РИМ – всички пътища водят към Вечния град Тръгване от Русе и полет от Букурещ

Вид транспорт
Автобус
Маршрут
Русе - Букурещ - Рим - Букурещ - Русе
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Дати на отпътуване
03.03.2023, 13.04.2023, 04.05.2023, 21.09.2023
Оферта № Е1417

от 990 лв.
Дата Цена Запитване
03.03.2023 от 990 лв. Запитване
13.04.2023 от 1139 лв. Запитване
04.05.2023 от 990 лв. Запитване
21.09.2023 от 990 лв. Запитване
Програма
Ден 1-ви: Тръгване от Русе с организиран транспорт до летище Хенри Коанда в Букурещ за полет до Рим. Кацане и трансфер до хотела в централната част на града. На летището Ви посреща с табела Лиямар Травел лицензиран екскурзовод на български език, който ще Ви съпроводи до хотела. След като си оставите багажа за съхранение стартирате полудневна пешеходна екскурзия на Античен Рим, в рамките на 4 часа.
В Амфитеатъра на Флавиите, ще чуете любопитни факти за гладиатори, морски битки, смъртни наказания и ще научите как е протичал един ден на арената. Ще разберете колко огромна роля е играела пропагандата в историята на Вечния град и защо Колизеумът – този безспорен символ на Рим се издига точно на мястото, където го виждаме днес. След кратка пауза при Триумфалната арка на император Константин Велики ще се качим на Палатинския хълм, откъдето започва историята на Рим – градът, наречен на латински „Капут мунди” („Господар на света”). Разходката продължава по Римския форум – административен, религиозен и политически център в древността: „най-великата развалина на света”, както го нарича гениалният Гьоте. Ще узнаете много интересни факти за живота на римляните, за техните нрави и с малко въображение руините ще оживеят пред вас и ще ви разкажат за един отдавна отминал, но все още изпълнен с очарование свят. По време на екскурзията ще посетите: Римския форум и Императорските форуми, Палатинския хълм с руините на императорските дворци и панорамните тераси към Адвентинския и Капитолийския хълм и Римския форум, Триумфалните арки на Тит, Септимий Север и св. Константин Велики, Римския Сенат, Базиликите Емилия,  Юлия и на Масенций и руините на най-прочутите езически храмове: на Венера и Рим,на пазителката на домашното огнище Веста, на Кастор и Полюкс, на Сатурн и Храма на Съгласието. 
Ако желаете да посетите Колизеума отвътре, то можете да го направите във Вашето свободно време, но Ви съветваме да направите предварителна резервация, за да се избегнат опашки и губене на ценно време.
Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2: Закуска. По желание срещу допълнително заплащане: посещение на Ватиканските музеи и базиликата „Свети Петър” с екскурзовод на български език.    
Ватиканските музеи са огромно средище, където се съхраняват множество произведения и артефакти от световното културно и историческо наследство. Тези неща са трупани от папите в продължение на стотици години чрез покупки, подаръци или откровени грабежи. Резултатът е една зашеметяваща колекция, допълнена от интериор, често пъти по-ценен от самите експонати. Ватиканските музеи днес са един лабиринт, в който постепенно ще откриете творческите търсения на хората на изкуството от всяка една епоха: от гръцко-римските статуи до произведенията на Джотто, Ботичели, Лука  Синьорели, Пиетро Перуджино и Рафаело, а в Сикстинската капела пред вас ще оживее историята на човечеството от Сътворението на света до Страшния съд, пресъздадена по неповторим начин от Микеланжело. Разходката ще завърши с посещение на най-голямата базилика в целия християнски свят – „Св. Петър”.  
ДЕН 3: Закуска. С вашата екскурзоводка ще се гмурнете в Бароков Рим. Разходката ще обхване най-прочутите барокови фонтани и площади на този уникален град с хиляди лица. Ще чуете любопитни факти и ще откриете много тайни за отношенията на най-известните представители на римския барок Боромини и Бернини и тяхното съперничество. Началото на ХVII век за Рим е изключителен артистичен период: революция в изкуството бележи натурализмът на Караваджо, от друга страна тримата художници Карачи от Болонската школа следват академичната традиция, а творчеството на Рубенс проправя пътя на стила „барок”. През  ХVII век Рим е арена на съревнование и място, където се концентрират творческите търсения на художници, скулптори и архитекти от цяла Европа. Ще посетим Пантеона, който ще ви изуми с уникалната си архитектура. Вътре се съхраняват съкровища на изкуството, там се намира и гробът на Рафаел Санцио. Разходката включва прочути църкви, фонтани и пиаци. Крайната точка е площад „Навона” , който е определян за най-красивия площад не само в Рим, а и в света. Със сигурност тук изкуство, история и прелест се леят в огромни количества, а архитектурата достига своите върхове, накъдето и да се обърнете. Папа Инокентий X е този, който придава на площада съвременната му сценография и вид. За да постигне атрактивността му, той прибягва до услугите на най-изтъкнатите архитекти по онова време – Бернини, Боромини, Пиетро да Кортона, Джироламо и Карло Райналди. Свободно време за обед.
По желание срещу допълнително заплащане: 
Посещение на галерия Боргезе и парка Боргезе следобед с екскурзоводско обслужване на български език. Галерия „Боргезе“ е една от задължителните спирки при посещение в Рим. Това е красив музей, в който са събрани много известни скулптури и картини. Дори да сте за кратко в Рим, не пропускайте да посетите парка „Боргезе” и галерия „Боргезе”. Галерия „Боргезе” е изградена в началото на XVII век от архитекта Фламинио Понцио по поръчка на Шипионе Боргезе – племенник на папа Паоло V и страстен колекционер на произведения на изкуствата. Ето как един  съвременик на Шипионе описва парка и галерията: „Извън Пинчанската порта Шипионе Боргезе поръча да бъде изграден един дворец и там вие ще откриете всички наслади и удоволствия, които земният живот е в състояние да ви предложи: фонтани, шадравани, ценни антични и съвременни статуи и картини и още какви ли не чудесии...”. Когато човек влезе в галерия „Боргезе“, ахва от красотата, която вижда. Залите са тематични. Скулптурите и картините са в съзвучие с рисуваните тавани. Първият етаж е посветен на скулптурата и римските подови мозайки. На този етаж се намират и няколко известни скултури на Бернини. На втория етаж е картинната галерия. Има известни картини на Рубенс, Рафаело, Тициан и други имените художници, които през вековете са допринесли за величието и уникалността на Вечния град. Нощувка.


ДЕН 4: Закуска. По желание срещу допълнително заплащане можете да се включите в една разходка с Вашия гид до Авентинския хълм и градината на розите. Тази екскурзия може да се проведе при следобеден или вечерен полет! Няма нищо по-красиво от това, да съзерцавате красотата и разнообразието на розите, разцъфнали в подножието на Авентинския хълм в Рим. Всяка пролет над 800-те вида рози от цял свят оформят прекрасна романтична градина (Roseto Comunale) на фона на Circo Massimo отсреща. От розариума, където се влиза безплатно, може да се наслаждавате на коктейла от аромати и цветове и на магическата панорама на Палатинския хълм отсреща. След това ще посетите и църквата „Санта Мария ин Космедин“, която се намира в близост до хълма. Тя е известна с популярната „уста на истината“, в чийто отвор, според легендите, ако човек сложи ръката си и изрече лъжа, тя ще бъде отрязана.
Трансфер от хотела до летище Фиумичино/Чампино за полет до Букурещ. Кацане и трансфер до Русе.

ТУРОПЕРАТОРА СИ ЗАПАЗВА ПРАВОТО ДА ПРАВИ ПРОМЕНИ ПО ПРОГРАМАТА!
 
 
Цена: 740 лв. на човек в двойна стая при минимум 15 души за ранни записвания до 30.12.2021 г. за дата на отпътуване 03.03.2022 г. и до 03.05.2021 г за дата на отпътуване 03.09.2022 г.;
Цена на човек в единична стая: 858 лв.
Цена за трети възрастен: 710 лв.
Цена за дете до 11 г настанено с двама възрастни: 615 лв.  
Редовна цена: 790 лв. на човек в двойна стая, 908 лв. на човек в единична стая, 760 лв. за трети възрастен, 665 лв. за дете до 11 г.     
Цената подлежи на препотвърждение.

Цена: 790 лв. на човек в двойна стая при минимум 15 души за ранни записвания до 30.12.2021 г. за дата на отпътуване 22.04.2022 г. и до 21.02.2022 г за дата на отпътуване 21.05.2022 г.;
Цена на човек в единична стая: 888 лв.
Цена за трети възрастен: 769 лв.
Цена за дете до 11 г настанено с двама възрастни: 635 лв.
Редовна цена: 840 лв. на човек в двойна стая, 938 лв. на човек в единична стая, 819 лв. за трети възрастен, 685 лв. за дете до 11 г.     
Цената подлежи на препотвърждение.
Други
Информация за хотела:
Хотел „San Giusto“ се намира точно до метростанция „Piazza Bologna“, на 3 спирки от ЖП гара „Термини“ и на 5 спирки от Колизеума. Стаите разполагат с минибар и климатик.
До хотел „San Giusto“ има няколко автобусни спирки, от които може да се стигне директно до парка „Вила Ада“ и търговския квартал „Quartiere Africano“. Всеки ден се сервира континентална закуска, която включва сирена, шунка, печива, както и сладкиши и горещи напитки. „San Giusto“ разполага с бар, денонощна рецепция и стая за гледане на телевизия.

Hotel Torino се намира само на 200 метра от жп гара Термини и метростанция Repubblica. Има тераса с изглед към покривите на Рим. На цялата територия е осигурен безплатен WiFi.
Разположени в реставрирана сграда в стил умбертин, стаите в Torino са с обзавеждане в класически стил. Във всяка стая има телевизор с плосък екран, климатик, сейф и самостоятелната баня със сешоар.
На откритата тераса се сервира ежедневна закуска на шведска маса, която включва шунка, яйца, зърнени храни, а също сладкиши и кейкове. В съседния район Монти има много традиционни ресторанти и кафенета.
Площад Пиаца Венеция и Колизеумът са на приятна разходка надолу по хълма от хотела. 

Условия на плащане: 30% при резервция, останалата част 30 дни преди отпътуване
Условия на резервация: За резервация са ни необходими трите имена изписани на латиница и кирилица, ЕГН, рождена дата на детето (ако има дете), лична карта номер и валидност, телефон за връзка. След получаване на данните, изпращаме договора за организирано туристическо пътуване и издаваме фактура за плащане на аванса.

ВАЖНО:

1.            Минимален брой туристи: 15 души. При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 30 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
2.            Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
3.            Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.
4.            Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
5.            Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.
 • Самолетен билет и летищни такси Букурещ - Рим – Букурещ
 • 1 брой ръчен багаж тип раница с размери 40 / 20 / 25 см за полета Букурещ – Рим Чампино и 1 брой ръчен багаж до 6 кг с размери 40Х30Х20 см за полета Рим Фиумичино – Букурещ 
 • Трансфер Русе-летище Хенри Коанда – Русе
 • Трансфер летище - хотел – летище в Рим
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* TORINO в централната част на Рим 
 • Посрещане на летището в Рим от местна транспортна фирма
 • Пешеходен тур „Античен Рим“с местен лицензиран екскурзовод на български език с включени слушалки
 • Пешеходен тур „Бароков Рим“с местен лицензиран екскурзовод на български език с включени слушалки
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR
Цената не включва:
 • Чекиран багаж до 20 кг - 120 лв. в двете посоки ( цената се препотвърждава при закупуване на самолетните билети)
 • 1 брой ръчен багаж до 10 кг с размери 55Х40Х20 см - 60 лева ( цената се препотвърждава при закупуване) 
 • Градска такса – заплаща се на рецепцията на хотела: 3-6 EUR на турист на ден   
 • Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод на български език (с включена такса резервация, входна такса, ползване на слушалки по време на обиколката и местен екскурзовод) на турист при минимум 15 туристи: 75 лв за възр. ; 60 лв за деца 1-17 г.
УСЛУГАТА СЕ ГАРАНТИРА ЕДИНСТВЕНО ПРИ ЗАЯВЯВАНЕ КЪМ МОМЕНТА НА НАПРАВАТА НА РЕЗЕРВАЦИЯ И НАЛИЧИЕ НА СВОБОДНИ МЕСТА! Моля, резервирайте услугата своевременно!
 • Входни такси за купола на катедралата "Св. Петър" (8 EUR) и Колизеума (12 EUR)
 • Посещение на галерия Боргезе с професионален лицензиран екскурзовод на български език: 95 лв. за възрастен при минимум 10 записани туристи; Намаления: за европейски граждани 18-25 г. – 80 лв.; за европейски граждани под 18 г. - 55 лв.; Цената включва билет за вход, такса групова резервация и ползване на слушалки, екскурзоводско обслужване 2 часа) Продължителност на посещението: 2 часа; ползва се градски транспорт - мин. 2 билета по 1, 50 €. Цената е валидна за резервации, направени след 05.07.2019
Максималният брой туристи за тази услуга е 15. Моля, резервирайте своевременно.
УСЛУГАТА СЕ ГАРАНТИРА ЕДИНСТВЕНО ПРИ ЗАЯВЯВАНЕ КЪМ МОМЕНТА НА НАПРАВАТА НА РЕЗЕРВАЦИЯ И НАЛИЧИЕ НА СВОБОДНИ МЕСТА! Моля, резервирайте услугата своевременно!
 • Разходка до Авентинския хълм и градината на розите с посещение на цьрквата на Дева Мария в Козмедин – 25 лв. на човек при минимум 15 души;
 • Градски транспорт в Рим (1,5 EUR - еднопосочен билет, 7 EUR карта за 24 часа)
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
Начин на плащане: депозит 30% при записване, доплащане – до 30 дни преди датата на отпътуване!
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel