Предколедна екскурзия до Истанбул

Вид транспорт
Автобус
Маршрут
София - Истанбул - Одрин - София
Продължителност
4 дни / 2 нощувки
Дати на отпътуване
15.12.2022
Оферта № Е1353

от 199 лв.
Дата Цена Запитване
15.12.2022 от 199 лв. Запитване
Програма
Всички, желаещи да преминат през сухопътните, морски и летищни ГКПП на Турция, следва да представят един от следните документи:
- отрицателен PCR тест за SARS-Cov-2 не по-стар от 72 часа;
- бърз антигенен тест не по-стар от 48 часа;
- сертификат за ваксинация срещу COVID-19, ако са изминали не по-малко от 14 дни от завършване на ваксинацията;
- официален документ, издаден от компетентна институция, че са преболедували COVID-19 в рамките на последните 6 месеца преди влизане в страната.
 
Документите за негативен PCR тест и бърз антигенен тест, следва да съдържат датата и часа на изследването за COVID-19, имената и паспортните данни на лицето, данни за лабораторията извършила изследването, вкл. оригинален печат, доказателство за платена такса за изследването (касова бележка или фактура).
 
Важно! Изследването с PCR тест и бърз антигенен тест се извършва предварително. Понастоящем не е възможно тестване на ГКПП.
 
ПРОГРАМА
 

1 Ден - 15.12.2022 г. Отпътуване от София в 20:00 ч. от Централна ЖП гара.
20:30 ч. тръгване от гр. Ихтиман (Комплекс Мотел Ихтиман)
20:50 ч. тръгване от гр. Пазарджик (бензиностанция Shell)
21:45 ч. тръгване от гр. Пловдив (бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург)
23:45 ч. тръгване от гр. Хасково
Нощен преход.

Възможност за двупосочен трансфер срещу допълнително заплащане до София от Сандански, Благоевград, Кюстендил, Дупница и Перник.

2 Ден - 16.12.2022 г. Пристигане в Истанбул сутринта, настаняване в хотела.6

Aко има свободни стаи в момента на пристигане гостите се настаняват веднага. Ако няма свободни стаи настаняването става след 14:00 ч.

07:30 ч. Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод на български език (по желание срещу заплащане). Разглеждат се: Синята джамия (отвън), площад “Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (отвън). Посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“, „Топкапъ Сарай” (отвън).

​15:15 ч. Посещение на МОЛ Форум Истанбул и аквариум  "SEA LIFE", който се намира в най-големия търговски център в Европа, ФОРУМ ИСТАНБУЛ (по желание срещу заплащане). За тези, които не желаят да посетят аквариума, ще могат да се позабавляват в марковите магазини и заведенията на МОЛА.
или
посещение на небостъргача „САПФИР” (по желание срещу заплащане).
Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция - небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й е в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в изумителна симулация SkyRIDE – 4D за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците.

19:00 ч. вечерна автобусна разходка „Нощен Истанбул” (по желание срещу заплащане): булевард Кенеди, Сарай бурну, пристанище Сиркеджи, кв. Фенер, свещения квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии “Еюп”, изкачване към кафене Пиер Лоти, от където се разкрива зашеметяваща панорама. Свободно време за кафе пауза и снимки.
Нощувка.

3 Ден - 17.12.2022 г. Закуска.

10:00 ч. разходка с корабче по Босфора (по желание срещу заплащане) с екскурзовод на български. Екскурзията започва от пристанище Еминьоню или Кабаташ. Корабът преминава покрай брега на европейската част на  града, достига до втория мост над Босфора и обратно се връща покрай азиатския бряг. По време на разходката ще видите част от декорите на някои от хитовите телевизионни турски сериали, като „1001 нощи”, „Перла”, „Листопад”.

16:00 ч. Посещение на квартал Аташехир в Азиатската част на Истанбул, където се намира WATERGARDEN İSTANBUL (по желание срещу заплащане). Целият живот е структуриран около великолепния Show Pool. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и пожарни шоута, ресторанти и кафенета. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е "най-големият и най-развит" шоу басейн в Европа. Нощувка.

4 Ден - 18.12.2022 г. Закуска. Освобождаване на хотела.

Отпътуване за Одрин и туристическа обиколка на града. Разходка из града и посещение на джамията Селимие – най-внушителната творба на ненадминатият турски архитект Мимар Синан. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.
транспорт с комфортен туристически автобус
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул
екскурзоводско обслужване по целия маршрут
посещение на Одрин
медицинска застраховка за лица до 69 год. с 2000 евро покритие към ЗК Евроинс
1 ръчен багаж в салона на автобуса
1 багаж до 20 кг. в багажното отделение на автобуса
Доплащане за настаняване в хотел 4*: 40 лв.(цената е на човек в двойна стая)
Панорамна обиколка на Истанбул с местен екскурзовод – 15 евро
Посещение на Небостъргачът „Сапфир” – 22 евро
Посещение на МОЛ Форум Истанбул и аквариум  "SEA LIFE" - 18 евро
Разходка с корабчето по Босфора - 17 евро
Посещение на WATERGARDEN İSTANBUL и пеещите фонтани – 15 евро
Нощен Истанбул - 15 евро
Доплащане за единична стая – 60 лв.
Доплащане за задължителна медицинска застраховка за лица над 69 г. - 4 лв.
Възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
Разходи от личен характер
Втори багаж до 20 кг. в багажното отделение на автобуса: 20 лв.
Избор на седалка в автобуса: 15 лв.

Възможност за двупосочен трансфер срещу допълнително заплащане до София от:
Сандански 53 лв.
Благоевград 33 лв.
Кюстендил 34 лв.
Дупница 26 лв.
Перник 17 лв.
Посочената цена за трансфер е за едно лице, като включва транспорт с автобус в двете посоки при група минимум от 20 души.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel