САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПРАГА, ДРЕЗДЕН - ТОП ПРОГРАМА С ПЕРФЕКТЕН ЕКСКУРЗОВОД

Вид транспорт
Самолет
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № Е1386

от 0 лв.
Дата Цена Запитване
Програма по дни
 
Ден 1 Четвъртък

Среща на летище София - Терминал 2 и отпътуване за Прага с директен полет на България Ер в 10:20 ч. Кацане на летище "Вацлав Хавел" в Прага в 11:15 ч. Трансфер до хотела и настаняване.

Информационна среща в хотела с местния екскурзовод на български език и начало на туристическа програма - пешеходна обиколка на Прага  около 3-4 часа (ползва се градски транспорт). 

Ще разгледаме  Пражки Храд записан в Книгата на рекордите на Гинес определян като най-големият древен замък в света, през „Двора на Лъвовете“готическата катедрала „Св. Вит, св. Вацлав и св. Войтех“ строена повече от пет века. Ще се насладим на една от най - красивите гледки към Прага  минавайки през Храдчанске намести, двореца „Шварценберг“ и Архиепископския дворец, ще продължим по артистичната улица Нерудова. Вървейки само надолу ще видим и Сърцето на Мала Страна което тупти на Малостранският площад, в средата на който се издига бароковата църква „Св. Николай”. Следва едно от най-посещаваните места в Златна Прага, а именно Карловият мост! Построен през 1357 г., мостът привлича целогодишно, ежедневно и денонощно туристи от цял свят. Един музей на скулпури и история от 14 век, та чак до днес. Разходката ни ще продължи по улица Карлова, оттам до Стария Площад и Астрономическия часовник (Орлой). Обиколката ни приключва на площада в Старе Место.  Пешеходната разходка приключва ориентировъчно около 17:30 ч.

Свободно време. 

 

По желание:

Круиз с корабче по река Вълтава с включена вечеря - 65 лв.  

Начален час 18:30 ч. Вечерята е на блок маса /без включени напитки/. Храната според отзиви на наши туристи е изключително вкусна. По време на вечерята екскурзовод на български език придружаващ групата ще разкаже за обектите от двете страни на реката. Времетраене на вечерята 2 часа.

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 20 човека

Прибиране в хотела самостоятелно с градски транспорт или такси.

Нощувка.


Ден 2 Петък

Закуска.

Свободно време в Прага или среща във фоайето на хотела за туристическа програма по желание с предварителна заявка и заплащане:

 

ДРЕЗДЕН: 95 лв. на човек

Ццелодневна автобусна екскурзия до Дрезден - продължителност около 8 часа. Разстоянието между двата града е 150 км. Предвидена е туристическа програма с екскурзовод на български език: Катедралата, Фрауенкирхе, Операта  Земпер, Терасата на Брюл и  Цвингера са някои местата които задължително ще разгледаме отвън.

През свободното време можете да посетите световноизвестните музеи на Дрезден, музеят витрина на Цвингер е Картинната галерия на старите майстори (Gemäldegalerie Alte Meister), затрупана с техни платна: Сикстинската мадона на Рафаел, Спящата Венера на Джорджоне и Тициановата Денарият на кесаря.

Вечерта връщане в Прага.

Времетраене на екскурзията: 8 часа

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 20 човека

 

По желание:

Вечеря в традиционен чешки ресторант - 85 лв.

Програма с чешка музика и забавление. Традиционна чешка кухня с 4 степенно меню ( традиционно, пилешко, вегетарианско ), неограничени напитки: вода, безалколкохолни напитки , сокове , бира , вино. Питие за добре дошли: медовина

Програмата започва в 19.30 и завършва в 22.00 ч

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 20 човека

Прибиране в хотела самостоятелно с градски транспорт или такси.

 

Нощувка.


Ден 3 Събота

Закуска.


Свободно време в Прага или среща във фоайето на хотела за туристическа програма по желание с предварителна заявка и заплащане. / В този ден се предлагат 2 допълнителни програми и можете да изберете само една от тях/

 

Вълнуваща Прага: 35 лв. на човек / полудневна екскурзия. 

Ще тръгнем посока Иражков мост покрай река Вълтава на красиво място, къде се събират лебедите и живеят семейство бобри. В края на моста е Танцуващата къща, ще минем от другата страна на реката пеша. Мястото предлага уникални гледки и всяка сграда е абсолютно различна като архитектура и цвят. Ще продължим към Народния театър и кафене Славия, в което Алеко Константинов пише една голяма част от шедьовъра си Бай Ганьо, минавайки ще видим известната сграда Жофин, в нея се провеждат освен много различни коктейли, събирания и баловете на най – добрите гимназии и средни училища в Прага.  През моста на Легиите ще се спуснем към парк Кампа, там се намират статуите на Бебетата на Давид Черни. Ще минем през Мала Страна и ще посетим Валдщайнската градина, която мнозина туристи определят като изключително красиво място. Оазис на спокойствието в центъра на Прага това я описва най – добре. Изкуствено езеро, семейство пауни, статуи на гръцки богове са само част от нещата които на които ще се насладим през всички сезони в Прага. Продължаваме към катедралата Дева Мария Победоносна, в която се намира Пражкия младенец, хора от цял свят и различни религии идват да го видят и да се помолят. Точно пред Катедралата има трамвайна спирка и с градски транспорт, който ще използваме за да отидем до музея на Старопрамен където освен, че ще научите историята на най – продаваната пражка бира, ще имате възможността  и да дегустирате 4 вида бира /вход и дегустация от 250 до 290  крони/. Музея е изключително иновативен и интерактивен, филмиран. Историята е разказана подробно в различни зали. Ще станете свидетели на личната история на създателят на бирата, както и на подробностите за всяка стъпка от производството на прочутата бира. Разходката приключва в кръчма под самия музей  и в цената на билета има включена дегустация на бира / четири вида /. Мястото предлага и изключително вкусна храна, която можете да поръчате допълнително. Предвидили сме време и за това.

Прибиране пеша или с градски транспорт.

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 15 човека

 

Или 

 

Екскурзия до замъка "Хлубока" и Чески Крумлов - 99 лв. /целодневна екскурзия с автобус

Екскурзията започва с пътуване до замъка "Хлубока" - трансферът трае около 2 часа. Разглеждане на замъка /входната такса от около 8 евро не е включена в цената/. 

Замъкът  Хлубока е основан в средата на 13 век на скала с височина 83 метра над река Вълтава. Построен е в готически стил. За първите 400 години замъкът сменя общо 26 собственика! През 1660 г. замъкът става собственост на рода Шварценберг. Именно с него е свързан модерният външен вид на сградата. Идеята за създаване на „Чешкия Уиндзор“, както неофициално е наречен замъкът, принадлежи на един от собствениците – херцогиня Елеонора Шварценберг. Родът Шварценберг владее сградата до 1945 г. Най-ценното мебелите в Хлубока днес могат да се видят в т. нар. „Сутрешна гостна”, чиито интериор е стилно завършен с ръчно изрисувани китайски вази от 18-ти век. Нявсякъде из тази гостна, малката трапезария, залата запушене и приемните са разположени портрети на най-важните членове на фамилията на Шварценберг. Най-голямата зала в Хлубока е библиотеката, която определено смайва с красивия си и богат интериор. Днес замъкът е превърнат в музей, в който освен красивите потомствени мебели, картини и предмети на изкуството, могат да се разгледат и изящни готически картини и статуи. През 1947 г. замъкът Хлубока е национализиран и оттогава е държавен музей.

Програмата продължава с пътуване към Чески Крумлов. За около 30 минути ще се озовем в малко оживено градче, част от историческото наследство на ЮНЕСКО. По време на пешеходната обиколка ще разгледаме Чески Крумлов разделен на две от криволичещата, минаваща през него река Влтава. Градът е един от най-посещаваните в Чешката Република, често посетителите му през лятото надхвърлят числеността на местните жители. Замъкът му е втория по големина в Чехия ( на първо място е  Пражски Храда в Прага ), Бароковият Театър се смята за най-старият в света, църквата Св.Витус – готическа църква, чиито фрески подсказват, за построяването й през XV век. И ред още интересни и вълнуващи сгради и истории карат туристите да посещават Чешки Крумлов.

Връщане в Прага.

*Минимален брой туристи за осъществяване на вечерята: 20 човека

  

Нощувка.

 


Ден 4 Неделя

Закуска.
Свободно време. 

Или БОНУС екскурзия: Красотите на Прага: Час на тръгване 09:00 ч. - ако времето позволява пеша (ако е студено с градски транспорт - трамвай 5 цена на билета 32 крони валиден от часа на валидиране – 30 мин) до Статуята на св. Вацлав възседнал коня, и зад него Народния Музей оттам ще започне нашата 3 часова разходка. Вървейки по забележителният Вацлавски  площад, ще видим сгради в различни красиви стилове. Точно тук се случва „нежната революция„  през 1968 г. Малкия оазис в центъра на Прага Франтишканската градина, църквата „ Дева Мария Снежна с най – високия дървен олтар в Европа и по улица „ На Рова „ ще са част от маршрута ни. Обществения дом, известен със своите рисунки от Алфонс  Муха в стил Арт Нуво, френския ресторант и историческите събития които се случват в него също ще са част от нашата неделна разходка. Готическата Барутна Кула, Къщата на Черната Мадона, улица Целетна до Стария Площад, през най –скъпата улица в Чехия - Парижска и към Еврейския Квартал с легендата за Голем. Очаквайте всичко най - интересно от Новия и Стария град :)

Следва трансфер до летището. Отпътуване с директен полет на България Ер за София в 16:30 ч. Пристигане в София - Терминал 2 в 19:20 ч.

Край на програмата!

 
Програма

Цени валидни за ранни резервации до 15.03.2022 г.
 
Дати На човек в двойна стая На човек в единична стая На човек в тройна стая Дете до 11.99 г. в двойна / тройна стая
21.04.2022 795 лв. 945 лв. 789 лв. 760 лв.
05.05.2022 785 лв. 935 лв. 779 лв. 750 лв.
26.05.2022 776 лв. 926 лв. 770 лв. 741 лв.
01.09.2022 776 лв. 926 лв. 770 лв. 741 лв.
22.09.2022 785 лв. 935 лв. 779 лв. 750 лв.
08.12.2022 752 лв. 902 лв. 746 лв. 717 лв.
Предимства
Прага ... ах тази Прага! Градът, който гарантирано ще Ви очараво през всеки сезон от годината и ще Ви накара да се връщате отново и отново. Град, който не случайно е наричан с имена като: "Майката на градовете", "Градът на стоте кули" или "Златна Прага". Всички тези имена не са никак случайни, защото Прага се определя от туристите, като най-красивият град в Европа. Не случайно в Прага не пада нито една бомба по време на втората световна война, по решение на Хитлер, който се влюбил в този очарователен град.
Е и ние също толкова влюбени и очаровани от Прага, Ви каним да се присъдените към нашата програма, която изготвихме с много любов и която осъществяваме заедно с България Ер и една от най-добрите екскурзоводки в града на Вълтава :)
Обещаваме Ви приятно настроение, интересно поднесена информация и най-вече приятелско отношение, за да запомните и запазите в себе си Прага, такава каквато я познаваме ние, и в която сме влюбени до уши :)Предимства на програмата:  
 • Уикенд екскурзия до Прага (четвъртък-неделя) - 4 дни, 3 нощувки
 • Бързо и удобно пътуване до Прага с директен полет на България Ер София-Прага-София с продължителност на полета под 2 часа;
 • Без притеснения за багажа - включени в цената на екскурзията до Прага  ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг. на турист;
 • Настаняване в хотел с идеална локация на пешеходно разстояние от всички основни забележителности на Прага;
 • Максимална грижа - опитен водач на разположение на туристите  с полезна информация, ориентири за придвижване из града и ангажирано съдействие по време на престоя;
 • Богата, полезна, интересно поднесена информация - най-доброто екскурзоводско обслужване на български език в Прага за едно запомнящо се пътешествие;
 • Възможност за екскурзия до прекрасния Дрезден, разположен само на 150 км. от Прага.
 • Възможност за екскурзия до замакът Хлубока и Чески Крумлов.
Други
Полетно разписание за дати: 21.04.2022; 05.05.2022; 26.05.2022; 01.09.2022; 22.09.2022;
Полет FB 301 София - Прага: 10:20 - 11:15
Полет FB 302 Прага - София: 16:30 - 19:20

Полетно разписание за дата: 08.12.2022
Полет FB 301 София - Прага: 09:30 - 10:20
Полет FB 302 Прага - София: 17:20 - 20:15Информация за входни такси (заплащат се по желание, обектите се посещават самостоятелно в свободното време):
Ориентировъчен валутен курс: 1 EURO = ~25 CZK
 

Условия за записване:
 • минимален депозит за записване - 200 лв.
 • доплащане до крайната цена - до 35 дни преди датата на отпътуване.
Валидна лична карта; за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители!

ВАЖНО! Актуална информация за пътуване до Чехия във връзка с изискванията за COVID-19 Към дата 10.02.2022 г. /тези изисквания може да претърпят промени до датите на пътуване/.
 • Туристи с доказателство за поставена бустерна доза - не се изискват никакви тестове!
 • За ваксинирани и неваксинирани туристи  се изисква представяне на PCR тест направен най-много 72 ч. преди влизане в Чехия.
 • Всички пристигащи от България следва да попълнят предварително електронен формуляр на пътуващия и да го представят при поискване на граничния пункт. Формулярът може да бъде открит на следния интернет адрес: HTTPS://PLF.UZIS.CZ/
   
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната (за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариална заверка съответно от единия или двамата родители - носи се оригинал и копие). Няма изисквания за визи. Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

АНУЛАЦИИ
Пътуващият има право да се откаже от пътуването, без да дължи анулационна такса, след като е отправил писмено предизвестие в рамките на деня, в който се е записал и е платил първоначалната вноска. От деня, следващ деня на записването до 35 дни преди датата на заминаване, таксата за отказ от пътуване е в размер на изискуемия минимален депозит - 200 лв.
В периода от 35 дни преди датата на заминаване до датата на заминаване включително, таксата за отказ от пътуване е в размер на общата крайна цена на туристическия пакет.
Пътуващият има право да преотстъпи своето пътуване на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само с писмено предизвестие не по-късно от 21 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет. В случай че от това преотстъпване произтича заплащане на глоби по вече оформени пътнически документи – самолетни, фериботни или други билети, пътуващият дължи тяхното заплащане при сключването на договор за туристическия пакет на друго лице.

Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
Краен срок за уведомяване, в случай на несъбран минимален брой: не по-късно от 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 
Допълнителни екскурзии:

ВАЖНО: Всички допълнителни екскурзии са свързани с предварителни резервации и затова трябва да бъдат заявени и предплатени заедно с резервирането на туристическия пакет.
 
 • Дрезден -  95 лв. за възрастни,  80 лв. за деца до 12 г.  / при минимум 20 човека /
 • Вълнуваща Прага - 35 лв. за възрастни, 25 лв. за деца до 12 г. / при минимум 15 човека/
 • Екскурзия до замъка "Хлубока" и Чески Крумлов - 99 лв. / при минимум 20 човека /
 • Круиз с корабче по река Вълтава с включена вечеря - 65 лв. на човек / при минимум 20 човека/ 
 • Вечеря в традиционен чешки ресторант - 85 лв. на човек. / при минимум 20 човека /


Входни такси по градове:

Прага:
Страховски манастир - Библиотека: 120 CZK (+50 CZK за право на снимки)
Лорета (Loretanske namesti 7): 150 CZK (+100 CZK за за право на снимки)
Църква Свети Никола (Malostranske namesti) - 70 CZK
Чешка национална галерия (индивидуални постоянни изложби) - Kinsky Palace: 150 CZK; Sternberg Palace, Schwarzenberg Palace, Convent of St. Agnes of Bohemia: 220 CZK
Музей на Франц Кафка (Cihelná 2b) - 200 CZK
Музей на Сметана (Novotného lávka 1) - 50 CZK

Дрезден:
Цвингер (за галерията на Старите майстори + павилиона за физика и математика + колекцията с порцелан) - 10 €
Albertinum (галерия за модерно изкуство) - 14 €
 • Самолетен билет София – Прага - София на авиокомпания България Ер с  включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 23 кг на турист;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Anette 3* или подобен
 • Трансфери летище - хотел – летище;
 • Класически пешеходен тур на Прага с местен екскурзовод на български език в първия ден;
 • БОНУС екскурзия в последния ден: Красотите на Прага
 • Медицинска застраховка на ЗК Лев Инс с покритие 5000 евро на човек;
 • Водач от агенцията по време на пътуването и престоя.
 • Разходи за градски транспорт: билет за 30 мин. - 30 крони, билет 24 часа - 120 крони
 • Градска такса - при наличие се заплаща на рецепция на хотела;
 • Ползване на слушалки по време на всяка екскурзия 2 € на човек / заплаща се задължително. 
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - препоръчителна (покрива анулационни такси, в случай че туристът не може да осъществи пътуването по здравословни или други основателни причини)
 • Допълнителни мероприятия по желание.

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel