цяла нощ и зрителите могат да планират свой собствен маршрут сред десетките проекти.


Фестивал FIAC 2022
Международният панаир за съвременно изкуство [Foire Internationale d'Art Contemporain] е основан в Париж през 1974 г. и обединява галерии за модерно и съвременно изкуство. Представени са живопис, скулптура, фотография, инсталации, видео, пърформанси и дигитални изкуства. Следващото издание на FIAC ще се проведе от 20 до 23 октомври 2022 г. в Grand Palais Ephémère. Наред с изложението, интересна програма приканва публиката да открие картография от инсталации, представени на някои от най-престижните места в Париж: в градините Тюйлери, на площад Вандом, на площад Конкорд и в Националния музей Eugène Delacroix.

ATELIER DES LUMIÈRES
Галерията представя през 2022 г. две интерактивни изложби "Сезан, светлините на Прованс" / "Кандински, одисеята на абстрактното"Програма
1 ДЕН София – Париж
Среща на летище София, Терминал 2. Отпътуване в 07.00 ч. за Париж. Пристигане в 09.10 ч. в Париж. Трансфер.

Панорамна обиколка с екскурзовод на български език. 
Панорамно разглеждане на Триумфалната арка, улица Шанз-Елизе, Айфеловата кула, Военното училище, Дома на инвалидите - построен през 17 в. от Луи XIV с цел да бъдат настанени 4 000 пострадали ветерани, мостовете на река Сена, остров Сите и Нотр Дам - Парижката "Света Богородица" – едно от най-великолепните постижения на готическата архитектура, площад „Конкорд”, Парламента, градините Тюйлери, Мадлената – построена по образец на гръцки храм и осветена през 1842 г., Гранд Опера – проектирана през 1860 г. от Шарл Гарние, за да претвори величието на Наполеонова Франция, галериите Лафайет, луксозният площад Вандом и др. Фото пауза на панорамната тераса срещу Айфеловата кула.

Трансфер до хотела и настаняване. Информационна среща - екскурзоводът ще окаже съдействие за закупуването на билети или карти за градски транспорт, ще запознае туристите с възможностите за придвижване с градски транспорт и ще даде първи ориентири за района около хотела.

Туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"ДУХЪТ НА МОНМАРТЪР"
Пешеходният тур се провежда се в късния следобяд, с възможност за желаещите да останат за вечеря в най-артистичния квартал на Париж - Монмартър. От хотела до Монмартър се стига за няколко спирки с метро.
Районът Монмартър е "короната" на Париж - точката с най-висока надморска височина в Париж. На върха на хълма Монмартър се издига бялата базиликата „Сакре Кьор“, до която води широко панорамно стълбище. От площадката пред базиликата се открива една от най-красивите панорамни гледки към целия град.
Живописният квартал Монмартър носи духа на стара Франция. Малки криволичещи улички, изпъстрени със сувенирни магазинчета и романтични ресторанти извеждат до артистични площади, превърнали се в галерии на открито и пренасят във времето, когато кварталът е бил любимо място на писатели, художници и артисти, сред които Моне, Мане, Дега, Сезан, Пикасо, Тулуз-Лотрек. Легендарните кабарета като Лапен Ажил и Мулен Руж са част от неповторимата атмосфера на емблематичния Монмартър. Снежнобялата базилика Сакре Кьор, построена през 1875 г., е най-високата естествена точка на Париж - хълма Монмартър.
По време на пешеходния тур се разглежда панорамно базиликата „Сакре Кьор“, църквата „Сен-Пиер“, пл. „Тертр“ - площада на художниците, Розовата къща, площадчето “Далида“, мелницата „Мулен ду ла Галет“, увековечена в картини на Реноар, Тулуз-Лотрек, Ван Гог и др, митичното ателие „Бато-Лавоар“, свързано с парижкия период на Пикасо, легендарното кабаре „Мулен Руж“, площад „Абес“ със стената на любовта, църквата „Сен-Жан“ и други.
Поради стръмния терен, турът като цяло не е подходящ за лица с ограничена подвижност!

Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН Париж – Двореца "Версай" – Париж ~40 km
Закуска. Свободно време в Париж.

Туристическа програма по желание (с предварително записване):
==>"ВЕРСАЙ – ДВОРЕЦА НА КРАЛЯ СЛЪНЦЕ" - автобусна екскурзия с екскурзовод на български език.
Най-пищният кралски двор е разположен само на 20 км от Париж. Построен е в зенита на величието на френската монархия, продължил от 1682 г. (когато Луи ХІV се премества тук от Париж със своя двор) до 1789 г. (когато кралят и Мария Антоанета били уведомени, че идват революционни тълпи). Дворецът и заобикалящите го сгради са архитектурни бижута, а красивите градини са запазили първоначалния си вид още от времето на Луи XIV.
Посещението на двореца включва обиколка на Кралския параклис, Парадните апартаменти - салоните на Херкулес, на изобилието, на Венера, на Диана и на Меркурий, 73-метровата "Огледална Зала", където е подписан Версайския договор и други помещения с екстравагантен декор в стил барок и рококо. След обиколката с екскурзовод, следва свободно време за самостоятелна разходка из прочутите градини на двореца (на място се заплаща входна такса).

или

==>Полудневна екскурзия "ПО СТЪПКИТЕ НА ВИНСЕНТ ВАН ГОГ В ОВЕР-СЮР-ОАЗ" с местен екскурзовод на български език.
Овер-сюр-Оаз е китно селце, разположено на 30 километра от Париж, сред гора и житни ниви. Незасегнато от индустриализацията, то е запазило своя провинциален чар, вдъхновявал редица живописци и по-специално Ван Гог, споменът за който е белязал това място завинаги. Овер-сюр-Оаз е истински музей под открито небе. Скитайки се покрай живописните къщи, по криволичещите тесни улички, покрай бреговете на Оаз или житните полета все едно се разхождаме в картините на художника - гостилницата Раву, наречена Къщата на Ван Гог; полетата, вдъхновили „Ниви с гарвани“; църквата „Успение Богородично“; парк „Ван Гог“; къщата на доктор Гаше; Кметството; Музея на абсента и др. Ресторантът на гостилницата, в която е живял Ван Гог, е подходящ за обедна почивка. При късмет, на любимата маса на Ван Гог в дъното на залата, може да опитате от специалитетите на заведението: петел във вино, телешко фрикасе или агнешки бут.

Следобяд - туристическа програма по желание (с предварително записване):

==>"ИЗКУСТВОТО НА МУЗЕЯ ОРСЕ"  - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Красивата сграда, разположена на левия бряг на Сена, е открита за Световното изложение в Париж през 1900 г. за железопътна гара. Оригиналните исторически часовници от това време са запазена марка на музея и до днес се вписват по изключително красив начин в арт пространството, където ще съхраняват световни шедьоври от областта на живописта и скулптурата от втората половина на 19-ти и началото на 20-ти век. Високата 32 метра зала от метална конструкция и стъкло, представя едни от най-известните платна на импресионисти и постимпреонисти в лицето на Реноар, Ван Гог, Синяк, Тулуз-Лотрек, Дега, Моне, Мане, Гоген и много други. Изключително въздействащата подредба на музейните експонати, неслучайно спечели номинацията "Изборът на пътешественика" за 2018-а година. Дори и да не сте запален любител на изкуството, музеят Орсе просто ще Ви остави без дъх!
Нощувка.

3 ДЕН Париж
Закуска. Свободно време в Париж.

Туристическа програма по желание (с предварително записване):

==>"КЛАСИЧЕСКИ ПАРИЖ - НА ЛЕВИЯ БРЯГ НА СЕНА" - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
Панорамно разглеждане на Пантеона - където са погребани философи и дейци на Френската революция, забележителни писатели и учени; Сорбоната - прочутият парижки университет, Люксембургската градина  сградата със сградата на Сената; Латинския квартал и красивоя фонтан Сен Мишел; остров Сите - духовното сърце на Париж; катедралата Нотр Дам; Съдебната палата; Консиержори с Кралския параклис Сент Шапел и др.

==>"ЛУВЪРА И НЕГОВИТЕ ШЕДЬОВРИ" - пешеходен тур с екскурзовод на български език.
 Лувърът е разположен в центъра на Париж, на р. Сена, на площ 60 600 кв.м. За първи път отваря врати през 1793 г. Най-известна е зала „Денон”, където се съхранява "Мона Лиза" на Леонардо да Винчи заедно с още безценни творби на Рембранд, Рубенс, Тициан и др. художници. През 80-те години на миналия век във външната част на Лувъра е построена огромна пирамида от стъкло и стомана, която служи за вход към музея. В рамките на около 2 часа, водени от опитния екскурзовод, ще разгледаме най-впечатляващите експонати от различните течения и школи в изкуството, представени по изключителен начин.

==>КРУИЗ С ПАНОРАМНО КОРАБЧЕ ПО СЕНА (1 час) - панорамно разглеждане на историческите острови Ла Сите, на който е основан Париж през 3-ти век пр. Хр., и Сен Луи – по-малкият от двата острова, създаващ почти провинциална атмосфера и любимо място за разходки. По време на разходката с корабче ще се насладите на великолепна панорамна гледка към едни от най-известните забележителности на Париж - Лувъра, Нотр Дам, Музея Орсе, Айфеловата кула, Хотел дьо Вил, мостовете на Сена и др.

==>ПРЕДСТАВЛЕНИЕ В КАБАРЕ МУЛЕН РУЖ (посещението е самостоятелно; ползва се градски транспорт до Монмартър - екскурзоводът ще даде подробни указания). Музикалният спектакъл в най-известното и най-старо нощно заведение на Париж е с продължителност около 2 часа. Цената на билета включва чаша шампанско. Линия 2 на метростанция Blanche е разположена точно пред историческата сграда на кабарето.
Нощувка.

4 ДЕН Париж – София

Закуска. Трансфер до летище Шарл де Гол. Отпътуване за България с директен полет на България Ер. Пристигане в София, Терминал 2 в 14:00 ч.
 • Самолетен билет за директен полет София - Париж (Шарл де Гол) - София на авиокомпания България Ер
 •     (за дата на заминаване 08.04.22 - на авиокомпания Ryan Air до летище Бове)
  Летищни такси и ръчен багаж до 10 кг. с макс. размери 55x40x20 см
  Чекиран багаж до 20 кг.
  Трансфер летище Шарл де Гол - хотел в Париж - летище Шарл де Гол
  3 нощувки със закуски в хотел 3* (Ibis Gare du Nord Chateau Landon 3* или подобен)
  Панорамна обиколка на Париж с местен екскурзовод на български език
  Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на ЗД Евроинс АД.
  Цялостна организация и обслужване на български език
  Водач от България
Градска такса: ~2 € на човек на ден (заплаща се на място, възможни са промени)
Доплащане за слушалки (3 EUR на човек за всеки тур) - задължително, на място
Разходи за градски транспорт на място;
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Доплащане за самолетен билет Варна-София-Варна: 195 лв към 15.01.22 (полетът от Варна до София е в деня преди заминаването за Париж; необходима е нощувка в София);Полетно разписание: VAR SOF 21:30 22:20 - SOF VAR 14:50 15:40;
1 нощувка в София /при полет Варна-София/ в хотел Ibis Sofia Airport или подобен (с безплатен шатъл до/от летище) - цена на запитване;

Екскурзии по желание (заявяват се и се заплащат предварително:
 • "Духът на Монмартър" - 59 лв на турист при минимум 12 записани
 • "Класически Париж - на левия бряг на Сена" - 59 лв на турист при минимум 12 записани
 • Круиз с панорамно корабче по Сена: 25 лв на турист
 • Двореца "Версай" - 149 лв за възрастен; 99 лв за деца 3-25 г. при минимум 12 записани
 • "Лувъра и неговите шедьоври" - 89 лв на турист при мин. 12 туристи (макс. 25 туристи)
 • "Изкуството на музея Орсе" с местен екскурзовод на български език - 105 лв на турист при мин. 12 записани туристи.
 • Опционална екскурзия: "По стъпките на Винсент Ван Гог в Овер-сюр-Оаз" - полудневна автобусна екскурзия с местен екскурзовод на български език) при минимум 12 записани туристи: 189 лв за турист.
 • Билет за представление в Мулен Руж - на запитване

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel