КАПАДОКИЯ - ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ от СОФИЯ 22.04.22-25.04.22 05.05.22- 08.05.22 22.09.22-25.09.22

Дестинация
Кападокия, Турция
Продължителност
4 дни / 3 нощувки
Дати на отпътуване
Оферта № П125

от 0.00 лв.
Начална дата Крайна дата Цена Запитване
Програма

КАПАДОКИЯ – МЕЧТАНА И НЕЗАБРАВИМА

22.04 -25.04.22 
05.05- 08.05.22
22.09- 25.09.22

 
Да се разходим сред най-старите християнски църкви и манастири е прекрасно изживяване.
Тук Апостол Павел води първите християни, това е родното място на Св. Георги и Св. Василий Велики.


По изгрев слънце Кападокия е гледка мечта, оранжево-розово небе, обсипано с цветни плаващи балони . От момента, в който стъпите на тази земя разбирате, че колкото и да снимате, няма как да предадете реалната красота и природни дадености на това място. Затова непременно посетете Кападокия.
Не пропускайте да заредите душата и сърцето си с красивите гледки и емоциите на това мистично място.
 

                                                                     

       ПРОГРАМА

КАПАДОКИЯ – МЕЧТАНА И НЕЗАБРАВИМА
 
 
Ден  1:
 
Отпътуване от летище София в 08.00 часа с директен чартърен полет до летището в гр.Невшехир. Посрещане на летището от фирмата партньор. Трансфер до избрания от вас хотел с комфортен туристически автобус.Регистрация и настаняване. Свободно време или
 
Туристическа програма по желание/срещу допълнително заплащане/: 
 
Полудневна екскурзия – 1ви ден – Веднага след настаняването в хотела, започваме с  обяд от традиционни местни гозби и специалитети, приготвени на каменна плоча, а за десерт ще имате възможност да опитате характерната за района домашно приготвена баклава. Обиколката ни започва с посещение на Долината на камилата.Наречена така, тъй като едно от характерните за района скални образувания наподобява изключително много формата на камила.Фотопауза.
Следва посещение на едно от световно известните керамични ателиета и работилници, характерни за района на Аванос. Кратка презентация, по време на което ще имате възможност да видите уникалния метод  и шоу по приготвянето на керамичните изделия.
Следва връщане в хотела.
Вечерта ще имате възможност да се насладите на мистичния танц на „Въртящите се дервиши“  с хипнотизираща молитва и божествено служение/По желание, срещу допълнително заплащане/
 
Трансфер до хотела. Нощувка.
Ден 2:
 
Среща в лобито на хотела за едно от най-уникалните  и емблематични преживявания, провеждани по изгрев слънце  -  ПОЛЕТ С БАЛОН над Кападокия./По желание, срещу допълнително заплащане, при подходящи  атмосферни условия/Трансфер до мястото, определено за тази цел. Там Ви посрещат с чай и топли курабийки преди полета, след което следва  кратка инструкция за безопасност. Ще прелетите над долината на гълъбите, каменните статуи и още красиви  места и спиращи дъха пейзажи,  достигайки до замъка Ючхисар.Екскурзията приключва около 8.00 часа, след което следва връщане обратно в хотела и закуска на блок маса.
Свободно време или
Туристическа програма по желание/ срещу допълнителни заплащане/:
Обиколката ни в днешния ден започва с посещение на местността Есен тепе, от където се открива невероятна гледка към  причудливите скални форми и уникалния пейзаж  на това място.След това се отправяме към крепостта Ючхисар - наречена на едноименното селце, в което е разположена, тя се характеризира с това,  че докато “нормално градените” крепости ,в чиито строеж са използвани обичайните за епохата строителни материали като камък,дърво,кал ,хоросан ,тухли и т.н. са се развивали по хоризонтала ,то крепостта Ючхисар се е развивала нагоре! Тук се намира и най-високата точка в Кападокия.Долината на гълъбите – едно от най-внушителните места в цяла Кападокия, като името не е измислено случайно. Някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите – те са били обучавани да разнасят писма, много характерен за тези времена метод за комуникация. Мястото е популярно и за любителите на пешеходния туризъм. Фотопауза. Следва посещение на фабрика за преработка и производство на скъпоценния камък Оникс, който се добива в региона.
Следва обяд в ресторант.
След обяда се насочваме към Долината на любовта от където необикновените скални форми могат да бъдат видени по най-добър начин.
От там следва пешеходна разходка из долините Земи и Къзъл чукур Невероятното съчетание на причудливите скални форми, заедно с природните дадености на мястото няма да Ви оставят безразлични. След това се отправяме към селцето Чавушин и долината Пашабаг  – някога тук са живели хора, директно в скалите, които биват преселени след голямото земетресение, което се случва в района през 50те години на миналия век.
Посещение на т.нар черни фурни, където се пекат известните в цяла Турция тиквени семки, приготвени по специална местна рецепта.
 
Връщане обратно в хотела.
 
Вечерта, за тези от вас които желаят сме подготвили Турска фолклорна вечер, където ще имате уникалната възможност да се потопите в духа и културата на хората по тези места. Всичко, което сте видели през деня, оживява пред очите Ви през нощта по един невероятен начин – феерия от танци, музика, забавление и вкусна традиционна храна./По желание, срещу допълнително заплащане/
 
Трансфер до хотела. Нощувка.
 
Ден 3 :
 
05.00 - За тези, които са пропуснали полета с балон над Кападокия, днешния ден отново предоставя тази възможност. Около 8 часа връщане в хотела.Закуска. Свободно време или
 
Туристическа програма/По желание, срещу допълнително заплащане/
 
Целодневна екскурзия – 3ти ден – Програмата днес започва с посещение на скалите „Семейство“ – Трите красавици – Символът на Кападокия. Три червени скали, които представляват три красиви приказни комини с шапки. Легендата за образуването им разказва за невъзможната любов на пастир и принцеса. Възможност за снимки. След това програмата продължава към крепостта Ортахисар/наречена на едноименния град/  - 90-метровата скална цитадела в центъра, наречена от жителите Сиврикоя. Цитаделата е типичен пример за изсечено в меката вулканична скала укрепление, ползвано през византийско време от местното гръцко население за защита от арабските нападения.
 
Възможност за почивка за кафе и чай на хълма Kizilvadisi – ,,покрива на Кападокия“. Смята се, че от това място се откриват най-красивите гледки към уникално живописния ландшафт на района. Посещение на кожена фабрика, в която ще имате възможност да видите множество местни кожени изделия.Обяд.
Веднага след това се отправяме към музея на открито в Гьореме – най-посещаваното място в Кападокия. В него се намират общо 30 скални църкви, съдържащи едни от най-интересните стенописи в областта, датиращи предимно от периода между втората половина на IXти и края на XIти век.Църквите в музея са включени в списъка на материалното и културно наследство на ЮНЕСКО.
Следва посещение на станове за килимарство, където се тъкат ръчно изработени килими и черги, уникални за Кападокия.
Почивка на брега на река Къзълърмак, най-дългата река в Турция с невероятния люлеещ се мост на нея.Възможност за  организиране на романтични обиколки с гондола с класическа музика, подобни на обиколките с гондола във Венеция, или обиколки с джет-лодка, подходящи за любителите на адреналина.
 
Връщане обратно в хотела.Нощувка.
 
Ден 4 :
 
Закуска. Свободно време за разходка и шопинг. След обяд трансфер до летището в Невшехир- 17.00 часа   полет до София.
 
 

ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ  ОТПЪТУВАНЕ
Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични  условия за полет.
Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.

 

Цени на екскурзиите по дни в ЕВРО на възрастен /дете 6-12 г.

1 ви ден – целодневна екскурзия/обяд +8 евро/ 20/ 10 евро/дете/
2 ри ден – целодневна екскурзия /обяд +8 евро/ 25/ 13 евро
3 ти ден- целодневна екскурзия /обяд+8 евро/ 25/ 12.50 евро
Традициона турска вечер/без храна/ напитки без лимит/ Турска вечер с храна и напитки-33евро/17евро  20/ 10 евро
Танц на дервиши/Semah 15/ 7 евро
   
БАЛОН – цената на балона подлежи на промяна в зависимост от местният доставчик.
При записан и депозиран тур цената не се променя.
Цената е валидна за всички над 8 г. вкл.деца
Деца до 8 год не се допускат на тази екскурзия.
Няма намаление за деца над 10 год.. ЦЕНАТА Е ВАЛИДНА ЗА ЗАПИСВАНЕ ДО 31.03.22
 • Входните такси за музеите в Кападокия към момента са както следва;
 • Подземния град Каймаклъ (60 YTL), скалните църкви в Гьореме (100 YTL) и Учхисар
 • (20 YTL), кервансарай "Султанхан" (20 YTL); Черната църква в Гьореме – (30 YTL)
160 евро


 

Други

ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ  ОТПЪТУВАНЕ
Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични  условия за полет.
Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.

 

Цени на екскурзиите по дни в ЕВРО на възрастен /дете 6-12 г.

1 ви ден – целодневна екскурзия/обяд +8 евро/ 20/ 10 евро/дете/
2 ри ден – целодневна екскурзия /обяд +8 евро/ 25/ 13 евро
3 ти ден- целодневна екскурзия /обяд+8 евро/ 25/ 12.50 евро
Традициона турска вечер/без храна/ напитки без лимит/ Турска вечер с храна и напитки-33евро/17евро  25/ 12.5 евро
Танц на дервиши/Semah 15/ 7 евро
   
БАЛОН – цената на балона подлежи на промяна в зависимост от местният доставчик.
При записан и депозиран тур цената не се променя.Цената е валидна за всички над 8 г. вкл.деца.
Деца до 8 год не се допускат на тази екскурзия.
Няма намаление за деца над 10 год.
160 евроПлащания:
Авансово плащане от 30% депозит на човек до 24 ч.от направената резервация
Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване
1.При направена резервация пътуващият в рамките на  24 часа заплаща гаранционен депозит по договора за организирано туристическо пътуване в размер на  сумата определена за всяка програма.
2.С това се гарантира резервацията в хотела както и в превозното средство.
Програмите  са   без медицински изисквания за имунизации. Изискването на PCR или антиген  тестове е упоменато във всяка програма според мястото за където се пътува.
•COVID-19 забележка - поради динамично променящата се ситуация, медицинските условия за посещение на страните  подлежат на препотвърждение при наближаване  периода на пътуване.
•Срок за уведомление за несъбран минимум – до 15 дни преди датата на заминаване. Туроператора си запазва правото на промяна дата или хотел до 7 дни преди дата на отпътуване при извънредна ситуация ,техническа грешка на хотелиера, авикомпанията или туроператора като  на клиента се предлага алтернативен  вариант за осъществяване ма пътуването.
•Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
•Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”. Застраховката се сключва най-късно до 3 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия се определя от крайната цена на туристическия пакет. Повече информация в офиса на фирмата. Клиента е длъжен да се запознае обстойно с правилата и възможностите на този тип застраховка, от условията на ЗК.Туроператора е посредник за улесняване услугата  на клиента, и не носи отговорност по условията дадени от ЗК.
 
Срокове за анулации и неустойки валидни  по време на ИЕО/извънредна епидемиологична обстановка/
1.1.В случай на обявено „извънредно положение“, „световна епидемиологична обстановка „ или каквато и да било ситуация свързана с COVID-19 , като прави напълно невъзможно осъществяването на пътуването поради затворени граници или забрана на гражданска авиация , Туроператора възстановява на Пътуващия внесените плащания в пълен размер до 14 /четиринадесет/ работни дни от датата на отмяна на пътуването и официалното съобщаване на страните .
1.2 Клиентите са напълно уведомени и наясно ,че резервират пътуване което е по време на на ИЕО/извънредна епидемиологична обстановка/като в този период  може да  има промени условията за пътуване и изискване за тесове  съпбразно наредбите на МНЗ ма Р.България.
 
2.Доплащането по договора за организирано туристическо пътуване се извършва в срок до 20 /двайсет/ календарни дни назад от датата на отпътуване по програмата за която е записан клиента.
3.В случай, че има изискване на задължително тестване на пътуващите, всички разходи по това тестване са за сметка на пътуващите като туроператора  се задължава да ги уведоми за наличието на такова задължително изискване на властите .
3.1.Туроператорът не носи отговорност за резултатите от направените тестове за COVID-19, както и последиците свързани с това .
4.При отказ по лични причини или други, които са извън описаните в т. 1.1.се следват клаузите описани в основния договор.
•В случай, че Клиента  прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
•Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди дата на пътуване при чартърни програми. При редовни полети ако това е възможно, то клиента се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите или глоби наложени от съответната авиокомпания.
 
НЕОБХОДИМИ ДАННИ НА ПЪТУВАЩИТЕ:
•Три имена на латиница по международен паспорт;
•Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
•Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни или изтекъл срок на документ за пътуване
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
•Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
•За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, декларация за съгласие на пътуване с нотариална заверка от единия или двамата родители в зависимост от ситуацията!

 

ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ  ОТПЪТУВАНЕ
Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични  условия за полет.
Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.

 

Цени на екскурзиите по дни в ЕВРО на възрастен /дете 6-12 г.

1 ви ден – целодневна екскурзия/обяд +8 евро/ 20/ 10 евро/дете/
2 ри ден – целодневна екскурзия /обяд +8 евро/ 25/ 13 евро
3 ти ден- целодневна екскурзия /обяд+8 евро/ 25/ 12.50 евро
Традициона турска вечер/без храна/ напитки без лимит/ Турска вечер с храна и напитки-33евро/17евро  25/ 12.5 евро
Танц на дервиши/Semah 15/ 7 евро
   
БАЛОН – цената на балона подлежи на промяна в зависимост от местният доставчик.
При записан и депозиран тур цената не се променя.Цената е валидна за всички над 8 г. вкл.деца.
Деца до 8 год не се допускат на тази екскурзия.
Няма намаление за деца над 10 год.
160 евроПлащания:
Авансово плащане от 30% депозит на човек до 24 ч.от направената резервация
Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване
1.При направена резервация пътуващият в рамките на  24 часа заплаща гаранционен депозит по договора за организирано туристическо пътуване в размер на  сумата определена за всяка програма.
2.С това се гарантира резервацията в хотела както и в превозното средство.
Програмите  са   без медицински изисквания за имунизации. Изискването на PCR или антиген  тестове е упоменато във всяка програма според мястото за където се пътува.
•COVID-19 забележка - поради динамично променящата се ситуация, медицинските условия за посещение на страните  подлежат на препотвърждение при наближаване  периода на пътуване.
•Срок за уведомление за несъбран минимум – до 15 дни преди датата на заминаване. Туроператора си запазва правото на промяна дата или хотел до 7 дни преди дата на отпътуване при извънредна ситуация ,техническа грешка на хотелиера, авикомпанията или туроператора като  на клиента се предлага алтернативен  вариант за осъществяване ма пътуването.
•Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
•Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”. Застраховката се сключва най-късно до 3 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия се определя от крайната цена на туристическия пакет. Повече информация в офиса на фирмата. Клиента е длъжен да се запознае обстойно с правилата и възможностите на този тип застраховка, от условията на ЗК.Туроператора е посредник за улесняване услугата  на клиента, и не носи отговорност по условията дадени от ЗК.
 
Срокове за анулации и неустойки валидни  по време на ИЕО/извънредна епидемиологична обстановка/
1.1.В случай на обявено „извънредно положение“, „световна епидемиологична обстановка „ или каквато и да било ситуация свързана с COVID-19 , като прави напълно невъзможно осъществяването на пътуването поради затворени граници или забрана на гражданска авиация , Туроператора възстановява на Пътуващия внесените плащания в пълен размер до 14 /четиринадесет/ работни дни от датата на отмяна на пътуването и официалното съобщаване на страните .
1.2 Клиентите са напълно уведомени и наясно ,че резервират пътуване което е по време на на ИЕО/извънредна епидемиологична обстановка/като в този период  може да  има промени условията за пътуване и изискване за тесове  съпбразно наредбите на МНЗ ма Р.България.
 
2.Доплащането по договора за организирано туристическо пътуване се извършва в срок до 20 /двайсет/ календарни дни назад от датата на отпътуване по програмата за която е записан клиента.
3.В случай, че има изискване на задължително тестване на пътуващите, всички разходи по това тестване са за сметка на пътуващите като туроператора  се задължава да ги уведоми за наличието на такова задължително изискване на властите .
3.1.Туроператорът не носи отговорност за резултатите от направените тестове за COVID-19, както и последиците свързани с това .
4.При отказ по лични причини или други, които са извън описаните в т. 1.1.се следват клаузите описани в основния договор.
•В случай, че Клиента  прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
•Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди дата на пътуване при чартърни програми. При редовни полети ако това е възможно, то клиента се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите или глоби наложени от съответната авиокомпания.
 
НЕОБХОДИМИ ДАННИ НА ПЪТУВАЩИТЕ:
•Три имена на латиница по международен паспорт;
•Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
•Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни или изтекъл срок на документ за пътуване
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
•Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
•За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, декларация за съгласие на пътуване с нотариална заверка от единия или двамата родители в зависимост от ситуацията!

 •  Цената е в евро и включва:
 • самолетни билети София – Невшехир - София
 • багаж 20 кг. на човек чекиран + 4 кг. ръчен /без куфарчета само малки раници и чанти/
 • 3 нощувки в предварително избрания от Вас хотел
 • трансфери
 • медицинска застраховка асистънс 5 000 евро  (Не покрива  престой в хотела или нови самолетни билети при положителен резултат от тест направен в чужбина)
 • екскурзоводи  на български език
Цената не включва:
 • Всички екскурзии по програмата/ обяди
 • Входни такси-Входните такси за музеите в Кападокия към момента са както следва;
 • Подземния град Каймаклъ (60 YTL), скалните църкви в Гьореме (100 YTL) и Учхисар (20 YTL), кервансарай "Султанхан" (20 YTL); Черната църква в Гьореме – (30 YTL)
 • Застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ
 • Бакшиши и разходи от личен характер
 • Горивна такса - дължима 20 дни преди отпътуването(Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/.
 • PCR/ антиген  ТЕСТОВЕ 
  РАЗХОДИ ПО ПРЕСТОЙ ИЛИ НОВИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ ПРИ ЕВЕНТУАЛНО ИЗЛИЗАНЕ НА ПОЗИТИВЕН РЕЗУЛТАТ СЛЕД  НАПРАВЕН ТЕСТ  В ЧУЖБИНА 
 • ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ  ОТПЪТУВАНЕ
  Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични  условия за полет. Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.

  ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ  ОТПЪТУВАНЕ
  Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични  условия за полет.
  Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.

   

  Цени на екскурзиите по дни в ЕВРО на възрастен /дете 6-12 г.

  1 ви ден – целодневна екскурзия/обяд +8 евро/ 20/ 10 евро/дете/
  2 ри ден – целодневна екскурзия /обяд +8 евро/ 25/ 13 евро
  3 ти ден- целодневна екскурзия /обяд+8 евро/ 25/ 12.50 евро
  Традициона турска вечер/без храна/ напитки без лимит/ Турска вечер с храна и напитки-33евро/17евро  25/ 12.5 евро
  Танц на дервиши/Semah  15/ 7 евро
     
  БАЛОН – цената на балона подлежи на промяна в зависимост от местният доставчик.
  При записан и депозиран тур цената не се променя.Цената е валидна за всички над 8 г. вкл.деца
  Деца до 8 год не се допускат на тази екскурзия.
  Няма намаление за деца над 10 год..Цената е валодна за записвания до 31.03.22
  160 евро

ЕКСКУРЗИИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НАЙ-КЪСНО ДО 5 ДНИ ПРЕДИ  ОТПЪТУВАНЕ
Полета с балон е възможно да се отложи при неблагоприятни метереологични  условия за полет.
Поради тази причина са дадени няколко дни в които има възможност за ПОЛЕТ С БАЛОН.

 

Цени на екскурзиите по дни в ЕВРО на възрастен /дете 6-12 г.

1 ви ден – целодневна екскурзия/обяд +8 евро/ 20/ 10 евро/дете/
2 ри ден – целодневна екскурзия /обяд +8 евро/ 25/ 13 евро
3 ти ден- целодневна екскурзия /обяд+8 евро/ 25/ 12.50 евро
Традициона турска вечер/без храна/ напитки без лимит/ Турска вечер с храна и напитки-33евро/17евро  25/ 12.5 евро
Танц на дервиши/Semah 15/ 7 евро
   
БАЛОН – цената на балона подлежи на промяна в зависимост от местният доставчик.
При записан и депозиран тур цената не се променя.Цената е валидна за всички над 8 г. вкл.деца.
Деца до 8 год не се допускат на тази екскурзия.
Няма намаление за деца над 10 год.
160 евроПлащания:
•Авансово плащане от 30% депозит на човек до 24 ч.от направената резервация
Пълно плащане 20 дни преди датата на отпътуване
1.При направена резервация пътуващият в рамките на  24 часа заплаща гаранционен депозит по договора за организирано туристическо пътуване в размер на  сумата определена за всяка програма.
2.С това се гарантира резервацията в хотела както и в превозното средство.
Програмите  са   без медицински изисквания за имунизации. Изискването на PCR или антиген  тестове е упоменато във всяка програма според мястото за където се пътува.
•COVID-19 забележка - поради динамично променящата се ситуация, медицинските условия за посещение на страните  подлежат на препотвърждение при наближаване  периода на пътуване.
•Срок за уведомление за несъбран минимум – до 15 дни преди датата на заминаване. Туроператора си запазва правото на промяна дата или хотел до 7 дни преди дата на отпътуване при извънредна ситуация ,техническа грешка на хотелиера, авикомпанията или туроператора като  на клиента се предлага алтернативен  вариант за осъществяване ма пътуването.
•Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.
•Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”. Застраховката се сключва най-късно до 3 календарни дни, считано от датата на внасяне на депозит. Размерът на застрахователната премия се определя от крайната цена на туристическия пакет. Повече информация в офиса на фирмата. Клиента е длъжен да се запознае обстойно с правилата и възможностите на този тип застраховка, от условията на ЗК.Туроператора е посредник за улесняване услугата  на клиента, и не носи отговорност по условията дадени от ЗК.
 
Срокове за анулации и неустойки валидни  по време на ИЕО/извънредна епидемиологична обстановка/
1.1.В случай на обявено „извънредно положение“, „световна епидемиологична обстановка „ или каквато и да било ситуация свързана с COVID-19 , като прави напълно невъзможно осъществяването на пътуването поради затворени граници или забрана на гражданска авиация , Туроператора възстановява на Пътуващия внесените плащания в пълен размер до 14 /четиринадесет/ работни дни от датата на отмяна на пътуването и официалното съобщаване на страните .
1.2 Клиентите са напълно уведомени и наясно ,че резервират пътуване което е по време на на ИЕО/извънредна епидемиологична обстановка/като в този период  може да  има промени условията за пътуване и изискване за тесове  съпбразно наредбите на МНЗ ма Р.България.
 
2.Доплащането по договора за организирано туристическо пътуване се извършва в срок до 20 /двайсет/ календарни дни назад от датата на отпътуване по програмата за която е записан клиента.
3.В случай, че има изискване на задължително тестване на пътуващите, всички разходи по това тестване са за сметка на пътуващите като туроператора  се задължава да ги уведоми за наличието на такова задължително изискване на властите .
3.1.Туроператорът не носи отговорност за резултатите от направените тестове за COVID-19, както и последиците свързани с това .
4.При отказ по лични причини или други, които са извън описаните в т. 1.1.се следват клаузите описани в основния договор.
•В случай, че Клиента  прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
•Потребителят има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 7 дни преди дата на пътуване при чартърни програми. При редовни полети ако това е възможно, то клиента се задължава да заплати на Туроператора само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите или глоби наложени от съответната авиокомпания.
 
НЕОБХОДИМИ ДАННИ НА ПЪТУВАЩИТЕ:
•Три имена на латиница по международен паспорт;
•Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
•Номер на паспорт и дата на валидност;
*Туроператора не носи отговорност за изпратени неверни данни или изтекъл срок на документ за пътуване
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
•Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
•За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, декларация за съгласие на пътуване с нотариална заверка от единия или двамата родители в зависимост от ситуацията!

Партньори

 • Бохемия
 • Emerald Travel
 • ABAX.BG
 • TEZ Tour
 • Руал Травел
 • Odans Travel
 • Premio Travel
 • Welcome Travel
 • Onex Tour
 • Карта Холидей
 • Globe Travel
 • Exotic Holiday
 • Solvex
 • Mondel Travel